Στη Λεμεσό ποτέ δεν θ' ακύρωναν το καρναβάλι

Στη Λεμεσό ποτέ δεν θ' ακύρωναν το καρναβάλι

Ποια Βενετία;

Εδώ έχουνε γίνει άλλα κι' άλλα

[Κάθε φορά το λέω λάθος οπότε η λέξη κορωνοϊος θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη και τελευταία φορά σε αυτό εδώ το κείμενο. Ας τον λέμε Corona που είναι και πιο εύηχος]

Θαρρώ πως είναι θέμα χρόνου προτού η Λεμεσός κηρύξει την αυτονομία της και αποφασίσει να πορευτεί ως ένα de juris ανεξάρτητο κράτος εκτός Κύπρου - γιατί το de facto το έχει κλειδώσει. Στο κεφάλαιο καρναβάλι για παράδειγμα, αν και το προσπαθεί φιλότιμα η Λευκωσία με την Αγλαντζιά και τους πρεζοδρόμους της (για τις άλλες επαρχίες δεν έχω σαφή εικόνα), δεν είναι εύκολο να αγγίξει κανείς εύκολα το μεγαλείο μιας πόλης στην οποία κτυπά ολόχρονα η καρδιά του σουρεαλισμού. 

Αναλογιστείτε το για λίγο. 

Στην Ιταλία γίνεται χαμός με την εξάπλωση του Corona - o Giorgio Armani ακυρώνει επιδείξεις, η Βενετία δεν θα κάνει καρναβάλι. Και αναρωτιέται ο Λεμεσιανός, μα είναι δυνατόν να ακύρωσαν το καρναβάλι τους;

Φαντάζεστε Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό χωρίς όλο τον κόσμο στους δρόμους;

Εγώ λέω πως και κρούσμα Corona να υπήρχε στη Σαριπόλου την ίδια, το καρναβάλι θα συνεχιζόταν απτόητο με την ίδια ένταση - το πολύ πολύ να μετακόμιζε μερικούς δρόμους παρακάτω.

To 2013, κι ενώ στην Ευρώπη παιζόταν η οικονομική μας τραγωδία, εμείς ζούσαμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας σαν να μην υπήρχε αύριο. Πάρτε τα λεφτά μας, κλείστε τις τράπεζες, ρεζιλέψτε μας παγκοσμίως αλλά όλα κι όλα, το καρναβάλι της Λεμεσού δεν θα μας το πάρετε ποτέ.

“Αφού φοράμε όλοι μάσκες, σιγά μην κολλήσουμε corona”, ακούστηκε να λέει περιχαρής ένας μεθυσμένος Λεμεσιανός, πάνω από μια φουκού την Τσικνοπέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ιταλία: Σταματά το καρναβάλι και κλείνουν δημόσιοι χώροι λόγω κορωνοϊού

Loader