Σε νοσοκομείο του Κιέβου τα χρήματα του νέου πίνακα του Bansky

Σε νοσοκομείο του Κιέβου τα χρήματα του νέου πίνακα του Bansky

Ο πίνακας απεικονίζει δύο στρατιώτες να ζωγραφίζουν το σύμβολο της καμπάνιας για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Bansky, γνωστός για την ευαισθητοποίησή του σε θέματα που αφορούν στην ειρήνη, σχεδίασε ένα έργο για την Ουκρανία.

Το έργο του μάλιστα ήδη πουλήθηκε, στην τιμή των 100.000 ευρώ περίπου (81.000 λίρες), σε δημοπρασία, σε ένα δωρητή ο οποίος θέλει τα κρατήσει την ανωνυμία του. Όλο το ποσό θα δοθεί σε νοσοκομείο για παιδιά στο Κίεβο.

Διάβασε Επίσης: Οι σειρές και ταινίες που βρίσκονται στην κορυφή του κυπριακού Netflix

Ο πίνακας απεικονίζει δύο στρατιώτες να ζωγραφίζουν το σύμβολο της καμπάνιας για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Η επιλογή αυτή του εμβληματικού καλλιτέχνη σχετίζεται σαφώς με τις πρόσφατες απειλές χρήσης πυρηνικών όπλων, που σχετίζονται φυσικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

1

Διάβασε Επίσης: Σύντομα πιθανόν να λαμβάνουμε πακέτα και γράμματα στο σπίτι μας με drones

Η Charlotte Stewart, διαχειρίστρια των έργων του διάσημου -όσο και «ανώνυμου»- καλλιτέχνη, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός για τα έργα του στην Παλαιστίνη, ανέφερε:

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά. Η τιμή εκκίνησης ήταν οι 20.000 λίρες, οπότε η πώληση του έργου στις 81.000 λίρες ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το ποσό αυτό θα κάνει μια τεράστια διαφορά στις ζωές του προσωπικού του νοσοκομείου, των παιδιών και των οικογενειών τους τις επόμενες εβδομάδες».

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

 

Loader