«Η κακή ανατροφή θα κάνει τα παιδιά σας γκέι»

«Η κακή ανατροφή θα κάνει τα παιδιά σας γκέι»

Η accept Κύπρου δημοσίευσε τις προάλλες αυτό

«Καλούμε τον Σύνδεσμο να διαχωρίσει τη θέση του ...»

Σε ανάρτησή της, η Accept LGBTI Cyprus, έγραψε τις προάλλες αυτό:

«Χθες γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας «επιστημονικής» θεωρίας για το πως "επιλέγει" κάποιος/α να είναι ΛΟΑΤ και πώς μπορεί να γίνει ξανά «κανονικός/η» με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας

Στη μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή «Έλα να Δεις», καλεσμένη της Μαρίας Ιωάννου στο στούντιο ήταν η εγγεγραμμένη στο μητρώο των ψυχολόγων, Αλεξία Βασιλείου και συζήτησαν το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας.

Μεταξύ άλλων, ανέφεραν τις «επιστημονικά τεκμηριωμένες» απόψεις ότι:

α) Οι κακές γονεϊκές σχέσεις και η κακή ανατροφή παιδιών μπορούν να δημιουργήσουν ΛΟΑΤ άτομα. β) Οι ΛΟΑΤ μπορούν να επιστρέψουν στο «κανονικό», αν ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση σε μεγάλη ηλικία. γ) Μπορεί κάποιος να γίνει ΛΟΑΤ μετά από αρνητικές ετεροφυλικές σχέσεις. δ) Οι γονείς μπορούν να επηρεάσουν το σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών τους με τις συμπεριφορές ή τις αντιδράσεις τους. ε) Παιδιά από προβληματικές οικογένειες είναι πιθανό να επιλέξουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις «καταστρέφοντας» το παρόν και το μέλλον τους. στ) Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι επιλογή που εύκολα αλλάζει. Έτσι, όλοι μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, κατά το δοκούν και αναλόγως περιστάσεων και κοινωνικών συνθηκών.

Παρόλο που ως Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου χαιρετίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού γύρω από ΛΟΑΤΙ θέματα, εντουτοις καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ενημέρωση και την διατύπωση που χρησιμοποιείται καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα για πολλούς από τους συνανθρώπους μας. Επισημαίνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει οδηγό με σωστές πρακτικές ενημέρωσης γύρω από τα ΛΟΑΤΙ θέματα, ο οποίος είναι διαθέσιμος και στην ελληνική γλώσσα (https://www.ethos-project.eu). Ζητούμε όπως γίνει διόρθωση στα παραπάνω σημεία, δια μέσω της εκπομπης καθώς θεωρούμε ότι οι τοποθετησεις που έγιναν είναι αβάσιμες και επιστημονικά ατεκμηρίωτες. Σήμερα, έχουμε στη διάθεση μας χιλιάδες ερευνες και βιβλιογραφία που αποδεικνύουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός (και όχι επιλογή) ΔΕΝ μπορεί να γενικευθεί και να καλουπωθεί.

Καλούμε τον Σύνδεσμο να διαχωρίσει τη θέση του από τα λεγόμενα της συγκεκριμένης ψυχολόγου και να μας πληροφορήσει για τις θέσεις του στα πίο πάνω σημεία και γενικά στο θέμα της σεξουαλικότητας.

Τέλος, η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου είναι στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης αλλά και του κοινού για διευκρινίσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε τόσο σημαντικά θέματα όπως η ανθρώπινη σεξουαλικότητα».


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοτικό σχολείο παίζει Χατζιδάκι στα διαλείμματα


 

Loader