Μελέτη βρήκε την καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις αεροπορικά εισιτήρια σε καλή τιμή

Μελέτη βρήκε την καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις αεροπορικά εισιτήρια σε καλή τιμή

Η συμβουλή που δίνει η μελέτη

Όλο και περισσότερος κόσμος αποφασίζει να μπει ξανά στο αεροπλάνο μετά από δύο κιόλας χρόνια που άλλαξαν οι ταξιδιωτικές μας συνήθειες λόγω της πανδημίας. Το κομμάτι όμως που προβληματίζει αρκετούς είναι αυτό του κόστους, με πολλούς να αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποιο κόλπο για να βρουν φθηνά εισιτήρια.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές στο παρελθόν ακούσαμε tips για την μέρα που πρέπει να κάνει κανείς την κράτηση του εισιτηρίου του, για παράδειγμα η Τρίτη (αργά το βράδυ) ήταν μια καλή επιλογή για φθηνά εισιτήρια. Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει καθώς δεν υπάρχει ιδανική ημέρα, αλλά ιδανική στιγμή. 

Διάβασε Επίσης: Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε την ταινία “The Lost City”

Σύμφωνα, λοιπόν,  με έρευνα που έκανε το CheapAir.com και στην οποία μετρήθηκαν εκατομμύρια πτήσεις, αποδείχθηκε ότι η καλύτερη στιγμή για να κλείσεις ένα εισιτήριο είναι ακριβώς 76 ημέρες πριν από την ημέρα που ιδανικά θα ήθελες να πετάξεις. Η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλη και μπορείς να βρεις ένα εισιτήριο ακόμη και στη μισή τιμή από αυτή, που θα το κλείσει κάποιος που θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Διάβασε Επίσης: Στο “Cyprus Avenue” θα δούμε την “κρίση ταυτότητας” που δεν μπορεί να μην αφορά τους Κύπριους

Ωστόσο, η διακύμανση των τιμών στο διαδίκτυο και οι συνεχείς αλλαγές στους αλγόριθμους καθιστούν πρακτικά αδύνατο να ορίσεις μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για να πετύχεις την καλύτερη τιμή. Σύμφωνα με τον Nicky Kelvin, διευθυντή της Points Guy του Ηνωμένου Βασιλείου, «οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους τείνουν να πωλούν πρώτα τις φθηνότερες θέσεις τους, οπότε αν ψάξετε αρκετά νωρίς θα εντοπίσετε τις καλύτερες προσφορές. Το πιο σημαντικό πάντως σε μια αναζήτηση για οικονομική πτήση είναι το να είμαστε ευέλικτοι».

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader