Στη μάχη κατά του εθισμού... τα κέρδη απ' τον τζόγο

Στη μάχη κατά του εθισμού... τα κέρδη απ' τον τζόγο

Τι όμορφα και... οξύμωρα που περνάμε

Γράφει η Ελένη Αριστοδήμου 


Είναι τα εμφανέστατα στραβά κι ανάποδα που έχουμε να διαχειριστούμε καθημερινά, τα άλογα και τα παράλογα, είναι κι αυτά που πραγματικά μας ξεπερνούν και στο άκουσμά τους δημιουργούν περισσότερες απορίες παρά απαντήσεις. 

Ένα απ' αυτά είναι η είδηση ότι 1% των καθαρών αποδοχών από τα τυχερά παιχνίδια στην Κύπρο θα διατίθεται στην... πρόληψη του εθισμού προς τα τυχερά παιχνίδια και την παθολογική ενασχόληση με τον τζόγο.

Απ' οπου κι αν το πιάσεις, σου... φεύγει.

Ως κίνηση, να διατίθεται ένα κονδύλι δηλαδή για την ελαχιστοποίηση των διαταραχών σε νεαρούς και εξαρτημένους παίκτες (για το "νεαρούς" θα κρατήσουμε μία πισινή) ακούγεται θαυμάσιο. 

Το γεγονός επίσης ότι έχουν διατεθεί ήδη €516.614 ακούγεται εκπληκτικό και το ότι €210.187 παραμένουν στο ταμείο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για να διατεθούν αποκλειστικά στην πρόληψη επίσης.

Παρόλα αυτά, πως μπορούμε να αποκαλούμε «Κοινωνική Ευθύνη - 1%» κάτι το οποίο εμείς οι ίδιοι προωθούμε και πάνω στο οποίο επενδύουμε;

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο όσον αφορά στην φορολογία των τσιγάρων και αλκοολούχων;

Σχετικά με τον τζόγο, ο υπουργός Οικονομικών, παραπέμπει στην ιστοσελίδα https://responsiblegaming.gov.cy όπου μπορείς να αναγνώσεις πληροφορίες σχετικές, μεταξύ άλλων, με την προβληματικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα. 

Ωραίες κινήσεις, που εξακολουθούν να ηχούν ως οξύμωρες πράξεις, με την ελπίδα ότι όλα αυτά θα είναι αρκετά όταν σε λίγα χρόνια θα μπορούμε πλέον να μετράμε τις "απώλειες" από το νέο Frozen Yogurt της χώρας. 

 

Loader