H Anastasiya Tikha με τον σύζυγό της εγκατέλειψαν το Irpin παρέα με δεκαεννιά σκύλους

H Anastasiya Tikha με τον σύζυγό της εγκατέλειψαν το Irpin παρέα με δεκαεννιά σκύλους

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία που έγινε viral

Το γύρο του διαδικτύου είχε κάνει στις αρχές Μαρτίου η φωτογραφία με την Anastasiya Tikha η οποία κρατούσε σφικτά τα λουριά εννέα σκύλων.

Η Anastasiya Tykha είναι 20 ετών, φοιτήτρια κτηνιατρικής στο τελευταίο έτος του πτυχίου της, και ο συζύγος της, Arthur Lee είναι 26 ετών. Το ζευγάρι είναι και αυτό ένα από τα «θύματα» του πολέμου στην Ουκρανία. Μερικά από τα σκυλιά ήταν βαριά τραυματισμένα με αποτέλεσμα να χρειαστούν καροτσάκι για να μετακινηθούν.

Οι δύο τους εγκατέλειψαν το Irpin στις 9 Μαρτίου και κατέληξαν περάσουν συνολικά επτά φορές από τη γέφυρα, καθεμία εν μέσω ρωσικών πυρών.

Διάβασε Επίσης: Η πρώτη πτήση με πλήρωμα μόνο γυναίκες μπήκε στην ιστορία

«Είχαμε πάρα πολλά να κάνουμε για να ανησυχήσουμε ή να φοβηθούμε», λέει η Tykha, ο οποίος διατηρεί καταφύγιο ζώων στο Ιρπίν εδώ και τέσσερα χρόνια. Σε εκείνο το πρώτο ταξίδι προσπαθούσε να φύγει με 19 σκυλιά, πέντε γάτες, μια χελώνα, έναν χαμαιλέοντα, δύο σαύρες, ένα αξολότλ και ένα χάμστερ. Περπάτησαν δύο μίλια μέχρι τη γέφυρα όπου Ουκρανοί στρατιώτες βοηθούσαν τον κόσμο να περάσει.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Δύο από τα σκυλιά, που είχαν σπασμένα ράχη, ήταν σε αναπηρικά καροτσάκια, ενώ ένα άλλο με ακρωτηριασμένα πόδια, αρνιόταν να δεθεί και έσερνε τα πόδια του. «Κάποια στιγμή σκέφτηκαν ότι δεν θα τα καταφέρναμε», είπε ο Lee, «αλλά η Snizhana τηλεφώνησε και είπε ότι θα υπήρχε ένα μικρό λεωφορείο από την άλλη πλευρά για να βοηθήσει».

Χρειάστηκαν τρεις ώρες για να φτάσουν στη γέφυρα. Ένας σκύλος, ένας βελγικός ποιμενικός ενάμιση έτους, ήταν τόσο τρομοκρατημένος που δάγκωσε μέρος της γλώσσας του, ενώ τέσσερις από τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου του σκύλου του ζευγαριού, Zeus, στρεσαρίστηκαν τόσο πολύ από τους ήχους του πολέμου που μάσησαν τα λουριά τους και τράπηκαν σε φυγή. Το ζευγάρι βρήκε το μίνι βαν, που τους μετέφερε σε μια νοτιοδυτική συνοικία του Κιέβου, όπου τους διέθεσαν μια σάουνα στο πλάι ενός σπιτιού για να μείνουν με τα ζώα τους.

Και την ακριβώς επόμενη μέρα ανακάλυψαν ότι οι περιπέτειες τους συζητούνταν σε όλη την Ουκρανία και ότι η Tykha θεωρούταν νεκρή. Ήταν, όμως, αποφασισμένοι να επιστρέψουν για να βρουν τον Zeus και τα άλλα σκυλιά που είχαν τραπεί σε φυγή φοβισμένα.

Διάβασε Επίσης: Απίστευτος πιτσιρικάς παρήγγειλε 31 cheeseburgers από το κινητό της μαμάς του

Αφού πέρασαν τη γέφυρα, ξανά εν μέσω ρωσικών πυρών, περπάτησαν τρία μίλια μέχρι ένα καταφύγιο εγκαταλελειμμένων ζώων, όπου ήξεραν ότι υπήρχαν πεινασμένα σκυλιά που χρειάζονταν βοήθεια. Έκαναν άλλα δύο ταξίδια, και κατάφεραν να εντοπίσουν όλα τα σκυλιά που τράπηκαν σε φυγή με την πρώτη απόδραση.

Ο Lee είπε ότι το τελευταίο τους ταξίδι πίσω στο Ιρπίν, στις 29 Μαρτίου, ήταν το πιο τρομακτικό. «Το συμβούλιο είχε πει ότι οι Ρώσοι είχαν πάει την προηγούμενη μέρα και ότι ήταν ασφαλές – αλλά δεν ήταν», εξηγεί. «Οι βόμβες έπεφταν μόλις δυο μέτρα μακριά. Κρυφτήκαμε ανάμεσα στο μίνι βαν και έναν φράχτη, αλλά ήταν κοντά».

Η Anastasiya με τον Arthur επέστρεψαν στο Ιrpin  και πλέον μετρούν 30 σκυλιά και 10 γάτες.

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτό

Loader