Όμικρον: Αυτά τα 8 συμπτώματα εμφανίζονται στους πλήρως εμβολιασμένους

Όμικρον: Αυτά τα 8 συμπτώματα εμφανίζονται στους πλήρως εμβολιασμένους

Τα τρία συμπτώματα είναι τα πιο κοινά

Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 111 άτομα που βρέθηκαν σε πάρτι που ήταν εστία της παραλλαγής Όμικρον, διεξήγαν ερευνητές στη Νορβηγία. Από αυτούς, οι 66 διαγνώστηκαν με κορωνοϊό ενώ 15 θεωρήθηκαν «πιθανά κρούσματα του ιού».

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό Eurosurveillance, έδειξαν ότι υπήρξαν 8 βασικά συμπτώματα στους πλήρως εμβολιασμένους ασθενείς. Αυτά ήταν: βήχας, καταρροή, κόπωση, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι, πυρετός, φτάρνισμα.

Διάβασε Επίσης: Νεαρός με καρκίνο λίγο πριν πεθάνει, μάζεψε χρήματα για ένα αγόρι που επίσης έδινε μάχη με τον καρκίνο 

Τα πιο κοινά συμπτώματα των εμβολιασμένων ήταν ο βήχας, η καταρροή και η κόπωση, ενώ λιγότερο συχνά ήταν το φτέρνισμα και ο πυρετός. Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία έχουν προσθέσει επίσης τη ναυτία στη λίστα των συμπτωμάτων σε εμβολιασμένα άτομα που έχουν προσβληθεί από την Όμικρον.

Παρά το ότι το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρές μορφές της νόσου, ωστόσο, παραμένει πιθανό κάποιος να κολλήσει κορωνοϊό ακόμα κι αν έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Διάβασε Επίσης: 7 απορίες σε μια ψυχολόγο για τις μορφές βίας εκεί έξω

Την ίδια στιγμή, τα ήπια συμπτώματα φέρεται να δυσκολεύουν ορισμένους να διακρίνουν τον κορωνοϊό από το κοινό κρυολόγημα.Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, ο οποίος δημιούργησε το βρετανικό σύστημα που επιτρέπει την ανάλυση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα), αναφέρει ότι περίπου το 50% των «νέων κρυολογημάτων» σήμερα είναι στην πραγματικότητα κορωνοϊός.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader