Το #CoolAunt είναι η νέα «τάση» στο TikTok για τις γυναίκες που δε θέλουν να κάνουν παιδιά

Το #CoolAunt είναι η νέα «τάση» στο TikTok για τις γυναίκες που δε θέλουν να κάνουν παιδιά

Το #CoolAunt μετρά πάνω από 144 εκατομμύρια views

Νέα «τάση» στο TikTok έγινε το #CoolAunt για τις γυναίκες που δε θέλουν να κάνουν παιδιά, αλλά μόνο να είναι οι «κουλ θείες», με το hashtag να μετρά πάνω από 144 εκατομμύρια views.

Είναι γεγονός ότι η δημιουργία παιδιών και οικογένειας δε βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια πολλών γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Η εργασιακή ανασφάλεια αλλά και οι αυξημένες ευθύνες δε συνηγορούν σε κάτι τέτοιο, ωστόσο ήταν αφορμή για να δημιουργηθεί το hashtag #CoolAunt και να γίνει viral στα social media. 

Αυτή τη στιγμή, το hashtag #CoolAunt στο TikTok μετρά πάνω από 144 εκατομμύρια views, μαζί με τα σχετικά #RichAunt και #RichAuntie. «Μάλλον δεν θα γίνω ποτέ μαμά. Όμως, ξέρεις τι θα γίνω…», γράφει ένα βίντεο της @peytondstyles. «Η κουλ, ανύπαντρη, πλούσια θεία που δε δείχνει ούτε μέρα πάνω από 20 και έχει δεύτερο σπίτι στην Ιταλία».

Διάβασε Επίσης: Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη

 

@peytondkleinn my dream #fyp #foryou #MakeMomEpic #milf #coolaunt #italy ♬ Main Titles (Charlie and the Chocolate Factory) - Danny Elfman

Η περσόνα της «cool aunt» είναι μια γοητευτική, διασκεδαστική γυναίκα, με γνώμονα την καριέρα της, που κάνει μια glamorous ζωή και έρχεται στις οικογενειακές εκδηλώσεις με εκπληκτικές ιστορίες από τα ταξίδια της. Αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να μιλήσει με την ανιψιά ή τον ανιψιό της για τα αδέρφια της— δηλαδή τη μαμά ή τον μπαμπά.

Τα σχετικά βίντεο σκετς στα social media παρουσιάζουν γυναίκες σε υποθετικές καταστάσεις με τα ανίψια τους, όπως να τους δίνουν χρήματα, ενώ οι γονείς τους είπαν «όχι», να τα πηγαίνουν για ψώνια, να τους μαθαίνουν τη λέξη «τεκίλα», να τα παίρνουν από ένα πάρτι και να τους αφηγούνται τις υποτιθέμενες περιπετειώδεις ιστορίες τους — δείχνοντας ταυτόχρονα ζάπλουτες.

 

@kelseywilliams60 Holidays are coming up so we getting ready for this famous question #aunt #auntielife #boyaunt #fy #fyp #foryou #foryourpage #love #toocute #single ♬ original sound - TeeMoneyyyyy93

 

@simply_sayo Your job as The Rich Aunty is to ask “how much?” Not “what for?”🙄 spoil dem kids! You probably don’t have any of your own anyways😂#fyp #funny #viral ♬ Rich Girl - Gwen Stefani

Το νέο trend συμπίπτει χρονικά με μια κατακόρυφη πτώση του ποσοστού γεννήσεων στις ΗΠΑ, η οποία μειώθηκε σχεδόν κατά 20% από το 2007 έως το 2020 σε γυναίκες ηλικίας 15 και 44 ετών, πολλές από τις οποίες πήραν την απόφαση να παραιτηθούν από την τεκνοποίηση.

 

@mayuhnaise Pov I’m ur rich aunt @finesse.us ♬ original sound - maya

 

@viennaayla I’m not a regular aunt, I’m the cool aunt🍷💫🤷🏻‍♀️ xoxo #coolaunt #fyp #comedy #niece #nephew #family #reallifeathome #coolmom ♬ original sound - vienna ❤️‍🔥

Έρευνα του Match.com διαπίστωσε πέρυσι πτώση 19% στους single κάτω των 40 ετών που είπαν ότι είναι σημαντικό να έχεις έναν σύντροφο που θέλει να κάνει παιδιά, σε σύγκριση με το 2017. Το μειωμένο ενδιαφέρον για απόκτηση παιδιών ήταν «πιο έντονο στις γυναίκες, με μόνο το 56% να λέει ότι είναι σημαντικό να βρεις έναν σύντροφο που θέλει παιδιά, ενώ το 68% των ανδρών λέει ότι θέλει έναν σύντροφο που επιθυμεί παιδιά», σύμφωνα με την έρευνα.

Διάβασε Επίσης: Έρχεται ένα θρίλερ με την Julia Roberts στο Netflix

 

@tatieonna #ColorCustomizer #ThisorThatSBLV #fyp #foryoupageofficiall #foryoupage #coolaunt ♬ original sound - Jennie Dimova

Οι γυναίκες αναφέρουν γενικά ως λόγους να αναβάλουν ή να αποφασίσουν να μην γίνουν μητέρες, το αυξημένο κόστος ανατροφής παιδιών, τις σωματικές και ψυχικές επιβαρύνσεις της μητρότητας, τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Την ίδια στιγμή πολλές γυναίκες δε διστάζουν πλέον να παραδεχθούν ελεύθερα ότι η ανατροφή παιδιών απλώς δεν είναι για εκείνες.

«Το να είσαι θεία έχει όλα τα πλεονεκτήματα του να είσαι μαμά… και μετά μπορώ να τα επιστρέψω και να κοιμηθώ για οκτώ ώρες», σχολιάζει η @wreckitren98, πίνοντας ταυτόχρονα έναν παγωμένο καφέ ενώ κάνει βόλτα με ένα καρότσι στο πάρκο.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας: TikTok

Loader