Ο Tal Ben-Shahar αποκαλύπτει πιο είναι τελικά το «κλειδί» της ευτυχίας

Ο Tal Ben-Shahar αποκαλύπτει πιο είναι τελικά το «κλειδί» της ευτυχίας

Κρίσιμη σημασία έχει και η κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι αντι-εύθραυστος

Αρκετοί είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν πιο είναι το «κλειδί» προς την ευτυχία. Το ερώτημα αυτό έρχεται να απαντήσει το Harvard.

O Tal Ben-Shahar ο οποίος είναι Αμερικανοϊσραηλινός ακαδημαϊκός και συγγραφέας εξηγεί πως είναι σημαντική η συνειδητοποίηση του ότι η ευτυχία δεν είναι ούτε απόλυτη αλλά ούτε και μόνιμη κατάσταση, ενώ φαίνεται ότι συνδέεται με την ικανότητα της συνύπαρξης των αρνητικών συναισθημάτων με τα θετικά.

Διάβασε Επίσης: Όσα έρχονται στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Πιο κρίσιμη σημασία όμως έχει η κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι αντι-εύθραυστος. Αυτή η κατάσταση μπορεί να εξηγηθεί ως ένα είδος 'εξέλιξης' της ανθεκτικτικότητας, δηλαδή της ιδιότητας του να μπορεί ένα πράγμα να αντέχει την πίεση που δέχεται και να επιστρέφει, όταν σταματήσει η πίεση, στην αρχική του μορφή ή κατάσταση. Η αντι-ευθραυστότητα, λοιπόν, πάει την ανθεκτικότητα ένα βήμα παραπέρα. Το να είσαι αντι-εύθραυστος δε σημαίνει μόνο να επιστρέφεις στην αρχική σου κατάσταση μετά την πίεση που δέχεσαι αλλά και να είσαι πιο δυνατός. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει με τους μύες σου όταν γυμνάζεσαι, που μετά από την πίεση που δέχονται γίνονται πιο δυνατοί.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η ευτυχία για τον Ben-Shahar δεν πρέπει να συνδέεται με την επίτευξη ενός τελικού στόχου αλλά να θεωρείται μία πορεία με επιμέρους στάδια, καθώς αν κάποιος έχει ως αυτοσκοπό την απόλυτη ευτυχία, μάλλον καταλήγει να στεναχωριέται που δεν τη βρίσκει. Μάλιστα, κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι θέτουν ως στόχο της ζωής τους την επίτευξη της απόλυτης ευτυχίας, καταλήγουν να είναι οι λιγότερο ευτυχισμένοι.

Πού καταλήγουμε, λοιπόν; Στο ότι είναι καλύτερο να μάθεις να αναγνωρίζεις την ευτυχία που βρίσκεται στα μικρά πράγματα που σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις τη ζωή σε καθημερινή βάση.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader