Πώς να νιώθει η Τούνη με τόσους followers να στρίβουν «καντούνι»

Πώς να νιώθει η Τούνη με τόσους followers να στρίβουν «καντούνι»

Γράφει η Νίκολα Καρατζιά 

Και επειδή βαριόμουν να πάω παραλία και έκατσα σπίτι να βλέπω για τις πυρκαγιές αλλά και να σκρολάρω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - διότι αυτό θέλω να κάνω σήμερα-, ας μιλήσουμε λίγο για την αλληλεπίδρασή μας μέσων αυτών. Με αφορμή το "σοβαρό" πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιωάννα Τούνη που λόγω προκλητικής όπως αποκαλέστηκε, αναρτησής της, χάνει followers!

Για την ιστορία: Η ίδια παραπονέθηκε που πήγε στους Παξούς και δεν έβρισκε εστιατόριο ανοιχτό το μεσημέρι για να φάει. Έκανε λοιπόν η κοπελιά το παράπονό της σε στόρι, μπας και της ανοίξει κάποιος για να τσιμπήσει κάτι.

Ακολούθησαν επιθέσεις από άτομα που παρεξηγήθηκαν ή ενοχλήθηκαν και το αποτέλεσμα είναι όπως μερικές χιλιάδες την κάνουν unfollow. Και θα μου πεις τώρα και εσύ, εν είχαμε άλλη έγνοια. Είχαμε! Ωστόσο, πίσω από όλο αυτό, υπάρχει μια άλλη παράμετρος που δίνει το στίγμα της κοινωνικής μας συμπεριφοράς, των ημερών.

1.Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να ακολουθούμε και να παρακολουθούμε και η "δύναμη" που τους δίνουμε αποκαλώντας τους influencers! Επειδή μας επηρεάζουν σε τι; Στο τι μαγιό θα φορέσουμε; Για να τους αντιγράψουμε και να δημιουργήσουμε άλλο ένα copy paste "tribe" στις κυπριακές παραλίες; 

2. Η δύναμη που εμείς ως ακόλουθοι νομίζουμε πως διαθέτουμε πατώντας και ξεπατώντας ένα like ή follow /unfollow. Η ηδονή της "τιμωρίας" ή της "επιβράβευσης" με την αποδοχή μας. Εγωκεντρικό εξίσου με το να θες να γίνεις influencer, δεν είναι; Λες και κάναμε το instagram τα νέα εκλογικά κέντρα ... Ρίξτε ψήφους εμπιστοσύνης για νέες "κυβερνήσεις". 

3. Ακολουθούμε συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένο λόγο - ωραίο σώμα, τα ταξίδια που πάει και τα "μοιράζεται" μαζί μας, τα προϊόντα που μας διαφημίζει, τα συχνά giveaways για θέμα κουτσομπολιού. Σε αυτό μας έμαθε, αυτό όχι μόνο περιμένουμε από εκείνον αλλά το απαιτούμε κιόλας!

Και αν κάποια στιγμή κάνει και κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, τον κάνουμε - το λιγότερο- unfollow. Επειδή, δεν επιτρέπεται η" εικόνα" να έχει και άποψη. Επειδή, ποτέ δεν νοιαστήκαμε για το πως αυτός ο κατά τα άλλα "influencer" σκέφτεται. Επειδή δεν θαυμάζουμε προσωπικότητες και συμπεριφορές και πράξεις.

Επειδή γουστάρουμε το διαχωρισμό που επίσης εδραιώνει στερεότυπα και δεν είναι άλλος από το "εσένα θέλω να σε βλέπω" και "εσένα να σε ακούω". 

Και για να το κλείσουμε; 

Όχι, δεν φταίει η /ο influencer που στην τελική τη δουλειά του κάνει. Εξαργυρώνει τον αριθμό των ακόλουθών του με κλείσιμο δουλειών και διαφημίσεων. Ολόκληρο industry... Φταις εσύ και εγώ που ανοίγουμε ματιά και βάζουμε την φωνή στο mute. Και αν τύχει και τελικά ακούσουμε, διαγράφουμε. Μα γιατί; Αφού η Τούνη και κάθε Τούνη, μετά από αυτό το στόρι που σε ενόχλησε, θα βάλει αλλά 1000 που θα σου αρέσουν και στα οποία σε έχει συνηθίσει. Για εκείνα δεν την ακολούθησες εξάλλου; Ε, θα συνεχίσει να στα προσφέρει. 

Επίσης, πότε θα καταλάβουμε ότι αυτές τις μερικές χιλιάδες σε followers που έχασε, θα τις επανακτήσει σε μερικές βδομάδες, μέρες μην σου πω. Και μια πρόβλεψη που δεν θα μάθω βεβαίως αν επαληθεύτηκε. Αρκετοί από εκείνους που τη διέγραψαν, σύντομα θα επιστρέψουν στον "εθισμό" τους. Το follow, unfollow, follow, τρια κλικ μακριά είναι το ένα από το άλλο.

By the way, όλοι όσοι καθίσατε και διαβάσατε όλο αυτό το κατεβατό που έγραψα επειδή ήμουν σε αυτό το mood, στείλτε μου τουλάχιστον το instagram account σας, να σας κάνω follow.

343445465

 

5545656576

Loader