Το #Μητσοτακη_που_ειναι_τα_παιδια στο Twitter προβληματίζει

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αγνοούνται

Κεντρική φωτογραφία από Pexels (αρχείο) 


Είναι πράγματι τραγικό πως η Ελλάδα κάπως καταφέρνει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε θετικά πράγματα, εργασία, εμβολιασμούς, οικονομία και στις πρώτες θέσεις για αθλιότητες όπως οι γυναικοκτονίες, η έμφυλη βία, η αστυνομική βία, και η ελευθεροτυπία.

18.292 παιδιά εξαφανίστηκαν από τα ευρωπαϊκά κέντρα υποδοχής μεταξύ 2018 και 2020. Στην Ελλάδα στα στοιχεία που υπάρχουν έως το 2020 αγνοούνται 2.118 προσφυγόπουλα και όχι απλά δεν έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, αλλά υπάρχει η απόλυτη σιγή. 

Συγκεκριμένα στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον παραπάνω χάρτη. Πρώτη η Ιταλία με 5.775 εξαφανισμένα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, δεύτερο το Βέλγιο με 2.642 και τρίτη η Ελλάδα με 2.118.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τις ζωές αυτών των παιδιών και μάλιστα είχε συγκεντρώσει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο γραφείο του. Το χάσταγκ #Μητσοτακη_που_ειναι_τα_παιδια τις τελευταίες ώρες έχει βρεθεί ψηλά στο Twitter και όχι αδίκως, αφού όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήταν πια στις αρμοδιότητες του γραφείου του όσα αφορούσαν το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή