«Τι θα πει γυναικοκτονία» και «γιατί δεν κάνουμε straight pride»

«Τι θα πει γυναικοκτονία» και «γιατί δεν κάνουμε straight pride»

Αν ακόμη δεν κατάλαβες τι θέλω να πω, δεν θα καταλάβεις ποτέ.

Γράφει η Μαριάννα Νικολάου

«Τι θα πει γυναικοκτονία, να έχουμε και ανδροκτονία τότε!» φώναξαν διάφοροι, απηυδισμένοι από την έντονη αναφορά στον όρο γυναικοκτονία το τελευταίο 24ωρο, με αφορμή την δολοφονία της Καρολάιν. Είναι οι ίδιοι μαλάκες που ρωτάνε «Γιατί δεν κάνουμε και straight pride τότε» και όταν ακούνε το «Black Lives matter» σου απαντάνε με το «All lives matter». 

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο απλά πρέπει να εξηγήσουμε ξανά ότι οι γυναικοκτονίες είναι δολοφονίες γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του φύλου τους, εγκλήματα που στηρίζονται στις βαθιά εμπεδωμένες κοινωνικές αντιλήψεις και τα έμφυλα στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία οι γυναίκες είναι κατώτερες και υποτελείς στην ανδρική εξουσία. (Οπότε αντί για συνέδρια για την υπογεννητικότητα ίσως να είναι καλύτερα να αρχίσουν να γίνονται συνέδρια για τη βία και την γυναικοκτονία, ιδανικά ξεκινώντας από τα σχολεία). 

Η Καρολάιν, η Ελένη Τοπαλούδη, η Αγγελική Πέτρου, η Suzanne Eaton, η Marry Rose, η Sierra, η Arian Palanas Lozano, η Elena Natalia Bunea, η Livia Florentina Bunea, η Σοφία Ζήνωνος, ακόμα και η Έλενα Φραντζή (παρόλο που αυτοκτόνησε, το σύστημα την είχε σκοτώσει πολύ πιο πριν) και πολλές άλλες, είναι μόνο μερικά από τα θύματα ενός σάπιου, πατριαρχικού συστήματος. 

Θες να στο πω ακόμα πιο απλά;

Οι ‘Τι θα πει γυναικοκτονία, να έχουμε και ανδροκτονία τότε’ ήταν πολύ χαρούμενοι, γιατί σήμερα θα μάθαιναν το φύλο του παιδιού τους. «Είναι κορίτσι!» τους είπε ο γιατρός. Τι καλά, σκέφτηκαν θα την ντύνουμε στα ροζ, θα της κάνουμε κοτσιδάκια. 

Της είπαν ότι είναι σημαντικό να είναι ευγενική, να είναι σωστή και μετρημένη, να μην μπορέσει ποτέ κανείς να την πιάσει στο στόμα του.

Να προσέχει της είπαν, να μην ανοίγει τα πόδια όποτε να ‘ναι, κάποια πράγματα, δεν πρέπει να τα κάνει αυτή γιατί δεν τα κάνουν τα κορίτσια, πόσων χρονών είσαι, ώρα να βρεις άντρα, να κάνεις παιδιά, να κάνεις κορίτσια να τα ντύνεις στα ροζ, να κάνεις λεβέντες να τους ντύνεις στα μπλε.

Μην το κάνεις θέμα, το αγοράκι σου τράβηξε τα μαλλιά γιατί του αρέσεις, μην το κάνεις θέμα, σε χτύπησε γιατί είναι παθιασμένος, βράζει το αίμα του, είναι καθαρόαιμο αρσενικό, μην το κάνεις θέμα, είπες όχι μα εννοούσες ναι, είσαι ναζιάρα και το παίζεις δύσκολη, είσαι τρελή και δεν ξέρεις τί θέλεις, σε βίασε, ας γελάσω, τα ήθελε ο κώλος σου και σώπασε τι θα πει ο κόσμος!

Οι «τι θα πει γυναικοκτονία, να έχουμε και ανδροκτονία» τότε ήταν πολύ χαρούμενοι, γιατί σήμερα θα μάθαιναν το φύλο του παιδιού τους. «Είναι αγόρι!» τους είπε ο γιατρός. Τι καλά, σκέφτηκαν θα τον ντύνουμε στα μπλε, θα τον μάθουμε να παίζει μπάλα (εννοείται ότι του ζήτησαν να τους δείξει και το πουλί του καθώς έκαναν το υπερηχογράφημα). 

Του είπαν ότι είναι σημαντικό να τιμά τα παντελόνια του, να κάνει κουμάντο όπως πρέπει. Να προσέχει του είπαν, πού βάζει το πουλί του και την υπογραφή του, να μην αφήσει καμιά τσούλα να τον τυλίξει, όλα επιτρέπονται του είπαν, στο κάτω κάτω άνδρας είσαι, διασκέδασε τη ζωή σου, αν κάνεις γιους φρόντισε να είναι άντρακλες μα με τις κόρες πρόσεχε μην σου μείνουν γεροντοκόρες, μα μην ανησυχείς θα είναι οι νοσοκόμες σου στα γεράματα.

Μα γιατί το κάνει θέμα, τι θα πει γυναικοκτονία να έχουμε και ανδροκτονία τότε, τα’ θελε και τα’ παθε, γιατί το κάνει θέμα, τσούλα είναι έτσι κι αλλιώς και πολύς της είσαι, γιατί το κάνει θέμα, είπε όχι μα εννοούσε ναι, είναι ναζιάρα και το παίζει δύσκολη, είναι τρελή και δεν ξέρει τί θέλει, την βίασε, ας γελάσω, τα ήθελε ο κώλος της, το είπε και ο κόσμος! 

*Και να μην ξεχάσω το πιο σημαντικό. Αν είσαι γενναίος, έχεις αρχίδια. Αν είσαι δειλός είσαι μουνί. 

 

Αν ακόμη δεν κατάλαβες τι θέλω να πω, δεν θα καταλάβεις ποτέ. 

Loader