To Strain Roulette είναι το κυπριακό lockdown θρίλερ που πρέπει να δείτε (και να ψηφίσετε)

To Strain Roulette είναι το κυπριακό lockdown θρίλερ που πρέπει να δείτε (και να ψηφίσετε)

Το γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε περιβάλλον desktop το φιλμ του Ανδρέα Splash Κυριάκου επελέγη ανάμεσα σε εκατοντάδες για το διαγωνιστικό του Fantaspoa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ φανταστικού σινεμά της Λατ. Αμερικής

Μπορεί να είμαστε κλεισμένοι μέσα αλλά... έξω πάμε καλά. Η παρατεταμένη καραντίνα μπορεί να σου τσακίσει τα νεύρα, να σου καταρρακώσει το ηθικό ή να σε φορτώσει ψυχολογικά, μπορεί όμως να σε κάνει πιο εφευρετικό και δημιουργικό - και δεν εννοούμε φυσικά να φτιάξεις γαμημένο μπανανόψωμο. 

Ο Ανδρέας Splash Κυριάκου, σκηνοθέτης και αθεράπευτο geek με μερικές βραβευμένες μικρού μήκους κάτω απ’ τη ζώνη του, σινεφιλικές παραστάσεις που θολώνουν τα όρια σινεμά - θεάτρου (όπως η φετινή «Γυναίκα με τα μαύρα») και ίσως ο μοναδικός Κύπριος που μπορεί να αναφέρει το ΗΒΟ στο βιογραφικό του (η μικρού μήκους The Midnight Shift αναπτύσσεται για πιθανή τηλεοπτική σειρά από τον καλωδιακό γίγαντα), αξιοποίησε την καραντίνα προς όφελος της αγαπημένης του τέχνης. 

Το Strain Roulette, ένα 7λεπτο φιλμάκι γύρω από ένα διαδικτυακό παιχνίδι μεταξύ φίλων που πάει φυσικά στραβά, είναι προϊόν του καλέσματος του Fantaspoa (το μεγαλύτερο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου της Λατινικής Αμερικής που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι εδώ και 15 χρόνια στο Porto Alegre της Βραζιλίας), σε σκηνοθέτες ανά το παγκόσμιο να ετοιμάσουν ταινίες μικρού μήκους με θέμα την πανδημία. 

Εμπνευσμένο από τα desktop θρίλερ όπως τα Unfriended (2014), Unfriended: Dark Web  (2018) και Searching (2018) με αποκλειστικό setting οθόνες υπολογιστών και κινητών, το Strain Roulette βάζει τέσσερις φίλους (Χριστόδουλος Μαρτάς, Μαρία Παπακώστα, Ανδρέας Φυλακτού και Παναγιώτης Κυριάκου) να συμμετέχουν στο «απολύτως ασφαλές» διαδικτυακό παιχνίδι του τίτλου όπου οι παίκτες έρχονται σε επαφή με μια ουσία που τους στέλνεται ταχυδρομικώς αλλά μόνο η μία είναι υποτίθεται μολυσμένη με ιό. Στη συνέχεια καλούνται στα επόμενα πέντε λεπτά να βρουν και να ψηφίσουν τον παίκτη που υποψιάζονται ότι μολύνθηκε με βάση τα συμπτώματα που θα παρουσιάσει. Φυσικά το πράγμα στραβώνει με έναν μάλλον αναπάντεχο και ειρωνικό τρόπο. Σύντομο μεν αλλά έξυπνο, fun και με ένα final twist που δεν το περιμένεις. 

Η σκηνοθεσία, το μοντάζ και το σενάριο είναι του Ανδρέα Κυριάκου, η μουσική επιμέλεια και ο σχεδιασμός ήχου της Χριστίνας Γεωργίου, το character design του Νέαρχου Κωνσταντίνου, το animation του Σταύρου Χριστόφορου, τα promo graphics του Αρτέμη Ψαθά και η παραγωγή της Black Lemon του Αντρέα Φυλακτού. Όλοι δούλεψαν αφιλοκερδώς από το σπίτι και χωρίς καμιά προσωπική επαφή μεταξύ τους - το τελευταίο ήταν ο απαράβατος όρος που έθεσε το Φεστιβάλ. 

Το Strain Roulette επιλέχθηκε από εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλο τον πλανήτη ως μία από τις 15 που θα διαγωνιστούν για το διεθνές βραβείο κοινού του Φεστιβάλ μέσα από τις διαδικτυακές προβολές των ταινιών μεταξύ 1ης και 10ης Μαΐου όπου το κοινό θα ψηφίζει μέσω likes. 

Δείτε την ταινία εδώ και αν τη γουστάρετε ψηφίστε με το δικό σας like. Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλους τους φιναλίστ εδώ

Loader