«Τρόμαξα πολύ - Nα μην ξαναγίνει αυτό σε τόπους με πράσινο»

«Τρόμαξα πολύ - Nα μην ξαναγίνει αυτό σε τόπους με πράσινο»

Συγκινεί απίστευτα με τις δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς η κ. Παναγιώτα που έγινε παγκόσμιο viral

«Δεν ξέρω τι με έσπρωξε - Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να γυρίσω σπίτι μου»

Συγκινεί απίστευτα με τις δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς η κ. Παναγιώτα Νουμίδη από τις Γούβες της Εύβοιας, που έγινε διεθνές πρωτοσέλιδο και παγκόσμιο viral με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον τρόμο που βίωσε τη στιγμή που τεράστιες φλόγες είχαν περικυκλώσει το σπίτι της.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν συγκεκριμένα από τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη και έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ και τα social media.

Είναι πραγματικά αποστομωτικές:

φαφαφ

φαφαφ

«Μας είχανε δόσει εντολή να μείνουμε στο Πευκί, αισθάνθηκα όμως ότι έπρεπε να γυρίσω σπίτι μου, δεν ξέρω τι με έσπρωξε, έβλεπα τη φωτιά να έρχεται. Βρέξαμε όλο το σπίτι μας με τα λάστιχα, από πίσω, εκεί που ήτανε οι ελιές... Δεν προλάβαμε να πούμε αχ, να πιουμε ένα νερό, βλέπαμε να έρχεται η φωτιά. Έτρεξα, φώναζα, έβλεπα τη φωτιά να έρχεται καταπάνω μας, λάβα μεγάλη και έτρεξα κάτω στην πόρτα και φώναζα βοήθεια. Βοήθεια, βοήθεια, ελάτε βοηθήστε μας, καιγόμαστε» αναφέρει σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

«Όταν βγήκα από το σπίτι τρόμαξα τόσο πολύ που ερχότανε προς τα κάτω οι φλόγες που λέω αδύνατον θα μας κάψει όλους. Άρχιζα να χάνω τις αισθήσεις μου, δεν μπορούσα να κρατηθώ άλλο, με κρατούσανε τα κορίτσια, δύο κοπέλες, μου προσφέρανε νερό και μου λέγανε κάνε λίγη υπομονή, θα φύγει και αντί να φύγει, ερχότανε κατά πάνω μας. Εκείνη την ώρα ήρθανε όλοι πέσαν απάνω, στο πλάι από πίσω και αρχίσανε να ρίχνουνε νερό και κάπως εκάλμαρε η φωτιά. Αλλά η φωτιά ερχότανε από πίσω άλλη.

Ήτανε δύο κοπέλες με παιδιά στα διπλανά σπίτια και έλεγα θα' ναι κανένας μέσα; Ευχαριστώ πάρα πολύ το χωριό γιατί δόξα σοι ο θεός μας βοήθησε και τα σπίτια γλυτώσανε και τα παιδιά σβήσαν τη φωτιά. Εύχομαι να μην ξαναγίνει αυτό στους τόπους που έχουνε πράσινο...Μένουμε 34 χρόνια εδώ, ο άντρας μου έκτισε το σπίτι σιγά σιγά εδώ, πήραμε τη σύνταξη και ήρθαμε και καθόμαστε εδώ γιατί είναι καλοί οι άνθρωποι, καλό το χωριό, αισθανόμαστε σαν να είμαστε Ευβοιώτες ενώ είμαστε Αθηναίοι» καταλήγει.

Ακούστε την:

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δελτίο του Star και ερωτώμενη για το πώς αισθάνεται που η φωτογραφία της έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, η κ. Παναγιώτα σημείωσε πως το μόνο που ήθελε ήταν να μην καεί ο τόπος της. «Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο... Όλη η Εύβοια έχει καεί» είπε συγκινημένη.

Loader