Έδεσαν λουκάνικο σε drone για να σώσουν σκυλίτσα από την παλίρροια

Έδεσαν λουκάνικο σε drone για να σώσουν σκυλίτσα από την παλίρροια

Ευφάνταστο κόλπο από τους πυροσβέστες

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο διάσωσης της όμορφης σκυλίτσας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο Χάβαντ του Χαμσάιρ όταν η παιχνιδιάρα σκυλίτσα, Μίλι, εξαφανίστηκε, αλλά… και όταν εντοπίστηκε σε ένα βαλτότοπο όπου κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της. 

Η όμορφη σκυλίτσα μετά από δημόσιες εκκλήσεις για τον εντοπισμό της βρέθηκε σε ένα βαλτότοπο, με τον κίνδυνο όμως να χάσει της ζωή της λόγω της ανόδου της παλίρροιας. Πάρα τις προσπάθειες των διασωστών να την σώσουν, η Μίλι αντιστάθηκε κι έτσι Πυροσβέστες και Αστυνομικοί κατέστρωσαν ένα ευφάνταστο σχέδιο. Κρέμασαν ένα λουκάνικο σε ένα drone με την ελπίδα η παιχνιδιάρα σκυλίτσα να ακολουθήσει την μυρωδιά της λιχουδιάς και έτσι να τη σώσουν! 

«Ήταν μια τρελή ιδέα», είπε ο Κρίς Τέιλορ, ο πρόεδρος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Drone Denmead. Ωστόσο, μετά από τον έλεγχο των κανονισμών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το MTOW (μέγιστο βάρος απογείωσης), θεώρησαν ότι μπορούσαν να προχωρήσουν κρεμάζοντας το λουκάνικο στο drone. 

Διάβασε Επίσης: Μελέτη αποκαλύπτει αν σκύλοι μιλάνε τη γλώσσα μας

«Αν δεν την είχαμε απομακρύνει από εκείνη την περιοχή, η παλίρροια θα είχε ανέβει και θα κινδύνευε να πνιγεί. Ήταν κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ πριν. Τα λουκάνικα ήταν η τελευταία λύση, καθώς δεν μπορούσαμε να την προσεγγίσουμε με καγιάκ ή άλλο μέσο.

«Επειδή η Μίλι πεινούσε το κόλπο λειτούργησε για να την οδηγήσει μακριά από τον κίνδυνο σε υψηλότερο έδαφος. Αν βρεθούμε ξανά σε παρόμοια κατάσταση, θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους για να δελεάσουμε κάποιον σκύλο» πρόσθεσε.

«Στη Μίλι αρέσει πολύ το φαγητό και τρώει ό,τι της δώσεις… ωμά καρότα, αγγούρι - αλλά προτιμά τα λουκάνικα. Το κρέας είναι το αγαπημένο της φαγητό, οπότε το να κρέμεται ένα λουκάνικο ήταν ίσως το καλύτερο πράγμα με το οποίο θα μπορούσαν να την δελεάσουν», είπε η ιδιοκτήτριά της Εμα Όακς.  

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας & βίντεο

Loader