Στο όνομα του Squid Game προκλήθηκε μία απάτη πολλών εκατομμυρίων

Στο όνομα του Squid Game προκλήθηκε μία απάτη πολλών εκατομμυρίων

Το ψηφιακό asset που δημιούργησε αναστάτωση

Πολλά φαίνεται να είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κορεάτικη σειρά Squid Game στην κοινότητα των crypto investors.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα των crypto investors λόγω ενός ψηφιακού asset του οποίου οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν το όνομα από την ομώνυμη και ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά του Netflix διαφημίζοντάς το ως ένα «play-to-earn cryptocurrency». 

Ο λόγος για το token Squid Game (SQUID) που από τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσής του σημείωσε άνοδο 45.000%, ωστόσο όσοι traders τοποθετήθηκαν σε αυτό και επιχείρησαν κατόπιν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους δεν τα κατάφεραν… αφού για κάποιο μυστήριο λόγο διαπιστώθηκε αδυναμία μεταπώλησης. 

«Έχουμε λάβει πολλές αναφορές ότι χρήστες δεν μπόρεσαν να πουλήσουν το token στο Pancake Swap.

Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί» σημείωσε ο ιστότοπος παρακολούθησης κρυπτονομισμάτων CoinMarketCap σε μια προειδοποίηση σχετικά με το SQUID. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ >> Squid Game: Γιατί μια ζοφερή, αιματοβαμμένη κορεάτικη σειρά τρέλανε όλον τον πλανήτη;


Έτσι, εν μέσω της εντυπωσιακής ανάπτυξης του SQUID, σε συνδυασμό με αναφορές σχετικά με την αδυναμία πώλησής του, άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές που έκαναν λόγο για σχέδιο εξαπάτησης. 

Ο γνωστός αναλυτής του Twitter Crypto Tyrion παρατήρησε ότι οι δημιουργοί του token του Squid Game δεν υπάρχουν στο LinkedIn. Τόνισε επίσης ότι έχουν μπλοκάρει τα σχόλια στο Twitter.  

Κατόπιν, ορισμένοι επεσήμαναν προφανή ζητήματα στις White Pages του κρυπτονομίσματος, όπως κακή γραμματική, ορθογραφικά λάθη και ισχυρισμούς που είναι «αδύνατο να επαληθευτούν». Σύμφωνα με τη δημοφιλή πηγή ελέγχου απάτης Scamadviser, ο ιστότοπος του token Squid Game είναι ύποπτος, με «βαθμολογία εμπιστοσύνης» 45 στα 100. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ >> Let the Games Begin: 5 σειρές να δεις μετά το Squid Game 


«Η ρευστότητα του token θα είναι κλειδωμένη για τρία χρόνια στο DxSale, γεγονός που αποτρέπει τυχόν αφανείς και άμεσες αλλαγές στη δεξαμενή  SQUID. Η ημερομηνία ξεκλειδώματος είναι η 20η Οκτωβρίου 2024» αναφέρεται στα white pages. 

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αποκαλούν αυτό το είδος απάτης αποκαλείται συνήθως «rug pull» (σε μια πολύ ελεύθερη μετάφραση «τράβηγμα του χαλιού» κάτω από τα πόδια των επενδυτών). 

Αυτό συμβαίνει όταν ο προωθητής ενός κρυπτονομίσματος προσελκύει αγοραστές, σταματά τη δραστηριότητα συναλλαγών και αποζημιώνεται με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό ιστότοπο Gizmodo, οι δημιουργοί του «Squid» κατάφεραν να κερδίσουν 2,48 εκατομμύρια ευρώ. 

Τι είναι το κρυπτονόμισμα «Play-to-earn» 

Το κρυπτονόμισμα «Play-to-earn» είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι αγοράζουν tokens για χρήση σε διαδικτυακά παιχνίδια και μπορούν να κερδίσουν περισσότερες tokens τα οποία μπορούν αργότερα να ανταλλάσσουν με άλλα κρυπτονομίσματα ή fiat νομίσματα. 

Την περασμένη Τρίτη, το Squid τύγχανε διαπραγμάτευσης μόλις στο 1 σεντ. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η τιμή του είχε εκτιναχθεί σε πάνω από 2.856 δολάρια. 

Ωστόσο, η αξία του έχει πλέον πέσει κατά 99,99%, ανέφερε ο ιστότοπος δεδομένων για κρυπτονομίσματα CoinMarketCap. «Είναι ένα από τα πολλά σχήματα με τα οποία προσελκύονται και εκμεταλλεύονται αφελείς μικροεπενδυτές από κακόβουλους υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell, Eswar Prasad. 

Ο καθηγητής Prasad είπε ότι οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν όταν αγοράζουν κρυπτονομίσματα, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία ρυθμιστική εποπτεία. 

Πηγή

 

Loader