Ρωσία: Η δημοσιογράφος που εισέβαλε στο δελτίο αποκάλυψε λεπτομέρειες από την ανάκριση της

Ρωσία: Η δημοσιογράφος που εισέβαλε στο δελτίο αποκάλυψε λεπτομέρειες από την ανάκριση της

«Με ανέκριναν επί 14 ώρες, χωρίς ύπνο»

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Marina Ovsyannikova, εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού που εργάζεται και κρατούσε πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη και ανακρίθηκε επί 14 ώρες όπως δηλώνει η ίδια, χωρίς να έχει κοιμηθεί. Μάλιστα, ανέφερε: «Δε μου επιτράπηκε να επικοινωνήσω με τους συγγενείς μου ή με δικούς μου ανθρώπους. Δε μου επιτράπηκε η πρόσβαση σε καμία νομική εκπροσώπηση, οπότε ήμουν σε αρκετά δύσκολη θέση».

Διάβασε Επίσης: Rossgram: Η Ρωσία έφτιαξε το δικό της Instagram 

Η δημοσιογράφος σύμφωνα με το κρατικοδίαιτο Tass, ερευνάται για παραβίαση του νέου ρωσικού νόμου περί "ψευδών πληροφοριών". Ο νόμος αυτός μπορεί να τη βάλει στη φυλακή για 15 χρόνια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διάβασε Επίσης: Κύπρος: Δίνει πολιτική προστασία και δουλειά σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Κυκλοφόρησε πως επιβλήθηκε πρόστιμο στη Ovsyannikova , περίπου 273 δολαρίων. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το πρόστιμο επιβλήθηκε σε ρωσική ομάδα που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα αυτή κυκλοφόρησε ένα προηχογραφημένο βίντεο στο οποίο η δημοσιογράφος αναφέρει ότι "ντρέπεται βαθύτατα" που βοήθησε στον μηχανισμό "προπαγάνδας του Κρεμλίνου".

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader