Πολύ σκληρός για να πεθάνει;

Πολύ σκληρός για να πεθάνει;

Ο άτρωτος τηλεοπτικός τσαρλατάνος που κόντρα σε όλους και όλα έγινε Πρόεδρος επιστρέφει για sequel προεδρίας. Καλή μας τύχη. 

Το Fox News τα’ χει χαμένα. Αναγκάζεται ξαφνικά να κάνει τον κορωνοϊό το μείζον θέμα της επικαιρότητας, ενω από τη μέρα που ξεκίνησε η πανδημία, οι σχολιαστές του δεν σταμάτησαν να λένε στον κόσμο ότι όλο αυτό δεν είναι παρα μια υπερβολή στην Αμερική των 300.000+ θάνατων. 

Μέχρι που μέσα στο υπέροχο καφκικό σύμπαν που ονομάζεται “2020”, σκάει η είδηση ότι ο Donald, η Μelania και αρκετοί συμβουλάτορες του έχουν προσβληθεί από το “china virus”. Ένα plot twist στη δεύτερη πράξη του έργου, μια ανάσα πριν τις εκλογές που δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και μας κάνει να γελάμε χαιρέκακα. Ύβρις, Άτη, Νέμεσις, Τίσις και κλείσαμε. 

Ένας πρόεδρος που υπονόμευσε με εγκληματική αμέλεια την σοβαρότητα του covid και την σημασία της χρήσης μάσκας, νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς να ξέρει κανείς την αλήθεια για την κατάσταση του. Το όλο σκηνικό θυμίζει προπαγάνδα σοβιετικού καθεστώτος γιατί παρόλο που στο τελευταίο του video ο Trump φαίνεται μια χαρά, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι αυτό γυρίστηκε προκαταβολικά πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Το χειρότερο; Ακόμα και τώρα, ο βασιλιάς των ηλιθίων δεν φοράει μάσκα στο video από φόβο μήπως και πληγεί το γόητρο του.   

Στις δημοσκοπήσεις, ο Trump είναι πολύ πίσω και ως ιδιοσυγκρασία, πραγματικά μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ο Trump θα προτιμούσε να πεθάνει παρα να δεχθεί ήττα - μέσα στο παρανοικό μυαλό των υποστηρικτών του, αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη εξιλέωση του αφου “έζησε και πέθανε για εσάς, ω περιούσιε λαέ του κόσμου ετούτου”.  

Από την άλλη, αν ο Trump καταφέρει να αναρρώσει άμεσα, μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει την μάχη του με τον κορωνοϊό ως άλλη μια απόδειξη της προσωπικής του ισχύος έναντι στον ομολογουμένως αδύναμο Biden. Ο άτρωτος τηλεοπτικός τσαρλατάνος που κόντρα σε όλους και όλα έγινε Πρόεδρος επιστρέφει για sequel προεδρίας. Καλή μας τύχη. 

Loader