Στυτική ΔΗΣΥλειτουργία: Το πρόβλημα του Συναγερμού με την Ειρήνη

Στυτική ΔΗΣΥλειτουργία: Το πρόβλημα του Συναγερμού με την Ειρήνη

Ένα κρούσμα σεξιστικής επίθεσης μπορεί να είναι μεμονωμένο γεγονός, άντε δύο. Αλλά τέσσερα; Από τον ίδιο πολιτικό χώρο και με στόχο την ίδια γυναίκα πολιτική αντίπαλο; Αυτό στο χωριό μου το λένε «μοτίβο»

Στην αρχή (Ιούνιος 2015) είχαμε τον πρώην (κι ελπίζουμε να παραμείνει έτσι) βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους που έγραψε στο Facebook ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είναι η πλέον αρμόδια για να μετρήσει τον... ανδρισμό του (ουδέν αναληθέστερο αφού ως γνωστόν η Ειρήνη ΔΕΝ είναι μικροβιολόγος).

Τη σκυτάλη πήρε τον Ιανουάριο του 2016 ο επίσης βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, ο οποίος επιχείρησε να βγάλει φωτογραφία κάτω από το φόρεμα της Ειρήνης (αφού πρώτα την αποκάλεσε «τσουλί») όταν η τελευταία του έκανε παρατήρηση (και τον φωτογράφισε) που κάπνιζε εντός της Βουλής που ως γνωστόν απαγορεύεται. Σημειώστε πως η άσεμνη επίθεση έγινε μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες κι ενώ η αστυνομία αιτήθηκε την άρση ασυλίας του Κυπριανού, προκειμένου να καταγγελθεί για άσεμνη επίθεση και εξύβριση σε δημόσιο χώρο, την υπόθεση «σκότωσε» (κλασικά) ο Γενικός Εισαγγελέας.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο τότε υπάλληλος του ΔΗΣΥ (και μάλιστα στον τομέα της... επικοινωνίας) Παναγιώτης Σαλαφώρης επιτέθηκε στη Χαραλαμπίδου (τότε  στον ρόλο της Ειρήνης ως εκπρόσωπο τύπου του υποψήφιου προέδρου Σταύρου Μαλά) με το ακόλουθο... ατράνταχτο πολιτικό επιχείρημα:

γωξηγξ

Ο Σαλαφώρης μετά τον σάλο που προκλήθηκε απολύθηκε on the spot από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όμως επειδή κανένας καλός δεν χάνεται σ’ αυτή τη γωνιά της Μεσογείου... προσλήφθηκε ως σύμβουλος στο Προεδρικό (προφανώς σε θέματα ισότητας και φύλων).

Και πριν από λίγες μέρες σε συζήτηση για ΜΕΔ και ΠΕΠ, όταν η Ειρήνη ρώτησε τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο αν κατέφυγαν σε αυτόν Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, βουλευτές ή άλλοι που ασκούν εκτελεστική εξουσία, προκειμένου τα δάνεια τους να τύχουν διαχείρισης από τον ίδιο και να καταλήξουν σε συμφωνία με την τράπεζα, ο βουλευτής Κωστάκης Κωνσταντίνου (μαντέψτε, κι αυτός του ΔΗΣΥ) προφανώς πιστεύοντας ότι αναφέρεται σε εκείνον αντέδρασε με το εξής... ακλόνητο πολιτικό επιχείρημα:  «Είστε πολύ μικρή εσείς να κρίνετε τους άλλους, αν ανοίξουμε κεφάλαια περί ηθικής δεν θα σας αρέσει». Και το επανέλαβε πιο έντονα και πιο κυπριακά σε περίπτωση που η Ειρήνη δεν έπιασε το υπονοούμενο: «Θα σου ανοίξω κεφάλαια που δεν θα σου αρέσει! Να σε κάνω να βουράς τζαι να μεν συφτάνεις». 

Γιατί πώς να το κάνουμε, τι πιο ισχυρό και αποστομωτικό επιχείρημα σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση μεταξύ βουλευτών στη Βουλή, από το να αμφισβητεί ένας άντρας την... ηθική της γυναίκας συναδέλφου του, όταν ξεμένει απ΄τα αντίστοιχα πολιτικά. Σωστά;

Η πρακτική ενοχοποίησης του θύματος, εκτός του ότι αποτελεί την απόλυτη ξεφτίλα, δεν περνάει πια και τόσο εύκολα, αφήστε που αυτό συμβαίνει και σε άλλες γυναίκες πολιτικούς απλά η Ειρήνη αντιδρά πάντα εντονότερα (και πολύ καλά κάνει)

Ένα κρούσμα μπορεί να είναι μεμονωμένο γεγονός, άντε δύο. Αλλά τέσσερα; Από τον ίδιο πολιτικό χώρο και με στόχο την ίδια γυναίκα πολιτική αντίπαλο; Αυτό στο χωριό μου το λένε «μοτίβο». Και μην πιπιλίσετε την καραμέλα ότι «για να συμβαίνουν αυτά μόνο στη Χαραλαμπίδου λογικά πρέπει να τα προκαλεί η ίδια». Η πρακτική ενοχοποίησης του θύματος, εκτός του ότι αποτελεί την απόλυτη ξεφτίλα, δεν περνάει πια και τόσο εύκολα, αφήστε που αυτό συμβαίνει και σε άλλες γυναίκες πολιτικούς απλά η Ειρήνη αντιδρά πάντα εντονότερα (και πολύ καλά κάνει). 

Επίσης σημειώστε πως κανένα από τα παραπάνω δεν καταγγέλθηκε ή δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια, όλα έγιναν ΔΗΜΟΣΙΑ, είτε στα σόσιαλ για να τα καμαρώνουν όλοι (όπως το ποστ του Σαλαφώρη), είτε μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες - δεν κρύβονται καν, η σιγουριά τους ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει πρέπει να είναι μεγαλύτερη κι από τον ανδρισμό του ραλίστα πρώην. Και όσο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αρκετές γυναίκες του δημόσιου βίου -και όχι απαραίτητα του ίδιου χώρου με την Ειρήνη- πήραν θέση για το θέμα, όπως η Αναστασία Παπαδοπούλου και η Ελένη Χρυσοστόμου, άλλο τόσο απογοητευτική είναι η παγερή σιωπή των κατά τ' άλλα λαλίστατων κατά του σεξισμού γυναικών του ΔΗΣΥ - με την προϋπόθεση φυσικά  ο τελευταίος να αφορά άλλα κόμματα ή έστω δυσάρεστες μεν αλλά γενικόλογες και χωρίς πολιτικό κόστος στατιστικές. Πόσο μάλλον όταν κάποιες απ’ αυτές έχουν πέσει θύματα σεξισμού ή υποτίμησης από ομόσταυλους άντρες. 

Όσο για τον πρόεδρο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της επίθεσης έκανε πως δεν άκουσε, την υποβάθμισε σε «καυγά» δηλαδή ότι και καλά φταίνε και οι δύο (την ίδια πρακτική ακολούθησαν και τα πλείστα ΜΜΕ), έδωσε στη δημοσιότητα αυτούσιους τους διαλόγους πιθανότατα για να πλήξει την Ειρήνη (σου λέει κάτι θα της κολλήσει από τη λάσπη) κι ετοιμάζεται ανενόχλητος να πετάξει στην τουαλέτα 100 εκατομμύρια ευρώ για το νέο κτήριο της Βουλής προκειμένου ο σεξισμός, η βαρβατίλα και το χωρκατιλίκι να έχουν το παλατάκι που δικαιωματικά αξίζουν. 

Loader