Πρόσφυγες vs πρόσφυγες σε έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ για καλό σκοπό 

Πρόσφυγες vs πρόσφυγες σε έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ για καλό σκοπό 

Η νεοσύστατη ομάδα μεταναστών και προσφύγων Hope Team δοκιμάζει τις δυνάμεις της απέναντι στον (επίσης προσφυγικό) Διγενή Ακρίτα Μόρφου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευάλωτες οικογένειες 

Κι ενώ η κυβέρνηση χαϊδεύει -μέσω των Νουρήδων και των Πελεκάνων- τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου του (μαζί και το δεκανίκι τους στη Βουλή ΕΛΑΜ) στοχοποιώντας διαρκώς μετανάστες και πρόσφυγες, κάποιοι συμπατριώτες μας πορεύονται προς την αντίθετη κατεύθυνση δίνοντας πάσες ανθρωπιάς προς εκείνους που βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση. 

Αύριο Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μμ θα διεξαχθεί στο Γυμναστήριο του A' Δημοτικού Αγίου Δομετίου (Ιωάννη Μεταξά 9, πίσω από την τράπεζα Κύπρου) ένας πολύ διαφορετικός αλλά εξαιρετικά σημαντικός φιλικός αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα μεταναστών και προσφύγων Hope Team και ενός άλλου προσφυγικού σωματείου, του Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Γιατί πρέπει να έχεις ζήσει στο πετσί σου την προσφυγιά για να συμπάσχεις με τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και ξεκινούν από το μηδέν σε μια ξένη χώρα. 

Σκοπός του φιλικού αυτού αγώνα είναι η συγκέντρωση τροφίμων, ζεστών χειμερινών ρούχων και κλινοσκεπασμάτων για τα ευάλωτα πρόσωπα και οικογένειες της κοινότητας των μεταναστών και προσφύγων, γι’ αυτό και η μικρότερη συνεισφορά σας σε είδη πρώτης ανάγκης είναι άκρως σημαντική. 

H Hope Team δημιουργήθηκε από τον προπονητή Κώστα Εγγλέζο με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, της Κυπριακής Oμοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του cyprusbasket.net, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR και της Generation for Change CY. Αποτελείται από 15 πρόσφυγες και μετανάστες και 3 προπονητές, οι όποιοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να παρέχουν έναν ασφαλή χώρο στους μετανάστες αθλητές, που εξερευνούν τα ταλέντα τους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυπριακό πολιτισμό μέσω του αθλητισμού.

Η νεοσύστατη ομάδα (έκανε την πρώτη της προπόνηση τον περασμένο Οκτώβριο) θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της εναντίον του Διγενή Ακρίτα Μόρφου, που έχει ηγετική θέση στη βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας και είναι ως τώρα αήττητος. Εκτός από έναν συναρπαστικό αγώνα μπάσκετ, οι διοργανωτές υπόσχονται και διασκεδαστικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά στο ημίχρονο και μουσική από τους Dj Femzzy και Υotan.

Για την είσοδό σας απαιτείται safe pass και μάσκα. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.  

Loader