Οι δύο Κύπριοι που δεν ξέρατε ότι παίζουν στο Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Οι δύο Κύπριοι που δεν ξέρατε ότι παίζουν στο Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Η μη αξιοποίηση των αδελφών Jamie και Natasia Demetriou δεν είναι φυσικά το μοναδικό έγκλημα στην ταινία του Netflix

Το Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga είναι το ιδανικό υποκατάστατο για τη χρονιά που χάσαμε τη Eurovision λόγω πανδημίας: Είναι κραυγαλέα, φλύαρη, κιτς, θορυβώδης, αφελής, χαζοχαρούμενη, cringe-worthy αλλά, αν μη τι άλλο, ψυχαγωγική και βάλσαμο για τους Eurofans που έπαθαν σύνδρομο στέρησης από τη ματαίωση της φετινής διοργάνωσης.

Για τους υπόλοιπους είναι μια τυπική φλόπα του Will Ferrell όπου ο Αμερικανός κωμικός υποδύεται για πολλοστή φορά κάποιον ηλίθιο που λέει ή κάνει τη μία ηλιθιότητα πίσω από την άλλη χωρίς προφανή λόγο πέρα ίσως από το γεγονός ότι είναι εχμ ηλίθιος;

Επίσης παίζουν δύο Κυπραίοι την ύπαρξη των οποίων πιθανώς αγνοείτε.

Πρόκειται για τα αδέλφια Natasia και Jamie Demetriou, που υποδύονται τη χορογράφο Νίνα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ισλανδικής αποστολής Kevin Swain αντίστοιχα και τους βλέπουμε μαζί στη σκηνή της πρόβας. 

dadadada
Jamie
dafafa
Natasia

Τα αδέλφια Demetriou είναι Αγγλοκύπριοι του Λονδίνου με μητέρα Αγγλίδα και πατέρα Ελληνοκύπριο, τον Σωτήρη που είναι σεφ, και είναι και οι δύο ηθοποιοί, stand up comedians και σεναριογράφοι.

Τη Natasia Demetriou πιθανόν να τη γνωρίζετε ως την κυνική, σαρκαστική και μονίμως καυλωμένη Ρουμάνα βρικόλακα Nadja της σειράς What We Do in the Shadows και είναι πρακτικά η αστειότερη Κυπραία που έχω αντικρίσει (για ποιον άλλο λόγο νομίζετε πως θα καθόμουν να δω κάτι με τίτλο The Big Flower Fight στο Netflix;). Αν δεν έχετε δει ακόμα το Shadows, διορθώστε άμεσα αυτό το λάθος: είναι ό,τι πιο μακάβρια ξεκαρδιστικό περιφέρεται απέθαντο εκεί έξω, ένα mockumentary-style υβρίδιο Modern Family και Dark Shadows όπου τηλεοπτικό συνεργείο καταγράφει τη ζωή μιας κλίκας βρικολάκων που σκοτώνουν την ώρα τους (μεταξύ άλλων) στο Staten Island. Και η Natasia είναι πραγματική αποκάλυψη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διπλωθείς με οτιδήποτε βγαίνει απ’ το στόμα της ή όταν έρχεται αντιμέτωπη με την ηλιθιότητα (θνητών κι απέθαντων εξίσου). 

Ο Jamie Demetriou, είναι ο δημιουργός, συνσεναριογράφος και πρωταγωνιστής του sitcom Stath Lets Flats όπου υποδύεται έναν τελείως βλάκα, ανίκανο και κοινωνικά αδέξιο Ελληνοκύπριο μεσίτη που δουλεύει στο γραφείο του πατέρα του και φυσικά τα κάνει διαρκώς μαντάρα, ενώ η Natasia παίζει την εξίσου αχάμπαρη και σχεδόν κατατονική αδελφή του Sophie. Η σειρά παραγωγής Channel 4 του 2018 αποτελείται από δύο σεζόν και έχει αποσπάσει θετικές κριτικές και ήταν υποψήφια για τα βρετανικά τηλεοπτικά βραβεία. Έχει αρκετό χάζι ως άσκηση ηλιθιότητας που κλείνει πονηρά το μάτι στον τρόπο ζωής της ελληνοκυπριακής παροικίας του Λονδίνου, όμως τα δύο αδέλφια παραμένουν το δυνατότερο σημείο του κατά τ΄ άλλα τυπικού αγγλικού sitcom. 

Κρίμα πάντως που κανένας από τους δύο δεν αξιοποιείται επαρκώς στο The Story of Fire Saga, άλλωστε παραείναι μικροί οι ρόλοι (και ανόητη η ταινία) για να ξεδιπλωθεί το πραγματικό τους ταλέντο. Προς το παρόν μπορείτε να τσεκάρετε online τα What We Do in the Shadows και Stath Lets Flats για την πιο ταλαντούχα οικογένεια Κυπρίων ομογενών μετά τους Stavros Flatley. 

cafafa

Τους θυμάστε φαντάζομαι...

Loader