46χρονος που αποφυλακίστηκε ίδρυσε startup και έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του

46χρονος που αποφυλακίστηκε ίδρυσε startup και έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος στρατηγικής και τεχνολογίας σε δίκη του εταιρεία

O Harel Herstick είχε μπει στη φυλακή για δολοφονία που διέπραξε όταν ήταν 20 χρονών.

Ο 46χρονος σήμερα ίδρυσε ισραηλινή startup που αναμένεται να βγάλει εκατομμύρια δολάρια, με τη στήριξη δημοσίων προσώπων και επενδυτών.

Και ενώ ο ίδιος ολοκλήρωσε τα χρόνια του στη φυλακή και μετάνιωσε για αυτό που έκανε, τώρα προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία και αντιμετωπίζει προβλήματα.

Διάβασε Επίσης: Το Street Food Festival Cyprus ανοίγει τα φτερά του για Ευρώπη!

Η εταιρεία του αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και αυτό κάνει ορισμένους να αναρωτιούνται αν ένας άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή σε κάποιον, αξίζει το δικαίωμα να επανενταχθεί σε τέτοιο βαθμό, σημειώνει, το πρώτο διεθνές Μέσο που πήρε συνέντευξη από τον Ισραηλινό.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος στρατηγικής και τεχνολογίας της Scentech Medical, μίας εταιρείας που ίδρυσε το 2018 ενώ ήταν ακόμη στη φυλακή και η οποία λέει ότι το προϊόν της μπορεί να διαγνώσει συγκεκριμένες ασθένειες μέσω τεστ αναπνοής.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Πέρυσι, οι αρχές έκριναν ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία. Στο πλαίσιο της πρόωρης αποφυλάκισης του, έως το 2026 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε βράδυ από τις 23:00 έως 06:00. Πρέπει να φορά «βραχιολάκι» στον αστράγαλο διαρκώς και του απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα.

Η startup του περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για να συγχωνευθεί με την NextGen Biomed, εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Οι συζητήσεις για τη συγχώνευση έγιναν ενώ ο Χέρστικ ήταν ακόμη στη φυλακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τελειοποιείται το προϊόν της εταιρείας για την ανίχνευση του κορωνοϊού από την αναπνοή και κάνουν σχέδια για να προστεθούν άλλες ασθένειες, όπως συγκεκριμένες μορφές καρκίνου και η κατάθλιψη. Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει την τεχνολογία στο Ισραήλ και λέει ότι ετοιμάζεται να κάνει αίτηση στον FDA για έγκριση.

Διάβασε Επίσης: Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και θα το πληρώσει ακριβά

Η συγχώνευση εκτιμά την αξίας της εταιρείας σε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον Χέρστικ. Επίσης λέει ότι τα τελευταία δύο χρόνια συγκέντρωσε άλλα 25 εκατ. δολάρια από ισραηλινούς επενδυτές. Η εταιρεία στηρίζεται από μεγάλα ονόματα του Ισραήλ.

Loader