Οι κυνηγοί της Κύπρου δεν κολλάνε Covid

Οι κυνηγοί της Κύπρου δεν κολλάνε Covid

Μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τον ΠΟΥ και ίσως να καταφέρει να φωτίσει όλα όσα αφορά στην διαχείριση του Covid-19. Not.

Οι κυνηγοί της Κύπρου φαίνεται να μην κολλάνε covid. Ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει το φτωχό μας μυαλουδάκι. 

Ή καλύτερα ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών είχε καλέσει σε διαμαρτυρία στο Προεδρικό για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. 

Εδώ σημειώστε ότι, γενικότερα και αθροιστικά, η Κύπρος δεν έχει ξαναβιώσει τόσες επαναστάσεις όσες τις τελευταίες ημέρες. 

Και μετά την ανακοίνωση του κινήματος, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η Κύπρος κάνει πολιτική του facebook, αφού επιδίωξη είναι να κατευνάσουμε πρώτα τους διαμαρτυρόμενους στα σόσιαλ κι έπειτα τους διαμαρτυρόμενους γενικότερα, μην έχουμε προβληματάκια. 

Σπεύδει λοιπόν αρχικά ο βουλευτής Αντρέας Κυπριανού να ενημερώσει, όχι τους πολίτες - τους followers του, ότι έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας, οι κυνηγοί θα μπορούν να ξεκινούν από τις 3 το πρωί να... σκοτώνουν ζώα, μέσες άκρες. Ok, δεν το είπε μ΄αυτά ακριβώς τα λόγια αλλά, τέλος της ημέρας, αυτό είναι. 

Έπειτα, λαμβάνουμε και μία ενημέρωση που αφορά σε τροποποίηση του σχετικού διατάγματος για απαγόρευση κυκλοφορίας στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, που στόχο είχε να μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους οι 48 χιλιάδες (ναι, ναι, αυτός είναι ο αριθμός) Κύπριοι κυνηγοί. 

Συγκεκριμένα, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για Θέματα Κυνηγιού και Άγριας Ζωής (ναι, υπάρχει τέτοιο πόστο), Αντώνης Κακουλλής, ενημέρωσε για τα ακόλουθα: 

"Επιθυμώ να ενημερώσω όλους τους κατόχους ανανεωμένης άδειας κυνηγίου που θα εξορμήσουν είτε την Κυριακή 01/11/2020 είτε την Τέταρτη 04/11/2020 είτε την Κυριακή 08/11/2020 ότι ο Υπουργός Υγείας έχει διαφοροποίηση το σχετικό διάταγμα έτσι που να μπορούν οι κυνηγοί να διακινούνται από τις 03:00 αντί από τις 05:00 το πρωί προς τις περιοχές Κυνηγίου. Σημειώνετε ότι όλοι οι κυνηγοί πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την σχετική ανανεωμένη άδεια κυνηγίου.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα το οποίο υπέβαλα εκ μέρους όλων των Κυνηγών της Κύπρου". 

Προφανώς τα λύσαμε τα προβληματάκια μας όλα με τους τριψήφιους των κρουσμάτων και είπαμε να λύσουμε και το θεματάκι που προκύπτει με τους κυνηγούς. Κουκλάκια ζωγραφιστά είμαστε.  

 

Loader