Τρόμος σε πασχαλινό γλέντι από ανεξέλεγκτη περιστροφή σούβλας

Τρόμος σε πασχαλινό γλέντι από ανεξέλεγκτη περιστροφή σούβλας

Τον χάρο με τα μάτια της είδε μια οικογένεια ανήμερα του Πάσχα, όταν το μοτέρ της σούβλας που έψηναν το αρνί ξέφυγε από τον έλεγχο με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν όσοι παρευρέθηκαν στο πασχαλινό γλέντι.

Αναδημοσίευση από το Βατράχι 

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν βραχυκύκλωσε η σούβλα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Γυρνούσε τόσο γρήγορα που νομίζαμε ότι θα πάρει μπρος το αρνί» λέει ο γιος της οικογένειας. Όπως περιέγραψε, ο πατέρας τους -που στο παρελθόν είχε δουλέψει λατερνατζής- προσπάθησε να τη φρενάρει με το χέρι και, στη συνέχεια, κατεβάζοντας τον γενικό. Οι προσπάθειες του όμως ήταν μάταιες λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε αποκτήσει το αρνί.

«Γύρω μας είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει και βλέπαμε το αρνί να εκπέμπει ένα μπλε φως.»

Σύντομα, όπως είπε, η σούβλα έφτασε τις 5000 στροφές, ταχύτητα στην οποία το αρνί διασπάται στα δομικά του στοιχεία. “Ήμασταν καλυμμένοι με πέτσες. Η αδερφή μου έκλαιγε. Παρακαλούσαμε να σταματήσει γιατί φοβόμασταν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μαύρη τρύπα ή να διαταράξει το χωροχρονικό συνεχές. Γύρω μας είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει και βλέπαμε το αρνί να εκπέμπει ένα μπλε φως.”

Η περιπέτεια τους έλαβε ευτυχώς τέλος όταν η σούβλα εκτινάχθηκε από τη βάση της και, αφού πέρασε ξυστά από τη γιαγιά που έτρωγε αμέριμνη, καρφώθηκε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να σταματήσει η τρελή πορεία της.

“Άγιο είχαμε. Αν είχε βρει τη γιαγιά ποιος ξέρει αν θα ήμασταν εδώ να σας μιλάμε τώρα.”

Loader