Ζευγάρι κάνει μήνα του μέλιτος εδώ και 10 χρόνια - Ταξιδεύουν με 50$ τη μέρα

Ζευγάρι κάνει μήνα του μέλιτος εδώ και 10 χρόνια - Ταξιδεύουν με 50$ τη μέρα

Ξεκίνησαν τον μήνα του μέλιτος τον Ιανουάριο του 2012

Σε μόνιμο “μήνα του μέλιτος” βρίσκονται εδώ και 10 χρόνια ο Μάικ και η Αν Χάουαρντ ταξιδεύοντας με μόνο 50$ την ημέρα. Το ζευγάρι ξεκίνησε το μήνα του μέλιτος στις 22 Ιανουαρίου 2012 κι έκτοτε ταξιδεύουν συνεχώς με low budget!

Όταν ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το ταξίδι του μέλιτος αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να πρόσθεταν μερικές ακόμη εβδομάδες  «Είχαμε έναν χάρτη με Post-it και ήταν πάνω κάτω ένας κίτρινος τοίχος τριών εβδομάδων εδώ, τριών εβδομάδων εκεί, ήταν τρελό. Δεν μπορούσες να δεις τον χάρτη», λέει ο Μάικ.

«Δεν θα έβγαιναν με τίποτα μόνο δύο εβδομάδες διακοπών, αυτό είναι σίγουρο», προσθέτει η Αν.

Διάβασε Επίσης: Ο Κύπριος Tik Toker που χαρίζει λεφτά στη Λεμεσό

Έτσι μετά από πολλή σκέψη και οργάνωση το ζευγάρι ξεκίνησε στις στις 22 Ιανουαρίου 2012 για ένα ταξίδι του μέλιτος διάρκειας ενός έτους. Ωστόσο, από τότε και στο εξής δεν σταμάτησαν να ταξιδεύουν. 

Σύμφωνα με το HoneyTrek, όπου καταγράφουν τα ταξίδια τους, τις τελευταίες 3.652 ημέρες έχουν περάσει από 63 χώρες και στις επτά ηπείρους. Με το RV έχουν επισκεφτεί και τις 50 πολιτείες της Αμερικής, έχουν πετάξει σε όλο τον κόσμο 11,5 φορές δωρεάν εξαργυρώνοντας μίλια, έχουν μείνει σε περισσότερα από 200 πολυτελή ξενοδοχεία και τοποθεσίες glamping, έχουν κάνει 36 σαφάρι και πολλά, πολλά ακόμη.

Με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων γάμου, το ζευγάρι μίλησε για όσα έμαθαν στην πορεία, τους τρόπους που εξοικονομούν χρήματα και τι ακολουθεί στο HoneyTrek.

Γνωρίστηκαν μέσω κοινού φίλου ενώ ζούσαν στη Νέα Υόρκη αλλά αρχικά ήταν απλώς συμπαίκτες στο βόλεϊ, κάτι που δεν κράτησε για πολύ, θυμάται η Αν.

«Σκεφτόμουν πως είμαστε συμπαίκτες στο βόλεϊ. Και μετά απλώς έκανε το καλοκαίρι καταπληκτικό. Ζήσαμε διάφορες περιπέτειες στο Βερμόντ, κάναμε road trips και ράφτινγκ. Οπότε λέω, εντάξει, είσαι πραγματικά καταπληκτικός και σ' αγαπώ. Τελικά τα βρήκαμε και παντρευτήκαμε."

 

Στο γάμο τους αντί για παραδοσιακά είδη σπιτιού, ζήτησαν από συγγενείς και φίλους να «συνεισφέρουν» στα ταξίδια που είχαν σχεδιάσει. 

«Ήταν υπέροχο γιατί η οικογένεια και οι φίλοι μας ήταν πραγματικά υποστηρικτικοί», λέει η Αν. «Προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα ανθρώπων που αγαπάμε, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν ήταν μαζί μας. Είχαμε την ευλογία τους να βγούμε εκεί έξω».

Ωστόσο, ένα βασικό κομμάτι της διαδικασίας σχεδιασμού των ταξιδιών τους είναι φυσικά ο προϋπολογισμός. «Δεν είναι πλέον διακοπές, είναι ένας νέος τρόπος ζωής», λέει η Αν.

Το ζευγάρι αν και κερδίζει χρήματα μέσω του σάιτ τους, των βιβλίων και του προγράμματος Trip Coach, εξακολουθούν να έχουν αυστηρό ημερήσιο budget -50 δολάρια την ημέρα συνολικά- ως κατευθυντήρια γραμμή για να δίνουν προτεραιότητα στις εμπειρίες έναντι των υλικών αγαθών.

«Υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα που ούτως ή άλλως είναι δωρεάν», λέει η Αν. «Η βόλτα σε μια τοπική αγορά, μια συζήτηση με κάποιον στο πάρκο και απλώς να παρατηρείς. Συνειδητοποιήσαμε ότι η διασκέδαση δεν χρειαζόταν να είναι απαραιτήτως ακριβή».

«Αν υπάρχει κάτι όντως φοβερό, όπως για παράδειγμα ένα σημείο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις bungee jumping, μαζεύουμε χρήματα να το κάνουμε. Τα κρατάς για εκείνο που θα αξίζει», προσθέτει. 

Ένας από τους βασικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων είναι να ταξιδεύουν αργά. «Μόλις φτάσουμε σε μια ήπειρο, μένουμε για λίγο», λέει η Αν. «Σπάνια πετάμε εντός μιας χώρας — επιλέγουμε πάντα λεωφορεία, τρένα, ταξί, ο,τιδήποτε είναι ο τοπικός τρόπος να μετακινηθείς», προσθέτει ο Μάικ.

Πηγή

Πηγή Φωτογραφίας

Loader