Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του Google Chrome για να προστατεύσεις την ιδιωτικότητα σου

Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του Google Chrome για να προστατεύσεις την ιδιωτικότητα σου

Οι απλές αλλαγές που θα ήταν καλό να κάνεις

Ζούμε στην εποχή που το Internet αποτελεί μεγάλο μέρος της ζωής μας και η ιδιωτικότητα μας ορισμένες φορές δεν είναι αρκετά προστατευμένη. Αν, λοιπόν, θα ήθελες να προστατέψεις περισσότερο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σου online, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τέσσερις πολύ απλές αλλαγές στις ρυθμίσεις του Google Chrome.

Sign out

Η πρώτη αλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι η αποσύνδεση. Όταν μπαίνεις στο Google Chrome από τον λογαριασμό σου, τότε αυτό συγχρονίζεται με άλλες ρυθμίσεις όπως οι σελιδοδείκτες. Για να το σταματήσεις αυτό, μπες στα Settings, μετά στην επιλογή Chrome and You και μετά Sign Out.

Διάβασε Επίσης: Πάμε θέατρο; - Οι παραστάσεις που θα δούμε αυτό τον μήνα

Πιο ασφαλή passwords

Πλέον έχουμε λογαριασμούς σε ένα σωρό applications ή σελίδες και είναι σχεδόν αδύνατον να θυμόμαστε όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιούμε για να συνδεθούμε. Έτσι, αρκετές φορές τα αποθηκεύουμε στο Chrome. Αντί να τα αποθηκεύεις όμως στο Chrome μια καλή επιλογή είναι να κατεβάσεις το 1Password ή το BitWarden για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η απλή προστασία

Αν θέλεις την κλασική προστασία, μπορείς μπεις στα Chrome Settings > Security and Privacy > Standard Protection. Έτσι δεν θα στέλνονται τα δεδομένα σου στην Google.

Διάβασε Επίσης: Pieces Of Her: Η Toni Collette ξέρει πώς να αναβαθμίζει μια σειρά

Τοποθεσία, κάμερα, μικρόφωνο

Ένα άλλο tip, είναι να απενεργοποιήσεις την τοποθεσία, την κάμερα και το μικρόφωνο από συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ώστε να μην εντοπίζονται από τα sites που επισκέπτεσαι. Μπες στα Chrome Settings > Security and Privacy > Site Settings. Από εκεί επιλέγεις, ποια θέλεις να φαίνονται και αν θες να είναι ορατά από τις ιστοσελίδες.

Πηγή 

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader