Οι φυλές των Κυπρίων Covidiots

Οι φυλές των Κυπρίων Covidiots

Ενας χρήσιμος οδηγός αναγνώρισης, ιχνηλάτησης και αντιμετώπισης μιας απειλής χειρότερης κι απ’ τον ίδιο τον κορωνοϊό

Eμβόλιμα και διάσπαρτα μέσα στο κείμενο έχουν τοποθετηθεί αντιπροσωπευτικά screenshots

Με τη νεότευκτη ονομασία Covidiots είναι πλέον γνωστοί όλοι όσοι έχασαν και το λίγο μυαλό που τους είχε απομείνει, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19). Δηλαδή αυτοί που ήταν και πριν πειραγμένοι αλλά τώρα ξέφυγαν τελείως τσεκάροντας όλα τα κουτάκια μιας μαλακισμένης συμπεριφοράς: Ποστάρουν και διαδίδουν fake news, αδιαφορούν για τους κανονισμούς προστασίας παραβιάζοντας curfew και απαγόρευση συγκεντρώσεων θεωρώντας ότι είναι προσπάθεια του Μεγάλου Αδελφού να τους ελέγξει και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων ενώ παράλληλα σηκώνουν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, αδιαφορώντας γι’ αυτόν που έρχεται ακριβώς από πίσω τους και θα τα βρει άδεια. 

Με λίγα λόγια οι Covidiots είναι οι γνωστοί μαλάκες που απλά έγιναν χειρότεροι με πρόσχημα τον κορωνοϊό κι έχουν αποδειχθεί δέκα φορές πιο επικίνδυνοι. Βλέπετε αυτός κάποια στιγμή θα εξαλειφθεί ενώ οι covidiots όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά θα μεταλλαχθούν στον επόμενο εφιάλτη μας. Και χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες χωρίς η μία να αποκλείει ή να περικλείει αναγκαστικά τις άλλες. Εννοείται πως αρκετοί έχουν χαρακτηριστικά από όλες και αυτό τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους. 

Αν αναγνωρίσετε κάποια από τα συμπτώματα που περιγράφονται παρακάτω, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία, απλά αυτοπεριοριστείτε, μείνετε μακριά απ’ τα σόσιαλ ή τουλάχιστον επικοινωνείτε μόνο τα κρούσματα μεταξύ σας. Α και εννοείται ότι πρέπει να συνεχίσετε την καραντίνα για ΠΟΛΥ μετά την επίσημη λήξη της. Για το καλό σας και κυρίως για το καλό όλων μας. 

αφαφαφα

Οι ψεκασμένοι

Οι γνωστοί σε όλους μας συνωμοσιολόγοι που δεν καταλαβαίνουν Χριστό από το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης και συνεχίζουν κανονικά από’ κει που βρίσκονταν και προ κορωνοϊού. Απλά τώρα συνδέουν την πανδημία με όποια μαλακία υποστήριζαν πρότινος: κατασκεύασμα του Σόρος, συνωμοσία των φαρμακευτικών, προάγγελος του Αντίχριστου, εμβόλια με τσιπάκια, βιολογικά όπλα, σχέδιο μείωσης του πληθυσμού, επίπεδη Γη, ακτινοβολία 5G, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Κοινό της Σιών. Και όλα συνοδεύονται από τα γνωστά “ξυπνήστε”, “διαδώστε”, “μην τρώτε τον σανό που σας ταϊζουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ” και -το αγαπημένο μου- “οι έξυπνοι θα πιστέψετε, οι άλλοι κάντε λοβοτομή” που απλά επιβεβαιώνουν ότι όσο πιο ηλίθιος είναι κάποιος τόσο πιο ψυλλιασμένος θα το παίζει. 

Οι εσχατολόγοι

Περιμένουν να έρθει το τέλος του κόσμου άσχετα αν συμβαίνει τώρα ακριβώς έξω απ’ την πόρτα τους! Όοοοχι, ο κορωνοϊός είναι γι’ αυτούς στην καλύτερη περίπτωση αντιπερισπασμός για την πραγματική συντέλεια που εννοείται πως θα έρθει με τον παραδοσιακό τρόπο: Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Ερχομός του Αντίχριστου και Δευτέρα Παρουσία (μ’ αυτή τη σειρά). Βέβαια, αυτό δεν τους εμποδίζει να μας χτυπάνε κανένα “σας τα λέγαμε εμείς” όμως ας μην ξεχνάμε πως και τα σταματημένα ρολόγια λένε σωστά την ώρα δυο φορές την ημέρα. 

φαφαφαφα

Οι χριστιανοταλιμπάν

Αυτή η ομάδα συμπατριωτών μας πέρασαν σε μόλις μια βδομάδα από την κατηγορία του χαριτωμένα γραφικού καλύτερου πελάτη για τρολάρισμα σ’ εκείνη του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία ψυχωτικού σκοταδιστή που έπρεπε να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. Με πνευματικούς ηγέτες τον Μόρφου Νεόφτυστο και τον Λεμεσού Ευθανάσιο, αυτοί οι σύγχρονοι Ιεροεξεταστές επέδειξαν μία πρωτόγνωρη, σχεδόν τρομακτική περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή, αρνούμενοι πεισματικά να ακολουθήσουν οποιοδήποτε κανόνα υγιεινής και προστασίας τις πρώτες κρίσιμες μέρες της πανδημίας στην Κύπρο, γεμίζοντας ασφυκτικά τις εκκλησίες και μεταλαμβάνοντας με το ίδιο κουτάλι κόντρα σε κάθε προειδοποίηση γιατρών και ειδικών. Ατράνταχτο επιχείρημά τους; Η... πίστη που τους καθιστά άτρωτους σε κάθε ασθένεια, η βεβαιότητα ότι η Θεία Κοινωνία περιέχει Υιό του Θεού και όχι ιό και η πεποίθηση ότι οι απαγορεύσεις εφαρμόζεται με στόχο να πληγεί η Ορθοδοξία. Ευτυχώς το πρόσφατο λουκέτο της κυβέρνησης σε όλους τους χώρους λατρείας έβαλε φραγμό στη μαζική αυτή παράκρουση όχι όμως πριν χαραχθεί για τα καλά στη μνήμη μας η δολοφονικά ανεύθυνη, αλαζονική και απάνθρωπη στάση των χριστιανοταλιμπάν τη δύσκολη αυτή περίοδο (και τους οποίους εννοείται πως διαχωρίζω από τους λογικούς χριστιανούς που αντιλήφθηκαν εγκαίρως ότι δεν ήταν θέμα πίστης αλλά δημόσιας υγείας).

φαφαφαφα

Οι έλαμωρεσιγά σταρχιδιστές 

Αρκετά μεγάλη κατηγορία που περιλαμβάνει και πολλούς υπεράνω πάσης υποψίας - καλά λένε πως σε περιόδους κρίσης δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά την κατάσταση, από την πρώτη μέρα πόσταραν θεωρίες συνωμοσίας, μπλόκαραν το 1420 ρωτώντας μαλακίες ενώ την πρώτη κρίσιμη εβδομάδα της πανδημίας στο νησί αντί να μείνουν στο γαμώσπιτό τους γέμιζαν πάρκα, παραλίες και εκδρομικούς χώρους ποστάροντας φωτο τρώγοντας και πίνοντας στην υγειά των κορόιδων που κλείστηκαν μέσα (και τα παιδιά τους εξακολουθούν να φτιάχνουν εν μέσω περιορισμού λαμπρατζιές για ένα Πάσχα που δεν θα γιορταστεί ποτέ - τέτοια γονίδια είναι κρίμα να πάνε στράφι). Γι’ αυτούς τους μαλάκες πάρθηκε το μέτρο του περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και για τους ίδιους πάλι πολύ πιθανό να πάμε για ολική απαγόρευση χωρίς εξαιρέσεις. 

φαφαγα

Τα κομματόσκυλα

Αυτή την περίοδο χρησιμεύουν μόνο για να τα πηγαίνεις βόλτα ως εξαίρεση στον περιορισμό μετακινήσεων καθώς έχουν χάσει κάθε σοβαρό λόγο ύπαρξης (δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά εδώ και δύο εβδομάδες κανένας δεν δίνει έστω μισό ποντικοκούραδο για τα κόμματα). Χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες: τα συμπολιτευόμενα που βλέπουν τους Αναστασιάδη και Αβέρωφ σαν σιτεμένους Τζεντάι που μάχονται για τη σωτηρία μας και τα αντιπολιτευόμενα που τα έχω ικανά να κολλήσουν κορωνοϊό μόνο και μόνο για να αποδείξουν πόσο άχρηστη είναι η κυβέρνηση. Κι αν μέχρι τώρα έβρισκες την (προβλέψιμη) συμπεριφορά τους ανώδυνα γραφική, πλέον φλερτάρουν ανοιχτά με τη σκοτεινή πλευρά: οι πρώτοι δίνουν έμφαση στην ατομική ευθύνη των πολιτών ξεπλένοντας τυχόν λάθη και παραλείψεις του κράτους, οι δεύτεροι ξεπλένουν εντελώς τους μπετόστοκους και ρίχνουν όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση. Με δυο λέξεις: κολλημένοι κι επικίνδυνοι. 

Οι hoarders

Όταν με το καλό ξεπεραστεί η κρίση πολύ θα ήθελα να πω σ’ αυτούς που αγόρασαν 1200 πακέτα χαρτί υγείας να τα βάλουν στον κώλο τους αλλά, ξέρετε, αυτή ακριβώς είναι η χρήση του. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι covidiots ανάμεσά μας. Μην γίνεις κι εσύ ακόμη ένας covidiot


 

Loader