Οι covidiots της Πλατείας Ελευθερίας και της διπλανής πόρτας

Οι covidiots της Πλατείας Ελευθερίας και της διπλανής πόρτας

Δεν μας τρολάρουν και δεν αστειεύονται και το «Εμείς είμαστε το επόμενο κύμα» ακούγεται σχεδόν απειλητικό

Σε βραδινή έξοδο με φίλους τις προάλλες, περαστική/γνωστή γνωστού παρεισφρύει επιθετικά σε μια κουβέντα με φίλους για τον covid (θυμάται παρεπιπτόντως κανείς τι συζητάγαμε πριν την πανδημία;) με την άνεση και το θράσος που χαρακτηρίζει τον κάθε ηλίθιο που επιμένει να εκφράζεται με τρομακτική βεβαιότητα για τα πάντα.

«Σιγά μωρέ τι θα πάθετε αν κολλήσετε, μια γρίπη είναι». Της εξηγούμε πολύ ήρεμα στην αρχή ότι προφανώς και δεν είναι μόνο μια γρίπη γιατί αν ήταν 1) δεν θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν 2) δεν θα υπήρχαν τόσες και τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που εξιστορούν την επώδυνη εμπειρία τους με τον ιό η οποία απέχει παρασάγκας από αυτή μιας απλής γριπούλας που σε κρατάει στο κρεβάτι για λίγες μέρες και μετά όλα καλά.  

«Ξέρετε εσείς κανένα νέο άνθρωπο που πέθανε από covid;» ρωτάει και κάνει παύση για να συμπληρώσει εμφατικά «όχι σωστά; Ε αυτό δεν σας λέει κάτι;». Μένω και την κοιτάζω αποσβολωμένη και με όση ψυχραιμία διαθέτω απαντάω με ερώτηση: Ξέρεις εσύ κανένα άνθρωπο που πέθανε απο επίθεση καρχαρία; Μήπως ούτε αυτοί υπάρχουν; 

Δεν είναι λίγοι οι covidiots ανάμεσα μας. Στην Ισπανία έχουν κυκλοφορήσει ένα μανιφέστο «κατά της ψευδούς πανδημίας», σε πόλεις ανα τον κόσμο διαδηλώνουν ενάντια σ’ έναν απροσδιόριστο εχθρό που άλλοτε είναι ο Bill Gates ή το 5G και τα μικροτσίπ. Σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, θα μαζευτούν μάλιστα για δεύτερη φορά διάφοροι covidiots συμπολίτες μας και αντιγράφω το κάλεσμα όπως απευθύνεται στο κοινό: 

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου η ώρα 6:00 το απόγευμα όλοι Πλατεία Ελευθερίας Λευκωσία .

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι βασικοί άξονες της Παγκύπριας διαμαρτυρίας είναι:

1) Η κατάφωρη παραβίαση βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα και τον ΟΗΕ.

2) Διαφωνώ για τις μάσκες στα σχολεία

3) Διαφωνώ στο υποχρεωτικό εμβόλιο για τον κορονοϊο

4) Διαφωνώ με τις παράνομες και παράλογες απαγορεύσεις και πρόστιμα που δίνονται στους πολίτες από την κυβέρνηση για παραβίαση μέτρων ενάντια του κορονοϊού

5) Διαφωνώ στην στέρηση της ελευθερίας μου

6) Όχι στο 5G

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ».

Δεν μας τρολάρουν και δεν αστειεύονται και το καταληκτικό ‘Εμείς είμαστε το επόμενο κύμα’ ακούγεται σχεδόν απειλητικό. Αξίζει άραγε να προσπαθήσει κανείς να επιχειρηματολογίσει σοβαρά απέναντι στην απύθμενη βλακεία που διακρίνει συνωμοσίες και εχθρούς παντού, και αν τολμήσεις να αντιπαρατεθείς μαζί της σε απαξιώνει μ’ένα “μπεεεεεεεε” για να σου υπενθυμίσει πόσο ανόητος είσαι;  

Ένα σχόλιο για τους ‘βασικούς άξονες’ της αυριανής διαμαρτυρίας:

«Η κατάφωρη παραβίαση βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα και τον ΟΗΕ». 

Το ‘κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή’ του Άρθρου 3 ούτε να το φτύσετε dear covidiots; 

«Διαφωνώ για τις μάσκες στα σχολεία».

Έχετε κάτι ν’ αντιπροτέινετε για να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο ΚΑΙ να μην κινδυνεύσουμε με εξάπλωση του (κατα τα άλλα απολύτως fake) ιού dear covidiots;

«Διαφωνώ στο υποχρεωτικό εμβόλιο για τον κορωνοϊο».

Εδώ μπορώ να σας πιστώσω ένα δικαίωμα στην διαφωνία σας αυτή. Από τη στιγμή που δεν έχει βγει εμβόλιο ακόμα και αρα δεν γνωρίζουμε το πόσο ασφαλές είναι, ακούω και κατανοώ την δυσαρέσκεια σας. Δεν χρειάζεται όμως να βγείτε στην Πλατεία Ελευθερίας για να την εκφράσετε. Κάντε το και απ’το σπίτι σας ή περιμένετε να δούμε τι θα γίνει. 

«Διαφωνώ με τις παράνομες και παράλογες απαγορεύσεις και πρόστιμα που δίνονται στους πολίτες από την κυβέρνηση για παραβίαση μέτρων ενάντια του κορονοϊού».

Αν δεν υπήρχαν covidiots σαν εσάς, δεν θα υπήρχαν και τα πρόστιμα. Και αυτές οι απαγορεύσεις που βαφτίσατε παράλογες είναι οι ίδιες που κατάφεραν να μας κάνουν σήμερα να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς απ’όσο ο υπόλοιπος μισός πλανήτης, dear covidiots.  

«Διαφωνώ στη στέρηση της ελευθερίας μου».

 Ενω όλοι εμείς οι υπόλοιποι ονειρευόμασταν ανέκαθεν τη ζωή μας ως αναβίωση του 12 χρόνια Σκλάβος;  

«Όχι στο 5G».

H bonus διεκδίκηση. Έτσι για την αλητεία. 

Ναι dear covidiots, εσείς είστε το δεύτερο κύμα. Και αν μάλιστα περάσει το δικό σας, θα μας σαρώσετε και θα πεθάνουμε όλοι. Και τότε θα καταλήξετε ελεύθεροι μεν, πολιορκημένοι ακόμα δε μέσα στην αιώνια λιακάδα του ηλίθιου μυαλού σας. Μείνετε ήσυχοι, εκεί μέσα, δεν επιζεί ούτε ο covid. 

Loader