Στην Αθήνα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον λόφο

Στην Αθήνα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον λόφο

Τalk of the town το φετινό Lycabettus drive in

Η πανδημία έχει και τα καλά της

Με το αιφνίδιο lockdown και την εξάπλωση του ιού, δύο μήνες πριν ζούσαμε στην απόλυτη αβεβαιότητα. Πέρα ωστόσο απ' τα πολλά και αδιαμφισβήτητα κακά που σωρηδόν προκάλεσε η πανδημία, φαίνεται να έχουν προκύψει και λίγα καλά.

Ένα απ' αυτά είναι σίγουρα ο θεσμός του drive - in σινεμά, που ξεμυτίζει ως μία νέα ξεχωριστή επιλογή για τη ψυχαγωγία μας και που, αν δεν ερχόταν ο κορωνοϊός, ίσως και να μην το ζούσαμε ποτέ στα μέρη μας! 

Στην Αθήνα, για παράδειγμα, talk of the town φέτος το καλοκαίρι είναι το City Drive-In, που έχει λειτουργήσει σ' ένα μαγικό σημείο της πόλης, τον λόφο του Λυκαβηττού.

γσγσγσ

Καθώς φτάνεις στο πάρκινγκ του θεάτρου, αισθάνεσαι ότι πρωταγωνιστείς σε αμερικάνικη ταινία ή ρετρό musical σαν αυτό που πρόκειται να δεις, επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της Athens Voice.

Αυτοκίνητα σταθμευμένα μπροστά στην οθόνη, παρέες με σταράκια και τζιν τζάκετς που κάθονται στις οροφές των αυτοκινήτων τους, ζευγάρια στο πρώτο ραντεβού που κοιτιούνται αμήχανα, και νεαροί πάνω σε rollerblades να τους πηγαίνουν τις παραγγελίες. Όλα αυτά, τυλιγμένα με τη μυρωδιά από βουτυρένια ζεστά ποπ κορν και μπέργκερ απ’ το food truck. Ο ήλιος δύει, οι διάλογοι του Τραβόλτα αρχίζουν και στο βάθος η πανοραμική θέα με τη φωτισμένη πόλη!

gsgsgs

Χρήσιμα info

Πήγαινε νωρίς! Εκτός από το ότι έτσι θα βρεις καλύτερη θέση -όσο πιο κοντά γίνεται στην οθόνη- θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ηλιοβασίλεμα, ινσταγκραμικών προδιαγραφών. Ο ευγενικός υπάλληλος στην είσοδο, ο οποίος αναγκαστικά θα σε υποδεχθεί με μάσκα, καθώς τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποστάσεων κατά της μετάδοσης του Covid-19-  -εξ ου και η κράτηση γίνεται ηλεκτρονικά- πέρα από τα εισιτήρια, θα σε προμηθεύσει μ' ένα λαμπάκι.

Το λαμπάκι θα το τοποθετήσεις στην οροφή του αυτοκινήτου σου -στη βάση της λάμπας υπάρχει μαγνήτης- και θα σου χρησιμεύσει όταν φθάσει η στιγμή να παραγγείλεις. Και εδώ σε μια περιμένει μια ανέλπιστα μοναδική έκπληξη. Πέρα από τις κλασικές επιλογές: ποπ κορν, νάτσος, αναψυκτικά, παγωμένα cocktails και γλυκά που περιλαμβάνει το food court, έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις από το food truck, γκουρμεδιές, όπως burger με αρνί, κέτσαπ από παντζάρι, σος ταχίνι και πίκλες με κουρκουμά, τηγανητές φτερούγες με αρωματικά και θεσπέσια πικάντικη μαγιονέζα, όλα επιμελημένα από τον σεφ Fahd.

γσγσγσ

Ο πολυχώρος του City Drive-in λειτουργεί καθημερινά από τις 19:00 και το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ. Γι΄αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία, έχεις να ευχαριστείς μεταξύ άλλων την Hellas Direct, που είναι περήφανος χορηγός του  City Drive-in. Γιατί όπως πολύ σωστά κατάλαβες "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον λόφο", με τη βραδιά να κλείνει με ρυθμικά κορναρίσματα αντί για το συνηθισμένο χειροκρότημα μόλις πέσει η αυλαία. 

φαφαφαφ

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών ΕΔΩ 

FACEBOOK ΕΔΩ 

Loader