Η επιστολή της «πρώτης κυρίας» της Ουκρανίας για τον πόλεμο

Η επιστολή της «πρώτης κυρίας» της Ουκρανίας για τον πόλεμο

“Ίσως το πιο τρομακτικό και καταστροφικό αυτής της εισβολής είναι τα παιδιά”

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στη σελίδα της στο Facebook, όπου στοχάζεται τι συνέβη στην Ουκρανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τη ρωσική εισβολή.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις από φορείς προπαγάνδας που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο, οι οποίοι την αποκαλούν «ειδική επιχείρηση» στην πραγματικότητα πρόκειται για μαζική δολοφονία Ουκρανών αμάχων», είπε η Ζελένσκα.

Διάβασε Επίσης: Ο λόγος που ταινίες και σειρές με απατεώνες, κινούν το ενδιαφέρον των θεατών 

Στη μακρά επιστολή της επισήμανε: "Ίσως το πιο τρομακτικό και καταστροφικό αυτής της εισβολής είναι τα παιδιά. Η οκτάχρονη Αλίκη που πέθανε στους δρόμους της Οκτίρκα, ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει. Ή η Polina από το Κίεβο , η οποία πέθανε στον βομβαρδισμό μαζί με τους γονείς της. Ο 14χρονος Arseniy χτυπήθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια και δεν μπόρεσε να σωθεί γιατί ασθενοφόρο δεν μπορούσε να τον φτάσει εγκαίρως λόγω των έντονων πυρκαγιών».

«Το πρώτο νεογέννητο του πολέμου, είδε το τσιμεντένιο ταβάνι του υπογείου, η πρώτη του ανάσα ήταν ο σκληρός αέρας του υπόγειου και τους υποδέχτηκε μια κοινότητα παγιδευμένη και τρομοκρατημένη. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν πολλές δεκάδες παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ την ειρήνη στη ζωή τους», έγραψε.

Διάβασε Επίσης: Το #BreakTheBias είναι το μήνυμα για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας 

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας συζήτησε επίσης τις προκλήσεις της παροχής βασικής ιατρικής περίθαλψης, καθώς και το αυξανόμενο κύμα προσφύγων.

Είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποτιμήσει την αντίσταση των Ουκρανών.

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας
 

Loader