Κίνα: O τεράστιος χιονάνθρωπος με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κίνα: O τεράστιος χιονάνθρωπος με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Είναι 18 μέτρα

Για να επιτευχθεί η κατασκευή χρειάστηκαν 120 γλύπτες και 2.000 κυβικά μέτρα χιονιού.

Το CGTN αναφέρει πως σχεδόν 3000 επισκέπτες πηγαίνουν να δουν το χιονάνθρωπο. Παράλληλα η Κίνα έφτιαξε και ένα τρένο που θα μεταφέρει όλους τους αθλητές αλλά και τους δημοσιογράφους στο χώρο που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Για να διαφημίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στο Πεκίνο, η Κίνα κατασκεύασε έναν τεράστιο χιονάνθρωπο που θα «καλωσορίζει» τους επισκέπτες στη χώρα. Ο τεράστιος χαμογελαστός χιονάνθρωπος έχει ύψος πάνω από 18μ. και πλάτος πάνω από 12 μ. και κατασκευάστηκε στη χειμερινή πόλη Χάρμπιν της βορειοανατολικής Κίνας. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CGTN, απεικονίζονται εργάτες να  φτυαρίζουν το χιόνι στις 8 Ιανουαρίου γύρω από τη βάση του χιονάνθρωπου.

Ο χιονάνθρωπος βρίσκεται σε τοποθεσία ορόσημο, στο Μουσικό Πάρκο του Χάρμπιν, ένα τουριστικό hotspot κατά μήκος του ποταμού Σονγκούα. Κάθε χειμώνα, η πόλη φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ γλυπτικής από χιόνι και πάγο.

Σύμφωνα με το CGTN, περίπου 120 γλύπτες χρησιμοποίησαν 2.000 κυβικά μέτρα χιονιού για να δημιουργήσουν τον χιονάνθρωπο. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι περίπου 3.000 τουρίστες επισκέπτονται τον χιονάνθρωπο κάθε μέρα.

Διάβασε Επίσης: Είναι γεγονός! Σκύλοι που εκπαιδεύονται στο να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό σε συναυλίες 

Η Κίνα ήδη την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα νέο τρένο χωρίς οδηγό που ονομάζεται Fuxing και το οποίο θα μεταφέρει αθλητές και δημοσιογράφους από και προς τους Ολυμπιακούς χώρους στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές στο Zhangjiakou.

Το τρένο χρειάζεται μόλις 50 λεπτά για να μεταφέρει τους επιβάτες του από το κέντρο του Πεκίνου στους Ολυμπιακούς χώρους στο Zhangjiakou, ένα ταξίδι που διαρκεί συνήθως περίπου τρεις ώρες μέσω ενός κανονικού τρένου express.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Η χώρα σχεδιάζει να εφαρμόσει μια «φούσκα» στο πλαίσιο μέτρων κατά του κορωνοϊoύ, όπου αθλητές, αξιωματούχοι, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και δημοσιογράφοι θα μπορούν να μετακινούνται μόνο εντός καθορισμένων τοποθεσιών.

Πηγή

Loader