Τηλεόραση η κυρία «Κόμης Δράκουλας»

Τηλεόραση η κυρία «Κόμης Δράκουλας»

Ο Κωνσταντίνος Παυλίδης, drummer / performer, παραθέτει απόψεις και μοιράζεται προβληματισμούς

GUEST STAR: Κωνσταντίνος Παυλίδης

Θυμάμαι από τότε που ήμουν παιδί, μια ξεκάθαρα τρομακτική μουσική, ακολουθούμενη από μια χαμηλού τόνου φωνή.

Η κυρία “Κόμης Δράκουλας” ανέφερε κάποιες «υπέροχες» και πάντα «ευχάριστες» ειδήσεις για θανάτους, τροχαία ατυχήματα, πολέμους, ασθένειες, πείνα, διαφωνίες μεταξύ πολιτικών και τόσα πολλά άλλα ευχάριστα νέα!

Θυμάμαι τους γονείς μου να δυναμώνουν αισθητά την ένταση έως ότου τα ηχεία της τηλεόρασης να έφταναν στο ζενίθ, τόσο δηλαδή που ακουγόταν μέχρι και παραμορφωμένη η φωνή του τρομακτικού κυρίου! Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι κάνοντας τον παραμικρό ήχο ή ακόμα και αναπνέοντας δυνατά, η μαμά ή ο μπαμπάς θα λέγανε το κλασικό «Σσσσσσς».

Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί είναι τόσο σημαντικό να ακούμε όλα τα προβλήματα του κόσμου αντί να τα διορθώνουμε;

Δεν θυμάμαι να έχω τη παραμικρή ανάμνηση μιας συνομιλίας μεταξύ αυτών των ενηλίκων, η οποία να σχετίζεται με τον τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος. Αντιθέτως, πάντα επικεντρώνονταν στο να μιλάνε απλώς επανειλημμένα για αυτό. 

Ως μικρό παιδί και γνωρίζοντας ότι υπάρχει τεράστια φτώχεια στην Αφρική, την ίδια στιγμή που εμείς σπαταλάμε τόσο πολύ φαγητό, άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί να μην το στέλνουμε εκεί;

Ενώ μεγάλωνα, ανέπτυξα τη συνήθεια να ανάβω την τηλεόραση μόνο για κάτι που επιλέγω να παρακολουθήσω και όχι για αυτό που θέλει να δείξει το "Κουτί".

Αλλά ακόμη και ως ενήλικας, παρατηρώ τους ίδιους ανθρώπους και πολλούς άλλους, όχι μόνο να βλέπουν αλλά να λαχταρούν την αγαπημένη τους δραματική εκπομπή που ονομάζεται «Ειδήσεις».

‘Ίσως είναι για να βοηθήσουμε τον κόσμο να γίνει ένα καλύτερο μέρος; Όχι, διαφορετικά θα είχαν αναλάβει δράση μετά από τόσα χρόνια.

Ίσως λόγω της ενσυναίσθησης προς την οικογένεια του κάθε αποθανόντος;

Όχι, θα μπορούσαν να αναζητήσουν αυτές τις οικογένειες και  αφού τις βρουν, να δώσουν τα ειλικρινά και βαθύτερα συλλυπητήριά τους.

Το βρήκα! Επειδή θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο της πολιτικής!

Όχι, συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους ανθρώπους.

Εντάξει, τώρα νομίζω το βρήκα! Είναι επειδή θέλουν να σταματήσουν τους πολέμους και να ζήσουν ειρηνικά και αγαπημένα!

Όχι, διαφορετικά δεν θα είχαν χωριστεί σε ομάδες, θρησκείες ή δόγματα.

Τότε είναι η εξάλειψη των παγκόσμιων ασθενειών! Όχι, το Junk food, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η διατροφή και το άγχος είναι πάντα η νέα μοδα!

Γιατί τότε;

Οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στο δράμα, λαχταρούν το δράμα!

Αποστραγγισμένοι από μια καθημερινή ρουτίνα ζωής, με ξεκάθαρη έλλειψη ενθουσιασμού για τη ζωή, επιζητούν το δράμα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη τους και θα αισθανθούν πιο «ζωντανοί».

Δεν πρόκειται για κάποια αλλαγή στο κόσμο ή ενημέρωση, παρά μόνο για εθισμό. Έναν εθισμό που οδηγεί στη δυστυχία και στην κατάθλιψη.

Σε αυτό είναι που στοχεύουν συχνά τα αγαπημένα μας ΜΜΕ. Δημιουργία καταθλιπτικών, ασυνείδητων ανθρώπων που κυκλοφορούν σαν ζόμπι με κανένα πάθος για τη ζωή. Σκλάβοι σε ένα 8ωρο πρόγραμμα εργασίας, που η μόνη τους όαση είναι η Σαββατιάτικη απόδραση με αλκοόλ, που θα τραβήξει προσωρινά ένα πέπλο πάνω από την κατάθλιψη.

«Μπορώ πραγματικά να κάνω τη διαφορά;» 

Είπαν 7,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη.

Ναι. Αλλά μπορούμε μόνο να αλλάξουμε τους εαυτούς μας!

Μέσω της κριτικής σκέψης, της αγάπης και του σεβασμού για τους συνανθρωπους μας αλλά και για όλα τα ζωντανά μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Το να είσαι φιλόδοξος, ενθουσιώδης άνθρωπος είναι ο χειρότερος εφιάλτης των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 

Loader