Όταν η απειλή για βιασμό σου κοστίζει λιγότερο απ’ το να πετάξεις σκουπίδια στο χάιγουεϊ

Όταν η απειλή για βιασμό σου κοστίζει λιγότερο απ’ το να πετάξεις σκουπίδια στο χάιγουεϊ

750 ευρώ πρόστιμο για τις πρωταγωνίστριες του cow βυζί-gate. Μάλλον δεν παίρνουν και πολύ στα σοβαρά τον αντιρατσιστικό νόμο

Με 750 ευρώ μπορείς να φτύσεις, σκυλοβρίσεις, προσβάλλεις, ξεφτιλίσεις και να απειλήσεις με ξυλοδαρμό ακόμα και με βιασμό(!) μια γυναίκα, να εκτονωθείς ρε αδερφέ και να τη βγάλεις σχετικά καθαρή. Σιγά, τι είναι άλλωστε 750 ευρώ, ειδικά αν πρόκειται να βγάλεις όλο αυτό το μίσος για μια ξένη γυναίκα από μέσα σου, να μη σε πνίγει κιόλας. Αν το καλοσκεφτείς, σκουπίδια στον αυτοκινητόδρομο να πετάξεις θα πληρώσεις 100 ευρώ περισσότερα. Και δεν θα το ευχαριστηθείς κιόλας όσο με την απειλή ότι θα φωνάξεις τον άντρα σου να βιάσει τη Ρωσίδα που τόλμησε να κάνει παρατήρηση στην Κυπραία ξέρεις-ποια-είμαι-εγώ-μωρή;. 

Αυτό τουλάχιστον το μήνυμα έστειλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που επέβαλε το... ιλιγγιώδες πρόστιμο των 750 ευρώ έκαστη στις δύο γυναίκες που έφτυσαν, σκυλόβρισαν και απείλησαν την Σβετλάνα Ζαΐτσεβα όταν η τελευταία τις έκανε παρατήρηση επειδή αδιαφόρησαν για το αυτοκίνητο που χτύπησαν ενώ έβγαιναν από πάρκινγκ και ήταν έτοιμες να απομακρυνθούν από τη σκηνή. Και δεν ήταν καν το δικό της αυτοκίνητο αλλά βλέποντας την αδικία που συντελέστηκε μπροστά στα μάτια της, αποφάσισε να μιλήσει και άκουσε από cow βυζί μέχρι θέλεις που τούτο; για τους κόπους της. Κ ευτυχώς που υπάρχουν όλα σε βίντεο αλλιώς άντε να τρέχει ξένη γυναίκα να βρει το δίκιο της χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, βρωμορωσίδα θα την ανέβαζαν, παλιοαλλοδαπή θα την κατέβαζαν, ακόμα κι αυτοί που διερύγνυαν τα ιμάτιά τους βλέποντας το επίμαχο βίντεο. Ήδη εάν θυμάστε, πριν τη δίκη προσπάθησαν να συνδέσουν τη Σβετλάνα με άσχετη εγκληματική ενέργεια ώστε να σπιλωθεί η προσωπικότητά της και να αποδυναμωθεί η μαρτυρία της, όμως η γελοία κατηγορία κατέρρευσε γρηγορότερα κι απ’ το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. 

Ναι, το name and shame και η cancel culture είναι η τιμωρία της εποχής μας αλλά εξαιρετικά επικίνδυνα γιατί μπορεί φυσικά να γίνουν όπλο σε λάθος χέρια και να την πληρώσουν αθώοι. Γι’ αυτό υποτίθεται πως έρχεται η ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαιοσύνη για να αποκαταστήσει την αδικία και να δικαιώσει το θύμα, αποτρέποντας ταυτόχρονα παρόμοιες συμπεριφορές που μπορούν να κλιμακωθούν και να εξελιχθούν σε κάτι χειρότερο. Όμως όταν ο διαδικτυακός διασυρμός των δύο καταδικασθέντων είναι χειρότερη τιμωρία από το πρόστιμο-χάδι που επιβλήθηκε (η μία έχασε τη δουλειά της, αμφότερες ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση για πολύ καιρό), τότε εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν συμφέρει να αντικατασταθούν τα συμβατικά δικαστήρια με εκείνα των σόσιαλ μίντια. Η απάντηση είναι μεν αρνητική αλλά υπάρχουν... 750 λόγοι που σε κάνουν να πιστεύεις πως η κυπριακή δικαιοσύνη δεν παίρνει τον πολυδιαφημισμένο αντιρατσιστικό νόμο και πολύ στα σοβαρά. Βλέπετε τα σκουπίδια στο χάιγουεϊ τα πληρώνεις ακριβά, τα ρατσιστικά όχι και τόσο.

Loader