Αν παίξεις ανάποδα το El Diablo ακούγεται το «θα σας πάρει ο δαίμονας» του Αναστασιάδη

Αν παίξεις ανάποδα το El Diablo ακούγεται το «θα σας πάρει ο δαίμονας» του Αναστασιάδη

Στη Νήσο των Αγίων όπου ο Αρχιεπίσκοπος παίρνει μίζες, καταστρέφει αρχαία και διατηρητέα, παραδέχεται δημόσια ότι κλέβει και κουκουλώνει καταγγελίες για μητροπολίτη βιαστή, οι Χριστιανοταλιμπάν απειλούν να κάψουν το ΡΙΚ για ένα τραγούδι που προσβάλλει λέει την πίστη τους. Αυτό που λέμε δουλειά δεν είχε ο διάολος...

Το έχω γράψει τόσες πολλές φορές που νιώθω ότι έχει χάσει πλέον το νόημά του: Η υποκρισία είναι το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν της Κύπρου, αφθονεί δε σε τέτοιο βαθμό που το χαλούμι μοιάζει με φτωχό συγγενή και το φυσικό αέριο με αυτό που πραγματικά είναι, μια κλανιά. 

Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές πολύ πιθανό να πήρε το μάτι ή το αυτί σας κάπου τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε επειδή η Νήσος των Αγίων θα στείλει στη Eurovision ένα μέτριο τραγουδάκι με τίτλο El Diablo που μεταφράζεται “ο διάβολος”, δηλαδή εκεί ακριβώς όπου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια ο #pellotopos.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

El Diablo: Το βίντεοκλιπ του θυμίζει (κομματάκι) αυτό!


Κι όταν λέμε αντιδράσεις εννοούμε συλλογή διαδικτυακών υπογραφών (που ως γνωστόν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο ένα γυάλινο σφυρί), viral μετανοείτε-το-τέλος-είναι-κοντά επιστολές στο Facebook, πύρινες ανακοινώσεις από οργανώσεις Χριστιανοταλιμπάν, παπάδες, ψεκασμένους, τον Σύνδεσμο Θεολόγων της ΟΕΛΜΕΚ (ξέρετε, εκείνων των “δημοκρατών” που πέρασαν από Ιερά Εξέταση τη μαθήτρια που τόλμησε με άρθρο της σε σχολική εφημερίδα να αμφισβητήσει τη χρησιμότητα των αναχρονιστικών Θρησκευτικών) μέχρι και τα εγχώρια ορφανά της έγκλειστης στον Κορυδαλλό Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ αλλά και απειλητικά τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ και απειλές ότι θα τους κάψουν. 

Κι όλα αυτά στο Ιράν της Μεσογείου που τρέφει ακόμα την ψευδαίσθηση ότι περνιέται για “σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος” επειδή αυτήν ακριβώς την καραμέλα πιπιλάνε οι εκατοντάδες υποψήφιοι ενόψει βουλευτικών εκλογών. 

Πόσο θλιβερά προβλέψιμος όμως όλος αυτός ο συρφετός από ακροδεξιούς, ρατσιστόμουτρα, ψεκασμένους, εκκολαπτόμενα φασιστάκια και Χριστιανοταλιμπάν (τους οποίους ξεχωρίζω από τους -περισσότερους- απλούς νούσιμους πιστούς που απέχουν από ακρότητες και γραφικότητες) και ειδικά σε ό,τι αφορά στην υποκρισία τους, σήμα κατατεθέν της φάρας τους. Γιατί στη Νήσο των Αγίων (γελάνε και τα μπάζα της οδού Ισοκράτους κάθε φορά που γράφεται ή ξεστομίζεται αυτό) υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να ξεσηκωθούν όλοι αυτοί εναντίον όσων δυσφημούν τη θρησκεία τους αλλά προτιμούν να κάνουν πως δεν τους βλέπουν και καταφεύγουν στα ευκολάκια: Ποιοι “απειλούν” την πίστη μας;

Οι Τούρκοι, οι αλλόθρησκοι, οι μετανάστες, οι φτωχοί αλλοδαποί (γιατί τους πλούσιους μόνο πίπες που δεν τους κάνουν), οι άθεοι, οι κομμουνιστές, οι (αόριστοι) εχθροί του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, η ραδιοφωνική μου εκπομπή Νομικός του Διαβόλου στο Κανάλι 6 την οποία κατήγγειλαν στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης από την πρώτη γαμημένη μέρα που βγήκα αέρα (κι ακόμα το κάνουν) και φυσικά ένα τραγουδάκι με κακά αγγλικά ονόματι... El Diablo. Συγχαρητήρια ιεροεξεταστές του κώλου, τσακίσατε τον Νο1 εχθρό του χριστιανισμού, ο Matthew Hopkins θα ήταν υπερήφανος.

Για να δούμε τώρα, πόσοι απ’ όλο αυτό το συνονθύλευμα ψεκασμένων, ακροδεξιών και μουλάδων διαμαρτυρήθηκαν με την ίδια ένταση για την ιερή μίζα των 300 χιλιάδων που τσέπωσε ο Αχριεπίσκοπος (δεν είναι ορθογραφικό) για να μεσολαβήσει ώστε το διαβατήριο του Jho Taek Low να μπει στο fast track γιατί όσο να πεις αν σε καταζητεί η μισή υφήλιος μια βιασύνη την έχεις.

Πόσοι ξεσηκώθηκαν για τα κηρύγματα μίσους, τα σχολεία της Αρχιεπισκοπής που θα ισιώνουν τους gay μαθητές, τον αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικού χώρου με τσαμπουκά και απειλές για ξήλωμα των αρχαίων με τρακτέρ, την ατάκα “ο Χριστός δεν σώζει κανέναν δωρεάν”, το γκρέμισμα των διατηρητέων ή την παράκληση στον Πρόεδρο “να σταματήσουμε όλοι να κλέβουμε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα”; Να μην πιάσω τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα του Προκαθήμενου, όπως το ότι έθαψε τις καταγγελίες γυναίκας για τον πρώην μητροπολίτη βιαστή γιατί “δεν τις έκρινε αξιόπιστες” με αποτέλεσμα το ρασοφόρο τέρας να συνεχίσει ανενόχλητο τη δράση του (τουλάχιστον τρεις γυναίκες τον έχουν καταγγείλει μέχρι στιγμής).

Μαντεύετε πόσοι. Κανένας. Όσοι διαμαρτυρήθηκαν για όλα τα παραπάνω δεν ανήκουν στον προαναφερθέντα συρφετό και σίγουρα δεν το έκαναν απειλώντας με κάψιμο ή μοιράζοντας διαδικτυακούς ψόφους Είναι αγνοί χριστιανοί που νιώθουν ότι η θρησκεία τους δυσφημίζεται από εκείνους που υποτίθεται ότι την υπηρετούν αλλά διαπράττουν ΤΑ αίσχη στο όνομά της και όχι από ένα σαχλό τραγούδι με τον διάβολο στον τίτλο. Και στα σίγουρα δεν είναι υποκριτές.

Είναι γεγονός πως όσο μεγαλύτερη η ανάγκη να βρίσεις, να απειλήσεις, να διώξεις, να φιμώσεις, να μισήσεις, να καταστρέψεις ή να σκοτώσεις στο όνομα της πίστης σου, τόσο πιο σαθρά είναι τα θεμέλια της και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεις είτε με ενδοσκόπηση είτε με τη βοήθεια ειδικών (κατά προτίμηση ντυμένους στα λευκά και όχι μαύρα έτσι για αλλαγή). Και ο λόγος που όλοι αυτοί οι ζηλωτές όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται για τα αίσχη, τη βρωμιά, την ασυδοσία, τη διαπλοκή και τη διαστροφή στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά εφευρίσκουν και χίλιες δυο ανόητες προφάσεις για τα δικαιολογήσουν είναι γιατί κατά βάθος είναι φτιαγμένοι από την ίδια στόφα.

Υπάρχουν αυτοί που χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως αποκούμπι, προσκεφάλι, πηγή άντλησης δύναμης και ελπίδας (και το σέβομαι απόλυτα αυτό) και άλλοι ως πρόσχημα για να βγάλουν μίσος, αλαζονεία, φανατισμό, εξουσία, καταπίεση και πλασματική ανωτερότητα σε βάρος άλλων (συνήθως πιο αδύναμων) ανθρώπων. 

Βασικά τα ακριβώς αντίθετα απ’ όσα δίδαξε ο ιδρυτής της πίστης τους. 

Loader