Γιαγιά-ακτιβίστρια μετέτρεψε το παλιό της αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό

Γιαγιά-ακτιβίστρια μετέτρεψε το παλιό της αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό

Ήθελε να δείξει ότι «μπορεί να γίνει»

Ένα αυτοκίνητο 29 ετών κατάφερε να μετατρέψει σε ηλεκτρικό μια γιαγιά στη Νέα Ζηλανδία.

Με σκοπό να δείξει ότι «μπορεί να γίνει», μια γιαγιά, ακτιβίστρια για το περιβάλλον μετέτρεψε το 29χρονο όχημα της σε ηλεκτρικό. 

Η Rosemary Penwarden αποφάσισε να μετατρέψει το αμάξι της σε όχημα φιλικό προς το περιβάλλον. Σε συνεργασία με ένα φίλο της άρχισαν δουλειά, η μετατροπή του διήρκησε περίπου οκτώ μήνες και μετά από σκληρή δουλειά τα κατάφεραν. «Πρέπει να είσαι λίγο τρελός. Θέλω να ευχαριστήσω τις εταιρείες πετρελαίου για το κίνητρο» πρόσθεσε χιουμοριστικά.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η Rosemary, που αγόρασε το αυτοκίνητο το 1993, έβγαλε μόνη της τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τον αντικατέστησε με νέο κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρικό κινητήρα και στη συνέχεια γέμισε το μπροστινό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με μπαταρίες (24 κάτω από το καπό και 56 στο πορτμπαγκάζ).

Διάβασε Επίσης: Αυλαία για το «Ellen DeGeneres Show» μετά από 19 χρόνια

Συνολικά η μετατροπή, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, κόστισε 24.000 δολάρια, ενώ το αυτοκίνητο είναι πλήρως λειτουργικό και με εγγύηση.

1

Ο μηχανικός ψύξης που βοήθησε τη γυναίκα στη μετατροπή του αυτοκινήτου έχει πλέον βάλει σε περίπου οκτώ αυτοκίνητα ηλεκτρικούς κινητήρες. 

Διάβασε Επίσης: Zelensky: “Η Ουκρανία θα φτιάξει ξανά το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου”

Η Rosemary είναι ακτιβίστρια για το περιβάλλον εδώ και χρόνια και αναγνωρίζει ότι η μετατροπή του αυτοκινήτου της δεν μπορεί να είναι εφικτή για όλους κυρίως λόγω τους κόστους. Παρόλα αυτά, ήθελε να δείξει στον κόσμο ότι αν κάποιος το θελήσει, τότε μπορεί να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών: Guardian

 

Loader