Ουδέτερες ως προς το φύλο θα είναι πλέον οι κατηγορίες στα Brit Awards

Ουδέτερες ως προς το φύλο θα είναι πλέον οι κατηγορίες στα Brit Awards

Έτσι πάρθηκε η απόφαση

Οι ερμηνευτές θα διεκδικήσουν τη διάκριση «καλλιτέχνης της χρονιάς» ή «διεθνής καλλιτέχνης της χρονιάς» στην ετήσια τελετή απονομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Αφορμή φαίνεται να στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο δημοφιλής τραγουδιστής Sam Smith, όταν το 2021 στα μουσικά βραβεία έμεινε εκτός των κατηγοριών φύλου για σόλο καλλιτέχνη. Γεγονός που θορύβησε τους διοργανωτές απαντώντας πως δεσμεύονται να εξελίξουν το σόου.

 Τα βραβεία ανακοίνωσαν μία σπουδαία απόφαση που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για ένα καλύτερο μέλλον από όλες τις απόψεις! Είναι η πιο πρόσφατη τελετή βράβευσης που καταργεί τις κατηγορίες φύλου! Πλέον, δεν θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών και οι κατηγορίες θα είναι ουδέτερες

Οι ερμηνευτές θα διεκδικήσουν τη διάκριση καλλιτέχνης της χρονιάς ή διεθνής καλλιτέχνης της χρονιάς στην ετήσια τελετή απονομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2022, έγινε γνωστό από τους διοργανωτές. 

Διάβασε Επίσης: H Mavys Álvarez καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Μαραντόνα όταν ήταν 16 χρονών 

«Νιώθουμε πως είναι απολύτως η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των καλλιτεχνών για τη μουσική που δημιουργούν και τη δουλειά που κάνουν, ασχέτως του φύλου».

Στην τελετή του 2021, ο μη δυαδικός Βρετανός ποπ τραγουδιστής Sam Smith έμεινε εκτός των κατηγοριών φύλου για σόλο καλλιτέχνη. Εκείνος δήλωσε: «Ανυπομονώ για μια εποχή όπου τα βραβεία μπορούν να αντικατοπτρίζουν την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ας τους γιορτάσουμε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας, ικανότητας, σεξουαλικότητας και τάξης». 

Μετά τη δήλωση του Smith, οι Βρετανοί διοργανωτές απάντησαν ότι «είχαν δεσμευτεί να εξελίξουν το σόου και οι κατηγορίες με βάση το φύλο βρίσκονται υπό εξέταση. Όμως, όποιες αλλαγές γίνονται, πρέπει όπως να εξετάσουμε το ζήτημα στενά προτού γίνουν οι αλλαγές για να βεβαιωθούμε ότι το κάνουμε σωστά.» 

 

 

 

 

Πηγή 

Loader