Τελικά ο Bill Gates μάς παρακολουθεί; Η απάντηση σε θεωρίες συνωμοσίας

Τελικά ο Bill Gates μάς παρακολουθεί; Η απάντηση σε θεωρίες συνωμοσίας

Όσα είπε και για τον Elon Musk

Ο Bill Gates είναι μόνιμος στόχος των θεωριών συνωμοσίας, ιδίως μετά την έναρξη της πανδημίας.

Τη δική του απάντηση στους αντιεμβολιαστές έδωσε ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC χαρακτηρίζοντας «τρέλα» τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο ίδιος έχει υπάρξει εδώ και καιρό φανατικός υποστηρικτής των εμβολίων.

Η στάση του αυτή τον έχει κάνει αντικείμενο περίεργων και αβάσιμων ισχυρισμών ότι προσπαθεί να «παρακολουθεί» τους ανθρώπους μέσω των… τσιμπημάτων. Πολλές από τις θεωρίες έχουν προωθηθεί στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διάβασε Επίσης: Forbes: Μία Κύπρια και τρεις Έλληνες στη λίστα των «Κάτω των 30»

«Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», τόνισε.

«Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές», σημείωσε.

Ο κ. Gates πρόσθεσε ότι δέχεται φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο.

«Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μού φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα».

Η κόντρα του με τον Elon Musk

Παράλληλα, ο Gates στη συνέντευξή του στο BBC, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την κόντρα του με αυτόν που τον εκθρόνισε από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον Elon Musk.

Την περασμένη εβδομάδα ο Musk ον κατηγόρησε ότι «σορτάρει» τις μετοχές της Tesla σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα στοιχηματίζοντας ότι η εταιρεία θα χάσει την αξία της. Μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον του και δημόσια στο Twitter.

«Δε χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου», απάντησε ο Gates.

Διάβασε Επίσης: Θάλεια Ματίκα μάς μιλά για την παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν είχε στοιχηματίσει εναντίον της Tesla, απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους να διαφοροποιηθώ», τόνισε.

Σχολιάζοντας την εξαγορά του Twitter από τον Musk, ανέφερε: «Ξέρετε, με τον Elon, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής».

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader