Σύντομα πιθανόν να λαμβάνουμε πακέτα και γράμματα στο σπίτι μας με drones

Σύντομα πιθανόν να λαμβάνουμε πακέτα και γράμματα στο σπίτι μας με drones

Ξέχνα τους ταχυδρόμους και τους διανομείς

Ξέχνα τους ταχυδρόμους και τους διανομείς, σύντομα τη θέση τους πιθανόν να πάρουν τα drones.

Άλλος ένας τομέας που εκσυγχρονίζεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι αυτός των μεταφορών του ταχυδρομείου, αφού όπως μαθαίνουμε σύντομα πιθανόν να λαμβάνουμε πακέτα και γράμματα μέσω drones. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μελετά τρόπους για την αξιοποίηση της τεχνολογίας των drones στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Διάβασε Επίσης: Ο Will Smith ζήτησε συγνώμη στον Chris Rock με ανάρτηση του στο Instagram

O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος, είχε χθες Δευτέρα (28/04)  την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη πιλοτικής πτήσης drone που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τη συμμετοχή έξι χωρών. Όπως ανέφερε ο κ. Καρούσος, το περιβάλλον και οι ανάγκες στις ταχυδρομικές υπηρεσίες μεταβάλλονται συνεχώς λόγω της αλματώδους τεχνολογικής ανάπτυξης. Οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες παγκόσμια καλούνται πλέον να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες που καθιστούν την εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη και γρηγορότερη.

3

Σε δηλώσεις του μετά την επίδειξη, αναφερόμενος στην ακύρωση της απόφασης για αυτονόμηση των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επεσήμανε ότι αξιολογήθηκε πως τα Κυπριακά Ταχυδρομεία μπορούν να αναβαθμιστούν και να αναδιοργανωθούν ως μέρος της Κυβέρνησης. Η τεχνολογία και η καινοτομία, είπε ο κ. Καρούσος, αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας, υπογραμμίζοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των Κυπριακών Ταχυδρομείων και αναγνωρίζοντας πως τα drones αποτελούν μια σημαντική τεχνολογική εξέλιξη, μελετώνται τρόποι για ένταξή τους ως μια πιθανή εναλλακτική ή συμπληρωματική μέθοδος διεκπεραίωσης των ταχυδρομικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, όπως είναι η εξειδικευμένη παράδοση και η παροχή ταχυδρομικών και άλλων υπηρεσιών σε απομακρυσμένες ή δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας του ΥΜΕΕ εξετάζει τους Κανονισμούς που διέπουν τη χρήση των drones σε εθνικό επίπεδο, ώστε να προβεί σε αναπροσαρμογή τους εκεί και όπου χρειάζεται, με στόχο την εναρμόνισή της εθνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καρούσος ανέφερε:

‘’Τα κυπριακά ταχυδρομεία αναβαθμίζονται μετά την ακύρωση της απόφασης για αυτονόμηση. Προχωρούμε για αναβάθμιση εσωτερικά. Η τεχνολογία και η καινοτομία αποτελούν μέρος αυτής της αναβάθμισης. Ένας τρόπος είναι η παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων με την τεχνολογία των drones. 

Είναι κάτι που διερευνάται σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα είναι το μέλλον στην παράδοση ταχυδρομικών αντικειμένων. Είναι κάτι που εξετάζουμε και σήμερα συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή 6 χωρών με επίδειξη μεταφοράς αντικειμένων με drone. Εξετάζεται το θέμα, θα δούμε τα προβλήματα και άλλα θέματα που προκύπτουν. Έστω και σε πιλοτική βάση σύντομα θα το δοκιμάσουμε. Στην Κύπρο είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να εφαρμοστεί. Και εντός πόλεων και σε απομακρυσμένες περιοχές. Έχει λιγότερο κόστος και αυξημένη παραγωγικότητα. Στο μέλλον θα προσλαμβάνουμε χειριστές των drones αντί ταχυδρομικούς διανομείς''.

Διάβασε Επίσης: Στην ταινία “Boiling Point” θα δεις την ένταση που έχουν οι κουζίνες εστιατορίων

Δείτε βίντεο από την πτήση με drone και την παράδοση/παραλαβή πακέτου:

Πηγή

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

 

Loader