12χρονη έγραψε βιβλίο για το σύνδρομο Tourette

12χρονη έγραψε βιβλίο για το σύνδρομο Tourette

Ένα τικ που άρχισε να εκδηλώνει όταν ήταν αρκετά μικρή

Η 12χρονη Lucy-Marie προσπαθεί να εξηγήσει στον περίγυρο της, τι ακριβώς είναι το σύνδρομο Tourette αφού όλοι έχουν λάθος εντυπώσεις.

Το τικ που εμφάνιζε το νεαρό κορίτσι άρχισε στα 8 της χρόνια. Το σύνδρομο Tourette είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ακούσιους ήχους και κινήσεις ή τικ.Όμως οι ακούσιες κινήσεις, οι βρισιές και οι αστείες γίνονταν όλο και πιο συχνές. Έτσι αποφάσισε να γράψει το βιβλίο «Δεν μπορώ να το σταματήσω» για να βοηθήσει τον εαυτό της και τους άλλους.

Διάβασε Επίσης: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Το κορίτσι έγραψε και εξέδωσε το πρώτη της βιβλίο. «Ήθελα να ευαισθητοποιήσω περισσότερο τον κόσμο και τους συμμαθητές μου σχετικά με το Tourette. Σε αυτούς οφείλω πολλά γιατί με υποστήριξαν και με βοήθησαν πολύ. Και η μαμά μου με συμβούλεψε».

Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, η μικρή Lucy-Marie έχασε την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση της. «Κάποιοι άνθρωποι είναι αγενείς γι' αυτό και μου λένε να το βουλώσω», περιγράφει. «Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ αναστατωμένη και να νιώθω ότι δεν θέλω να βγαίνω από το σπίτι και να μένω συνέχεια κλειδωμένη».

Διάβασε Επίσης: Η νέα κωμική σειρά του Netflix “Uncoupled” με τον Neil Patrick Harris

Η Lucy-Marie αφηγήθηκε πώς η καθηγήτρια δραματικής τέχνης τη βοήθησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα «προκαλώντας» την να εκδώσει το βιβλίο της.

Η μητέρα της, Toniann εξιστόρησε πως ένιωσε αβοήθητη, βλέποντας την Lucy-Marie να αλλάζει, χάνοντας την ηρεμία και τη σιγουριά της, όταν τα τικ της άρχισαν να επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια του lockdown. «Έκανε συχνά αυτόν τον θόρυβο, και γρήγορα, σε σημείο που πνιγόταν όταν έτρωγε. Έτσι άρχισε να αρνείται να φάει και να πιει και έκτοτε η κατάσταση κλιμακώθηκε».

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτό

Loader