Πρόστιμα στους εγχώριους Covidiots μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Πρόστιμα στους εγχώριους Covidiots μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Ούτε με το καλό, ούτε καυγάδες για τη μάσκα. Άλλωστε είναι γεγονός πως αυτοί που θεωρούν τους άλλους πρόβατα είναι κατά βάθος κοτούλες

Πρώτα ήταν το lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας και το ένα sms την ημέρα. Οι επαναστάτες του κώλου (δεν τους αξίζει καν ο όρος “του πληκτρολογίου” γιατί τους προσδίδει μία δυσανάλογη με την ηλιθιότητά τους τεχνολογική αιχμή) σήκωσαν μπαϊράκι στα γνωστά ψεκασμένα γκρουπ φωνάζοντας -σε άθλια ελληνικά και άπταιστα greeklish- για καταπάτηση ελευθεριών, Μεγάλους Αδελφούς (εννοείται το ριάλιτι, σιγά μη έχουν καν ακουστά τον Όργουελ), εμβόλια με μικροτσίπ του μετενσαρκωμένου Αντίχριστου Bill Gates, έλεγχο του νου (λες και κινδύνευαν ποτέ από κάτι τέτοιο), πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, κοροδοϊό (ίσως το κοντινότερο που έφτασε ποτέ κανείς τους σε υποφερτό λογοπαίγνιο), Σιωνιστές, Ιλουμινάτι ή κάποια από τις 2.300 διαφορετικές, και η μία πιο ηλίθια από την άλλη, θεωρίες συνωμοσίας, που γέννησε η πανδημία COVID-19 θρέφοντας μια ολόκληρη γενιά ψεκασμένων, τους γνωστούς Covidiots (αυτό είναι λογοπαίγνιο μάγκες). 

Βέβαια, το πρόστιμο και οι ποινές για την παραβίαση του lockdown ήταν τσεκούρια, συνεπώς όλος αυτός ο συρφετός που συνηθίζει να αποκαλεί πρόβατα τους υπόλοιπους αποδείχθηκε... κοτέτσι κι έτσι οι κοτούλες κάθισαν στ’ αυγά τους ξεσπαθώνοντας που και που στο Facebook (όπου τους έκανε like στις μαλακίες τους το διευρυμένο σόι και καμάρωναν ότι είναι και επιδραστικοί) κι έτσι περάσαμε όπως περάσαμε το πρώτο κύμα.

Τώρα που τα πράγματα αγρίεψαν και πάλι, και μια πανικόβλητη κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το δεύτερο lockdown (και όπως όλα δείχνουν το τελευταίο μας γιατί απλά μετά δεν θα μείνει ρουθούνι από υποδομές ή επιχειρήσεις) επιβάλλοντας μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, βρέθηκε νέα ασχολία για τους αθκιασερούς επαναστάτες ΓΤΠ (αναπτύξτε μόνοι σας τα αρχικά γιατί παραπονιούνται κάποιοι ευαισθητούληδες στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι... βρίζω στα κείμενά μου - τώρα που το σκέφτομαι γάμα το, σημαίνουν Για Τον Πούτσο).

Ναι, αυτό το μέχρι πρότινος τετριμμένο, καθημερινό αντικείμενο που ήταν συνυφασμένο με το Grey’s Anatomy, τον οδοντίατρο, τους κατοίκους του Πεκίνου ή την οικιακή βοηθό που προσπαθούσε να μην λιποθυμήσει από τη σκατίλα του γεροκυπραίου που πρόσεχε (και που της την έπεφτε κιόλας) έγινε μέσα σε μια μέρα από σύμβολο υποταγής και προσωπείο του Σατανά μέχρι φορέας δεκάδων ασθενειών και αιτία θανάτου. Yep, για τα τρία, δέκα, είκοσι, εξήντα λεπτά που θα τη φοράς για να κάνεις τα γαμημένα τα ψώνια σου, ο Μεγάλος Αδελφός θα σε ελέγξει, ο Bill Gates θα σου χώσει τσιπάκι και θα γίνεις το γιουσουφάκι της Νέας Τάξης Πραγμάτων αν φυσικά δεν προσβληθείς πρώτα κάποια από τις 457 διαφορετικές ασθένειες του αναπνευστικού και πέσεις νεκρός στον διάδρομο με τα CD του Public όπου παίζει να σε βρουν μετά από κανένα 6μηνο σε προχωρημένη σήψη. 

Γελάτε; Για κάντε μια βόλτα στο κωλάντερο του Facebook εκεί όπου μαζεύονται οι Κυπραίοι Covidiots και θα διαπιστώσετε ότι μόνο για γέλια δεν προσφέρεται η κατάσταση. Εγώ εννοείται πως δεν πατάω εκεί, πέρα ίσως από το να αντλήσω υλικό για κάποιο θεματάκι τύπου “Ακόμα 20 Σχόλια Ψεκασμένων για να Χάσεις την Πίστη σου στο Ανθρώπινο Είδος”, με τάγκαρε όμως τις προάλλες μια φίλη σε ένα από εκείνα με το ατέλειωτο, ψυχαναγκαστικό, bitching για μισοψημένα σουβλάκια και αγενείς σερβιτόρους για να θαυμάσω από κοντά θεωρίες συνωμοσίας για τη χρήση μάσκας. Και ένιωσα σαν να βούτηξα σε λάκκο με βοθρολύματα. 

Βλέπετε οι Κυπραίοι covidiots δεν είναι μόνο παραπλανημένοι, ημιμαθείς, αστοιχείωτοι, αμόρφωτοι  και επιρρεπείς στο δούλεμα (για κάποιους που καμώνονται πως είναι οι μοναδικοί έξυπνοι της παρέας κι όλοι οι άλλοι πρόβατα, θα εκπλαγείτε πόσοι απ’ αυτούς πέφτουν θύματα κομπογιαννιτών, φυσικοπαθητικών, μέντιουμ με σπουδές στο Ιερό Δάσος της Δυτικής Αφρικής και κάθε απατεώνα που μπορεί να μυρίσει την αφέλεια μέσα απ’ την οθόνη του λάπτοπ), γίνονται απίστευτα επιθετικοί, βρίζοντας χυδαία και απειλώντας όποιον είναι αρκετά αφελής να τους αντιπαρατάξει γεγονότα, ιστορία ή αληθινή επιστήμη. Συμπεριφέρονται σαν αγέλη λυσσασμένων ζώων, όχλος μανιασμένων ζηλωτών ή, σε μια πιο θλιβερή διαπίστωση, σαν θύματα αίρεσης που χρειάζονται αποπρογραμματισμό.

Κάποιοι είναι οι γνωστοί φασίστες που έμαθαν να μισούν τα πάντα γιατί αυτό δίνει μια πλασματική αίσθηση υπεροχής και αξία στην ασήμαντη ύπαρξή τους. Άλλοι πάλι δεν είναι τόσο βλάκες όσο χρυσές μετριότητες που βρίσκουν έτσι πάτημα να φανούν εξυπνότεροι από άλλους. Και υπάρχουν και οι αφελείς, οι πραγματικά παραπλανημένοι που εμπιστεύτηκαν τον λάθος άνθρωπο, κάποιον που έχουν ψηλά (γονείς, εκπαιδευτικός, ερωτικός σύντροφος, πνευματικός, κολλητός/ή) και βασίζονται περισσότερο στην κρίση του παρά στη δική τους. Οι τελευταίοι είναι πραγματικά για λύπηση, όμως και πάλι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Οποιαδήποτε προσπάθεια θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια στο κενό: Σε κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένο γεγονός ή θεωρία που μπορεί να πήρε δεκαετίες να σφυρηλατηθεί αντιστοιχούν δέκα βίντεο του Alex Jones κι άλλα τόσα “άρθρα” από το thesecretrealtruth.blogspot.com ή το διαβόητο pentapostagma. 

Ο αγώνας είναι άνισος και από χέρι χαμένος. Αυτός που θέλει να πιστέψει για τους δικούς του, συνήθως σκοτεινούς, λόγους ότι η χρήση μάσκας σημαίνει υποταγή(!) ή προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα (αν το πρώτο είναι υποκειμενικό και τελείως συμβολικό, το δεύτερο είναι πέρα για πέρα αναληθές, ατεκμηρίωτο και ως άποψη επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία) θα το πιστεύει μέχρι τέλους και δεν υπάρχει καμία δύναμη στον κόσμο που θα του αλλάξει τα μυαλά (ειδικά όταν αυτό σιγοντάρεται από την Εκκλησία και διάφορους ψευτοεπιστημονικούς κύκλους).

Συνεπώς η μόνη λύση είναι η ίδια με την περίοδο του lockdown: 300ευρα πρόστιμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Να επιβληθεί ο νόμος όπως όταν κάποιος παραβιάζει το όριο ταχύτητας, περνάει με κόκκινο, δεν φοράει ζώνη ή κράνος (είναι τόσο απορροφημένοι από την πλάνη τους που δεν βλέπουν ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα) Στο κεφάλι. Χωρίς έλεος και κυρίως χωρίς την παραμικρή ενοχή. Άλλωστε όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία, αυτοί που θεωρούν τους υπόλοιπους πρόβατα θα ξανακάτσουν στ’ αυγά τους σαν κοτούλες που είναι (fact: ΚΑΝΕΝΑΣ επαναστάτης του κώλου δεν έπραξε ποτέ κάτι πραγματικά επαναστατικό). Κι άστους να φωνάζουν στο Facebook, μεταξύ τους τα λένε άλλωστε και χαίρονται.

Loader