Άντρας με αμνησία ξεχνάει τα πάντα μετά από 30 δευτερολέπτα

Άντρας με αμνησία ξεχνάει τα πάντα μετά από 30 δευτερολέπτα

Μία από τις χειρότερες περιπτώσεις αμνησίας που έχουν καταγραφεί ποτέ

Πρόκειται για τον Clive Waring ο οποίος κάποτε ήταν καταξιωμένος μουσικολόγος και μαέστρος ορχήστρας και τώρα έχει αμνησία.

Ήταν το 1985, όταν ο άντρας έπεσε στο πάτωμα του σπιτιού του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Λονδίνου, από τη σύζυγό του. Είχε αρκετούς πονοκεφάλους για μερικές μέρες, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι ο εγκέφαλος του είχε μολυνθεί από έναν ιό που θα κατέληγε να εξαλείψει το τμήμα του μυαλού που είναι υπεύθηνο με τον τρόπο που μεταφέρουμε αναμνήσεις.

Διάβασε Επίσης: Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και θα το πληρώσει ακριβά

Ο ιός του απλού έρπητα 1, που συνήθως προκαλεί έρπητα, ευθύνεται για τη φλεγμονή του εγκεφάλου του Cliv. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ο ιός ξυπνά από λήθαργο κοντά στη νωτιαία χορδή και, αντί να προκαλέσει έρπη όπως συνήθως, ταξιδεύει στον εγκέφαλο, όπου τον αναγκάζει να διογκωθεί στο κρανίο, συνθλίβοντας το ουσιαστικά. Και ενώ είναι από τις πιο σπάνιες μορφές εγκεφαλίτιδας, είναι επίσης μια από τις πιο θανατηφόρες.

Αν και οι γιατροί του έδωσαν μόλις 20% να επιβιώσει, ο ίδιος μετά από χορήγηση φαρμάκων για μέρες, άρχισε να βελτιώνεται, τουλάχιστον σωματικά.

Διάβασε Επίσης: Το Street Food Festival Cyprus ανοίγει τα φτερά του για Ευρώπη!

Αρχικά η διάθεση του ήταν όλη γέλιο,χαρά, τραγούδια. Στη συνέχεια, καθώς άρχισε να συνειδητοποιεί τι του συνέβαινε, η διάθεση του άλλαξε. Άρχισε να κλαίει .

Η σοβαρή εγκεφαλίτιδα του, τον άφησε με προχωρημένη αμνησία, που σημαίνει ότι δε μπορεί να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις. Κάθε μέρα, νιώθει ότι ξυπνάει πολλές φορές το λεπτό, ξεχνάει τι τρώει ή τι γεύση είχε ενώ το τρώει, καθώς ο εγκέφαλός του βασικά επανέρχεται σε διαστήματα μεταξύ 7 και 30 δευτερολέπτων.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Κάποια στιγμή, ο Cliv άρχισε να κρατά ένα ημερολόγιο για το τι συνέβαινε στη ζωή του, ως τρόπο να τα παρακολουθεί όλα. Κατέληγε γεμάτο με καταχωρήσεις όπως «Είμαι ξύπνιος». Αντί να τον βοηθήσει, το ημερολόγιο έγινε απόδειξη της απόγνωσης του.

Ο πρώην μουσικολόγος, τώρα 84 ετών, θυμάται ελάχιστα από τη ζωή του πριν από το 1985. Θυμάται πώς να ξυρίζεται ή να κάνει ντους και η μυϊκή του μνήμη, η οποία δεν επηρεάστηκε από τη σοβαρή αμνησία, του επιτρέπει ακόμη και να παίζει μουσικά όργανα.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader