Πώς είναι να είσαι Επίτροπος Περιβάλλοντος μιας κυβέρνησης που μετά βίας έχει επαφή μαζί του;

Πώς είναι να είσαι Επίτροπος Περιβάλλοντος μιας κυβέρνησης που μετά βίας έχει επαφή μαζί του;

Η Κλέλια Βασιλείου εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα σε μια τυπική συνέντευξη και το Lunch Break Challenge

Η Κλέλια Βασιλείου εμφανίστηκε στο ραντάρ μου ως αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος (του Πρόδρομου Προδρόμου of all people!) και όπως συμβαίνει συνήθως, για όλους τους λάθος λόγους. Ήταν, αν θυμάστε, Απρίλιος του 2019 όταν το πτώμα της Μαρί Ρόουζ, του πρώτου από τα επτά θύματα του Νίκου Μεταξά, βγήκε στην επιφάνεια σε πλημμυρισμένο φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγιας. Κι ενώ ολόκληρο η Κύπρος είχε φρικάρει με την όπως αποδείχθηκε πρώτη περίπτωση serial killer του νησιού, η Κλέλια ανάρτησε ποστ με έντονο ύφος όπου εξηγούσε τις διαφορές(!) ανάμεσα στο λατομείο και το ορυχείο προκαλώντας σάλο στα σόσιαλ μίντια, ενώ παρωδίες του διαβόητου ποστ εμφανίζονται μέχρι σήμερα.

Το περιστατικό δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από το Lunch Break Challenge με τη νυν Επίτροπο Περιβάλλοντος η οποία το σχολιάζει on camera για πρώτη φορά από τότε, βλέπετε ήταν κάτι που την πείραξε πολύ και το κουβαλούσε για αρκετό καιρό μέσα της. Όμως Κλέλια Βασιλείου δεν σημαίνει μόνο αυτό. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στα αυλάκι (εχμ.. pun unintended), από αναπληρώτρια του Πρόδρομου έγινε Επίτροπος Περιβάλλοντος και πήρε τα βουνά και τα λαγκάδια εντοπίζοντας και προσπαθώντας να λύσει διάφορα ζητήματα του τομέα ευθύνης της ή τουλάχιστον να στρέψει την προσοχή των αρμοδίων προς αυτά.

Γέννημα θρέμμα της κυπριακής υπαίθρου (γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πελένδρι) η Κλέλια δείχνει να έχει τώρα την απόλυτη dream job, οργώνοντας το νησί για το επόμενο περιβαλλοντικό πρόβλημα για το οποίο πρέπει να ενημερώσει τον Πρόεδρο ή τους αρμόδιους υπουργούς, αφού ο ρόλος της είναι καθαρά συμβουλευτικός.

Είναι χάρη στην ενασχόλησή της με την πολιτική που εξοικειώθηκε τόσο γρήγορα με φίδια, βατράχια και άλλα γλοιώδη πλάσματα; Πώς εισπράττει την αρνητική εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για τους πολυάριθμους συμβούλους του Προέδρου (ως μία απ’ αυτούς) και από που προέκυψε αυτή η λατρεία για τις νυχτερίδες (αλλά παραδόξως όχι και για τον Μπάτμαν); Η Κλέλια Βασιλείου απαντά ορθά, κοφτά και χωρίς περιστροφές:

Loader