Το Savoir Vivre μιας πτήσης

Το Savoir Vivre μιας πτήσης

Μεσούσης της πανδημίας, η αεροπορική πτήση έχει το etiquette guide της

Σα βγεις στον πηγαιμό για την αλλοδαπή, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις και προφυλάξεις που πρέπει να πάρεις. Μην ξεχαστείς γιατί θα ταλαιπωρηθείς. 

Το etiquette guide του ταξιδιώτη

αirport

Καταρχάς πριν καν κλείσεις το εισιτήριό σου,  βεβαιώσου πως ο προορισμός σου δεν είναι ή δεν πρόκειται να μπει σύντομα σε περιορισμό. Πώς μπορείς να το ξέρεις; Απλό. Μπες στο IG του πιο hip μπιτσόμπαρου της περιοχής. Κάνει party και όλοι είναι  yolo; Αγαπάκι, θεώρησέ το δεδομένο πως θα είναι ο επόμενος Πόρος. Άλλαξε προορισμό πριν είναι αργά. 

Σε περίπτωση που στον προορισμό οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι, εγκρατείς και τυπικοί, μην γίνεις ο μαλάκας που θα τα αλλάξει όλα. 

Φόρα μάσκα, έχε αντισηπτικό και κράτα αποστάσεις στο αεροδρόμιο γιατί μέσα στο αεροπλάνο, αποστάσεις δεν υπάρχουν. Ακόμη και αν σε μια σειρά έξι θέσεων, έχουν στοιβάξει τα τρια άτομα το ένα δίπλα στο άλλο, μην ρωτήσεις με την ολοκλήρωση της επιβίβασης αν μπορείς να αλλάξεις θέση. Η απάντηση της αεροσυνοδού θα είναι αρνητική. Δεν θέλουν να αλλάζουμε θέση -τάχα μου- για να μπορούν να εντοπιστούν οι επιβάτες σε περίπτωση ιχνηλάτησης. Βέβαια αν δεν μας στοιβάζαν σα σαρδέλες μέσα στο αεροπλάνο, μπορεί να μην χρειαζόταν να ανησυχούμε για ιχνηλάτηση έτσι δεν είναι; 

Αν είσαι μέσα σε αεροπλάνο, μαζί με την γυναίκα σου και το παιδί σου, και οι τρεις φοράτε τη μάσκα σα να θέλετε να κρύψετε το προγούλι, δηλαδή κάτω από τη μύτη και κάτω από το στόμα, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια μαλακισμένη που θα κάνει παρατήρηση στην αεροσυνοδό και θα ζητήσει να σας αναγκάσουν να φορέσετε τη μάσκα. Μην απαντήσετε “δισπυρκώ ρε κουμπάρε”, ούτε “ήντα εν να μου κάμεις αν δε τη φορέσω ολάν” γιατί κατά πάσα πιθανότητα πριν αποβιβαστείς τελευταίος από το αεροσκάφος θα σε περιμένει κλιμάκιο της αστυνομίας του αεροδρομίου και θα σου δώσει πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ έκαστος στην Ελλάδα.

airport 2

Κανείς δεν καυλώνει στην ιδέα πως θα φοράει μάσκα για τόσες ώρες αγαπημένε. Αν δεν την αντέχεις λατρεία μου, μείνε στη Λεμεσό και κλείσε τραπέζι στο NAVA. Μην μπεις σε αεροπλάνο “ολάν” και μην μας επιβαρύνεις με την παρουσία σου. 

airport 3

Bonus Track: Ποτέ δεν επιτρεπόταν να ακουμπάμε παιδιά -πόσo μάλλον άγνωστα- χωρίς να τα ρωτήσουμε, αλλά μήπως ένεκα κορωνοϊού να γίνει κανόνας; Το ότι αυτά είναι χαριτωμένα και εσύ πιστεύεις πως είσαι καλός άνθρωπος δεν σημαίνει πως αυτά είναι υποχρεωμένα να δεκτούν το χάδι σου και οι γονείς του να μην χειροδικήσουν εναντίον σου! 

Το etiquette guide της αεροσυνοδού

Η ανεπάρκεια είναι μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν θα πρέπει να διαχειριστείς ένα αεροπλάνο γεμάτο Κύπριους. 

Αν λοιπόν είσαι ανεπαρκής αεροσυνοδός και δεν μπορείς να πείσεις τους επιβάτες πως είναι υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα τους, μην προβάλλεις ως επιχείρημα πως έχουν κάνει παράπονα οι συνταξιδιώτες τους. Δεν είναι αυτός ο λόγος που πρέπει να φοράνε μάσκα. Επίσης μην δείξεις ποιοι είναι οι συνεπιβάτες που έκαναν παράπονο, όχι γιατί αυτοί, σε αντίθεση με εσένα, δεν μπορούν να χειριστούν έναν χώρκατο Κύπριο, αλλά επειδή για ακόμη μια φορά να διευκρινήσουμε πως ΔΕΝ  είναι ο λόγος που πρέπει να φοράνε μάσκα! 

Το etiquette guide ενός αεροδρομίου

Αυτό 

Loader