Εννοείται ότι δεν είμαστε όλοι σαν τις κυρίες του βίντεο

Εννοείται ότι δεν είμαστε όλοι σαν τις κυρίες του βίντεο

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε σήμερα να γίνουμε καλύτεροι από τους χθεσινούς εαυτούς μας

Λίγες μικρές υπενθυμίσεις, για να αρχίσουμε τη μέρα μας

Guest Star* γράφει η Μαριάννα Νικολάου

Πρώτον, είναι τιμή για τον κάθε άνθρωπο, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα ενός άλλου, ειδικά κιόλας αν είναι εν αγνοία του. Οπότε να πούμε ένα μπράβο στη Σβετλάνα που παρενέβη όταν είδε να γίνεται ζημιά στο αυτοκίνητο ενός άλλου και δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, μας έλεγαν και στο σχολείο. Αυτό για τα ουρλιαχτά «come to my house to clean the windows and the floors». Δεν είναι ντροπή να είσαι καθαρίστρια, οικιακή βοηθός, πείτε το όπως θέλετε. Το να ‘υπηρετείς’ χωρίς να είσαι ‘υπηρέτης’ αυτών που σε πληρώνουν, απαιτεί αξιοπρέπεια και ευφυία, και δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν πολλοί. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Το να είναι ο πατέρας σου δικηγόρος ή να έχεις ακριβό αυτοκίνητο δεν σε κάνει Άνθρωπο. Σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να εκτοξεύσεις απειλές βέβαια, όπως είδαμε, αλλά άλλο αυτό.

Αν ο συζυγός σας δεν κατέχει το σπορ, μην πτοείστε. Απλά χρησιμοποιήστε το σαν απειλή όταν χρειαστεί. Η απειλή «θα έρθει ο άντρας μου να σε γ******» ήταν αξέχαστη, όπως και τα υπόλοιπα βέβαια.

Το ζωικό γάλα στα ράφια των υπεραγορών να υπενθυμίσω ότι προέρχεται από ζώα, όχι από το κουτί στο οποίο βρίσκεται. Οπότε τεχνικά -υποθέτω τουλάχιστον- και οι κυρίες που βρίζουν ασύστολα στο βίντεο ήπιαν γάλα το οποίο προήλθε από τον μαστό ενός ζώου (τώρα από κατσίκα ήταν, από αγελάδα τί να σας πω, δεν ξέρω τί γράφει η λίστα με τα ψώνια τους). Οπότε η υποτιμητική παρατήρηση «έπινες γάλα που το β*** της κατσέλλας» μπορεί να ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους. 

Όπως έχω ξαναπεί, κι εμείς υπήρξαμε μετανάστες, ξένοι, φτωχοί, ρακένδυτοι, στο έλεος άλλων, και χρειάστηκε να φτιάξουμε τη ζωή μας σε μια ξένη χώρα. 

Είμαι σίγουρη ότι αν η Σβετλάνα ήταν άνδρας, δεν θα άκουγε ότι δουλεύει σε καμπαρέ, θέλει β**** κλπ. Αλλά ήταν γυναίκα και δη αλλοδαπή. Διπλό το αμάρτημα.

Η φάση «έσσιει κάμερες; Για να της κάτσω τον πάτσο! Έσσιει;;» Βασικά γινόταν ήδη μαγνητοσκόπηση, οπότε ναι, θα καταγραφεί. Εκτός αυτού, τρέμω από τα νεύρα στην ιδέα και μόνο να μην υπήρχε το ντοκουμέντο αυτό ή κάμερες αλλού, να χτυπούσαν τη γυναίκα και μετά να το αρνιόντουσαν κιόλας.

Και τέλος, τα παιδιά βλέπουν. Αυτό.

Καλή μας μέρα. 

Υ.Γ. Μια φίλη, μου έστειλε μήνυμα “μου αρέσει που όλοι έγιναν κριτές ενώ κάνουν τα ίδια”. Κι εγώ το σκέφτηκα, όντως όλοι πέσαμε -κάποια στιγμή τουλάχιστον- στο ατόπημα να πούμε “η Ρουμάνα” ή “η Βουλγάρα” κλπ. είτε υποτιμητικά, είτε υποσυνείδητα για να περιγράψουμε κάτι/κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά/παρουσία. Την επόμενη φορά που θα πάμε να το ξεστομίσουμε λοιπόν, προτείνω να θυμηθούμε αυτό το βίντεο. 

Υ.Γ2 Και ναι, εννοείται ότι δεν είμαστε όλοι σαν τις κυρίες του βίντεο που τα έβαλαν με μια ανυπεράσπιστη γυναίκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι από τους χθεσινούς εαυτούς μας. 


Γίνε κι εσύ GUEST STAR στέλνοντάς μας τις σκέψεις, τη δουλειά ή δείγμα της τέχνης σου στο [email protected]


Σχετικά άρθρα: 

«Αυτά στο βίντεο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που μου έκαναν»

Σήμερα ντρεπόμαστε πολύ που είμαστε Κύπριοι

Όχι, δεν έχουν όλοι οι Κύπριοι τόσο σκοτάδι στη ψυχή τους

Κατάθεση έδωσαν και οι 4 γυναίκες

Loader