Πέντε λόγοι που δείχνουν πως ο ρατσισμός είναι για τους ηλίθιους

Πέντε λόγοι που δείχνουν πως ο ρατσισμός είναι για τους ηλίθιους

Αν δηλώνεις περήφανος ρατσιστής ΜΗ διαβάσεις το ακόλουθο κείμενο. Επίσης, άντε γαμήσου

Νιώθεις ανώτερος από άλλους ανθρώπους λόγω ενός τυχαίου γεγονότος 

Που δεν είναι άλλο από τη μαλακία που έκαναν οι γονείς σου και δεν πήραν προφυλάξεις με αποτέλεσμα να γεννηθεί η αφεντιά σου. Ναι, η γέννησή σου σε αυτό το κομμάτι γης της υφηλίου και με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι μόλις ένα από τα κυριολεκτικά άπειρα τυχαία γεγονότα που λατρεύει η Φύση να προκαλεί και για το οποίο δεν έχεις φυσικά την παραμικρή συμβολή ή έλεγχο. Αρα λοιπόν μπορείς να είσαι ένας πχ τεμπέλης, αγράμματος, άξεστος, σκατόψυχος, αγενέστατος μαλάκας και να νιώθεις ανώτερος από έναν μορφωμένο, εργατικό, ευγενικό, καλόψυχο, έμπιστο άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή εσύ γεννήθηκες λευκός Ελληνοκύπριος χριστιανός ορθόδοξος κι εκείνος ας πούμε μαύρος Νιγηριανός μουσουλμάνος που του τα’ φερε έτσι η ζωή ώστε να αναγκαστεί να έρθει εδώ να ανέχεται τις μαλακίες σου; Όχι βέβαια. Απλά η ψευδαίσθηση της πλασματικής ανωτερότητας της ελληνικής φυλής σε εμποδίζει να δεις ότι στην πραγματικότητα ο βασιλιάς δεν είναι μόνο γυμνός αλλά και εντελώς ηλίθιος. 

Οι ξένοι είναι απλά ο εύκολος στόχος (όταν παραείσαι χέστης για να τα βάλεις με τους αληθινούς υπαίτιους)  

Για να καταλάβετε το μέγεθος της απύθμενης μαλακίας που δέρνει τους ρατσιστές σκεφτείτε ότι ακόμα πιστεύουν πως για τα (όποια τους) δεινά ευθύνονται οι ξένοι και όχι, ας πούμε, πρώτα η προαναφερθείσα μαλακία που τους δέρνει και κατά δεύτερο λόγο το ίδιο το κράτος που τους στρέφει προς αυτή την κατεύθυνση. Πάρτε για παράδειγμα τη μόνιμη καραμέλα “έρχονται οι ξένοι και παίρνουν τις δουλειές μας”. Εκτός του ότι μιλάμε ως επί το πλείστον για δουλειές που ο γεννημένος-για-CEO-και-πάνω Κυπραίος δεν θα άγγιζε ούτε με καλάμι απ’ τα τρία μέτρα (για κάποιο περίεργο λόγο το ξεσκάτισμα των γέρων δεν βρίσκεται στο τοπ 10 των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού) όμως ακόμα και να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ποιος φταίει ακριβώς; Ο ανθρωπάκος που ξενιτεύεται για να δουλεύει 12ώρα με μισθό όσα ξοδεύει ο μέσος ντόπιος για freddo το μήνα ή το κράτος-νταβατζής που παρέχει στους εγχώριους εργοδότες όλα τα απαραίτητα εργαλεία (φιξ κατώτερος του κατώτατου μισθού, μαθητική βίζα για “σπουδές” σε ιδιωτικά κολλέγια, ανεξέλεγκτοι εικονικοί γάμοι) ώστε ο μέσος ττόπουζος να έχει ξένους να τον φωνάζουν σερ και μάνταμ και να τους βρίζει κι από πάνω; Η λογική επιτάσσει το δεύτερο αλλά η λογική προϋποθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη και ως γνωστόν εκείνοι που επιμένουν να προσωποποιούν τα προβλήματά τους δαιμονοποιώντας τους ξένους, ξεπλένοντας παράλληλα το προβληματικό σύστημα, δεν είναι ακριβώς και μέλη της Mensa. 

Νομίζεις ότι μαζί με τους αλλοδαπούς θα εξαφανιστούν και όλα σου τα προβλήματα;

Σοβαρά τώρα, ακόμα κι αν ξυπνήσεις ένα πρωί σε μια Κύπρο από την οποία έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας ΟΛΟΙ οι αλλοδαποί (η σάτιρα A Day Without a Mexican του 2004 πραγματεύεται διαβολικά έξυπνα ένα παρόμοιο concept) πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι θα έχουν λυθεί αυτομάτως όλα σου τα προβλήματα; Λυπάμαι που χέζω στο πάρτι σου αλλά πάλι ο ελληνοκυπριακός υπόκοσμος θα σου κάψει το μαγαζί (με το εκπληκτικό ποσοστό εξιχνίασης εμπρησμών 2 στους 10), πάλι κάποιος πρώην που σε θεωρεί κτήμα του θα σε πυροβολήσει στο κεφάλι με το G3 της Εθνικής Φρουράς, πάλι ομάδες ντόπιων χουλιγκάνων θα πλακωθούν με λοστούς και ρόπαλα λίγα μέτρα από κει που κάθεσαι με τα παιδιά σου, πάλι κάποιος βαρύμαγκας Κυπραίος θα σε σφάξει γιατί κοίταξες τη δικιά του ή για κάποιο ανύπαρκτο χρηματοκιβώτιο που νόμιζε πως έκρυβες σπίτι σου, πάλι η δικαιοσύνη θα σε στείλει φυλακή αν κλέψεις ένα ψωμί ή παραβιάσεις το curfew ενώ την ίδια στιγμή απονέμει χάρες σε παιδεραστές και δολοφόνους, πάλι το κράτος θα εφεύρει χιλιάδες νέους τρόπους να σε μαδήσει οικονομικά, να σε ελέγξει, να σε καταπιέσει. 

Όμως αυτό δεν σ’ απασχολεί έτσι δεν είναι; Αρκεί να εξαφανιστούν οι τρισκατάρατοι αλλοδαποί κι ας σε ανατινάζουν κυπριακές βόμβες κι ας σε βιάζουν ελληνορθόδοξες πούτσες μέχρι να σβήσει ο ήλιος - άλλη γλύκα το ντόπιο, σωστά; Κι αν στ’ αλήθεια πιστεύεις ότι εάν φύγουν αυτοί από τη μέση όλα τα επιδόματα, οικονομικές ενισχύσεις ή ανθρωπιστική βοήθεια (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται ούτως ή άλλως από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς) θα μπουν στις δικές σου τσέπες, τότε είσαι ακόμα μεγαλύτερος ηλίθιος απ’ ότι αρχικά εκτιμήθηκες. Αλλά και πάλι θα έχεις έτοιμη τη λύση: Χωρίς ξένους θα στραφείς εναντίον των αληθινών δικαιούχων (φτωχοί, μονογονείς, ανάπηροι, ευάλωτες ομάδες) γιατί στην τελική ο ρατσισμός είναι απλά το πρόσχημα - στην πραγματικότητα είσαι ένας σκατόψυχος μαλάκας που ΠΑΝΤΑ θα βρίσκεις κάποιον να του φορτώσεις το φταίξιμο. 

Για τον μέσο μπετόστοκο ρατσιστή Κυπραίο ο καθωσπρεπισμός του μετανάστη/πρόσφυγα είναι προαπαιτούμενο προσόν 

Προκειμένου να του επιτραπεί να αναπνέει τον ίδιο αέρα με εκείνον, το μέσο εγχώριο ρατσιστόμουτρο απαιτεί από τον ξένο να σέβεται τους νόμους, τα ήθη, τα έθιμα, τις συνήθειες, τα σύμβολα μέχρι και τη γαμημένη τη νοοτροπία της χώρας που τους φιλοξενεί όταν, μαντέψτε, ο ίδιος τα γράφει τις περισσότερες φορές στ’ αρχίδια του. Κι όταν το επισημαίνεις σε αποστομώνει με το... αφοπλιστικό επιχείρημα “εγώ είμαι που δαμέ κουμπάρε, τούτος αν δεν αρέσκει του να πάει έσσω του”. Γι’ αυτό ο δηλωμένος περήφανος ρατσιστής αντιδήμαρχος Λεμεσού ξέρασε ξενοφοβική χολή για τη συμπλοκή αλλοδαπών στην πόλη του ενώ έκανε γαργάρα το βίντεο με μία εξίσου βίαιη και αιματηρή σύρραξη νεαρών Ελληνοκυπρίων στη Σαριπόλου (επίσης “δίπλα από οικογένειες με παιδιά”) ή για οποιοδήποτε τριμπούρδελο χουλιγκάνων μετά από τοπικό ντέρμπι. 

jkjkljkljkl

Στην πρώτη περίπτωση ουρλιάζουμε με κεφαλαία ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας δήθεν για την ασφάλεια των δημοτών (sic) στη δεύτερη είναι απλά Τετάρτη. Γι’ αυτό το λόγο επίσης έβγαινε η Αστυνομία και πουλούσε ανέξοδο τσαμπουκά ότι δήθεν θα διαλύσει τον συριακό, καμερουνεζικό ή άλλον επινοημένο ξενόφερτο υπόκοσμο όταν γνωρίζουμε πολύ καλά πως κλάνει τη μισή παγκόσμια καλλιέργεια μέντας κάθε φορά που χτυπάει ο ντόπιος (αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούσαν να πουν ευθέως “έρχονται οι ξένοι συμμορίτες και κλέβουν το ψωμί των δικών μας”). Στοιχειώδες αγαπητέ Γουότσον: το έγκλημα δεν έχει καταγωγή και ο δράστης αντιμετωπίζεται και τιμωρείται γι’ αυτό που έκανε και όχι για την καταγωγή, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματός του. Και σίγουρα δεν τσουβαλιάζεις και όλους τους άλλους όπως, πολύ σωστά, δεν ζητάς να απελαθούν ΟΛΟΙ οι Κύπριοι άντρες, 25-50, μεσαίου και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, επειδή αυτό το δημογραφικό γκρουπ διαπράττει (χονδρικά) τα περισσότερα εγκλήματα στο νησί. 

Χτυπάς το σύστημα, όχι τους ανθρώπους 

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η άκρατη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση μπορεί να συσσωρεύσει προβλήματα σε μικρά, περιορισμένα, κράτη όπως η Κύπρος. Όμως αυτό είναι αποτέλεσμα απερίσκεπτης πολιτικής, κρατικής αναλγησίας, ανικανότητας ή/και διαφθοράς που επιτρέπει σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες να θησαυρίζουν σε βάρος πολιτών και μεταναστών οι οποίοι είναι κι αυτοί τις περισσότερες φορές θύματα (δείτε μόνο ποιοι επωφελούνται οικονομικά από τη μαζική έλευση ξένων εργατών/σπουδαστών/αιτητών ασύλου στο νησί και θα καταλάβετε). Και δυστυχώς ανάμεσα στους καλούς, τους φιλήσυχους και τους ευάλωτους θα υπάρχουν και τα σάπια μήλα, όπως συμβαίνει άλλωστε σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό. Δουλειά λοιπόν του κράτους και των Αρχών είναι να απομακρύνουν τα σάπια αυτά μήλα και όχι να τα τσουβαλιάζουν με τα υπόλοιπα. Αρκετά διαφωτιστικό είναι το κολάζ που έφτιαξε ο Πάμπος Κασκάνης με δημοσιεύματα που αφορούν “επιτεύγματα” Κυπρίων στο εξωτερικό:

nm,nm,.nm,

Φανταστείτε τα αντίστοιχα "ρεπορτάζ", τους κραυγαλέους τίτλους και τα οργισμένα ποστ ανησυχούντων Αυστραλών, Αμερικανών ή Νοτιοαφρικανών πατριωτών: "Όλοι οι Κυπραίοι είναι εγκληματίες" "Πετάξτε τους βρωμοάραβες στη θάλασσα" (νομίζετε πως ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να ξεχωρίσει τον Κύπριο από τον Αιγύπτιο ή τον Παλαιστίνιο;) "Τέτοια σκατοράτσα όλοι τους, να πάνε από κει που' ρθαν" "Έρχονται εδώ και μας σκοτώνουν". Ή τον αντίστοιχο Αυστραλό, Αμερικανό ή Νοτιοαφρικανό Νουρή να δηλώνει "αν οι Κυπραίοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί ούτε τους νόμους της να φύγουν, δεν θα ανεχθούμε αναρχία και γκετοποίηση" και στη συνέχεια να δίνει αόριστα και αναληθή στοιχεία περί δήθεν αύξησης της εγκληματικότητας στη χώρα του εξαιτίας των Κυπραίων. 

Καταλάβατε τώρα γιατί ο ρατσισμός/εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του ηλίθιου;

Loader