Τinder: Οι συμβουλές του δημοφιλούς dating app

Τinder: Οι συμβουλές του δημοφιλούς dating app

Όσα πρέπει να προσέξεις πριν την πρώτη γνωριμία

Ένας τρόπος γνωριμίας στην εποχή που ζούμε είναι τα dating apps, που κυρίως την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, έγιναν ακόμη πιο δημοφιλή.

Το δημοφιλέστερο από τα dating apps είναι το Tinder που πέρα από ένα μέσo να γνωρίσεις ένα άτομο, κρύβει αρκετούς κινδύνους. Πώς να προστατευτείς από το διαδίκτυο αλλά και τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να βγεις με ένα νέο πρόσωπο;

Η «Βίβλος» του Tinder αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψη σου 

''https://www.rte.ie/lifestyle/living/2020/0124/1110602-tinder-to-introduce-panic-button-and-more-safety-features/

Διάβασε Επίσης: Το “Peaky Blinders” γίνεται μιούζικαλ στο θέατρο 

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο:

Ποτέ μη στέλνεις χρήματα και ποτέ μην κοινοποιείς οικονομικά στοιχεία

Ποτέ μην στέλνεις χρήματα, ειδικά με τραπεζικό έμβασμα, ακόμα και αν το άλλο άτομο ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Η αποστολή τραπεζικού εμβάσματος είναι σαν να στέλνεις μετρητά — είναι σχεδόν αδύνατο να αντιστρέψεις τη συναλλαγή ή να εντοπίσεις πού πήγαν τα χρήματα. Ποτέ μην κοινοποιείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσει άλλος πρόσβαση στους χρηματικούς λογαριασμούς σου.

Προστάτευσε τις προσωπικές πληροφορίες σου

Ποτέ μην κοινοποιείς σε άτομα που δε γνωρίζεις προσωπικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τη διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας ή λεπτομέρειες που αφορούν το καθημερινό πρόγραμμά σου. Είναι καλύτερο να μην κοινοποιείς λεπτομέρειες όπως τα ονόματα των παιδιών σου, το πού πηγαίνουν σχολείο, την ηλικία ή το φύλο τους.

Περιορίσου στην πλατφόρμα

Περιόρισε στην πλατφόρμα του Tinder τις συνομιλίες που έχεις με κάποια νέα γνωριμία, μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα. Οι χρήστες που έχουν κακές προθέσεις προσπαθούν συχνά να μεταφέρουν αμέσως τη συνομιλία σε ανταλλαγή μηνυμάτων SMS, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τηλέφωνο.

Να φοβάσαι τις σχέσεις με άτομα που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση ή στο εξωτερικό

Να προσέχεις την περίπτωση απατεώνων που ισχυρίζονται ότι μένουν στην ίδια χώρα με σένα αλλά έχουν αποκλειστεί κάπου στο εξωτερικό, ειδικά αν σου ζητήσουν οικονομική βοήθεια για να επιστρέψουν. Να προσέχεις όταν το άλλο άτομο αρνείται να συναντηθείτε από κοντά ή να συνομιλήσετε τηλεφωνικά ή σε βιντεοκλήση — μπορεί να μην είναι αυτός ή αυτή που λέει ότι είναι. 

Προστάτεψε τον λογαριασμό σου 

Φρόντισε να δημιουργήσεις έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να προσέχεις πάντα όταν συνδέεσαι στον λογαριασμό σου από δημόσιο ή κοινόχρηστο υπολογιστή. Το Tinder δε θα σου στείλει ποτέ email στο οποίο θα σου ζητάει πληροφορίες σχετικά με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σου — εάν λάβεις email που σου ζητάει πληροφορίες λογαριασμού, να μας το αναφέρεις αμέσως.

 

''

https://www.telegraph.co.uk/women/sex/the-20-best-online-dating-websites/

 

Διάβασε Επίσης: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την 6η σεζόν του Peaky Blinders

 

Συνάντηση από κοντά:

Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι

Προχώρα αργά και φρόντισε να γνωρίσεις καλά το άλλο άτομο προτού συμφωνήσεις να συναντηθείτε ή να συνομιλήσετε εκτός του Tinder. Μη διστάσεις να κάνεις ερωτήσεις που θα αναδείξουν μια ύποπτη συμπεριφορά ή θα σου επισημάνουν ότι κάποιος δεν κάνει για σένα. Ένα τηλεφώνημα ή μια βιντεοκλήση μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο προληπτικού ελέγχου πριν από μια συνάντηση από κοντά.

Συναντηθείτε σε δημόσιο χώρο και μείνετε σε δημόσιο χώρο

Συναντηθείτε τις πρώτες λίγες φορές σε δημόσιο χώρο με κόσμο — ποτέ στο σπίτι σου, στο σπίτι της νέας γνωριμίας σου ή σε κάποιο απομονωμένο μέρος. Αν η νέα γνωριμία σου σε πιέζει να πάτε σε κάποιο απομονωμένο μέρος, δώσε τέλος στο ραντεβού.

Πες σε φίλους και συγγενείς τι πρόκειται να κάνεις

Πες τα σχέδιά σου σε κάποιον φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου, και οπωσδήποτε πού θα πάτε και πότε. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο και να είναι φορτισμένο.

Να έχεις τον έλεγχο του μεταφορικού μέσου που θα χρησιμοποιήσεις

Φρόντισε να έχεις τον έλεγχο του μέσου με το οποίο θα πας στο ραντεβού σου και θα γυρίσεις από εκεί, ώστε να μπορείς να φύγεις όποτε θελήσεις. Αν θα οδηγείς εσύ, είναι καλή ιδέα να έχεις και ένα εφεδρικό σχέδιο, όπως μια εφαρμογή κοινής χρήσης αυτοκινήτου στο κινητό ή κάποιον φίλο που θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει με δικό του μέσο.

Να γνωρίζεις τα όριά σου

Να γνωρίζεις τις συγκεκριμένες επιπτώσεις που έχουν επάνω σου οι ουσίες και το αλκοόλ — μπορούν να επηρεάσουν την κρίση σου και την πνευματική ενάργειά σου. Αν η νέα γνωριμία σου προσπαθήσει να σε πιέσει να πάρεις κάποια ουσία ή να πιείς περισσότερο από όσο αντέχεις, μην υποχωρήσεις και δώσε τέλος στο ραντεβού.

Μην ξεκολλάς τα μάτια σου από το ποτό σου και τα προσωπικά είδη σου

Φρόντισε να ξέρεις από πού σερβιρίστηκε το ποτό σου και να το παρακολουθείς συνέχεια — να δέχεσαι ποτό μόνο όταν βλέπεις ότι σου το σερβίρει ο μπάρμαν ή ο σερβιτόρος. Πολλές ουσίες που προστίθενται εκ των υστέρων στα ποτά για να διευκολύνουν τις σεξουαλικές επιθέσεις είναι άοσμες, άχρωμες και άγευστες.

Αν δεν αισθάνεσαι άνετα, σήκω και φύγε

Δεν πειράζει να τερματίσεις νωρίτερα το ραντεβού αν δεν αισθάνεσαι άνετα. Για την ακρίβεια, αυτό ακριβώς σε συμβουλεύουμε να κάνεις. Μάλιστα, αν το ένστικτό σου σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν αισθάνεσαι ασφάλεια, ζήτησε από τον μπάρμαν ή τον σερβιτόρο να σε βοηθήσει.

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

 

 

Loader