Θα μάς κάνει τη χάρη ο καιρός το τριήμερο;

Θα μάς κάνει τη χάρη ο καιρός το τριήμερο;

Τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες μέρες

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας, με διαστήματα υψηλών νεφώσεων κυρίως από σήμερα Πέμπτη. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια ενώ αύξηση της συγκέντρωσης της σκόνης αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση το Σάββατο, όπου θα φτάσουμε έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Πέμπτη, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα επηρεάζει μεγάλο μέρος της δυτικής και βόρειας Ευρώπης ενώ η περιοχή μας και γενικότερα η νοτιοανατολική Μεσόγειος θα επηρεάζεται από σφήνα έξαρσης.

3

Στην περιοχή μας αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες υψηλές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι τοπικά αυξημένες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

2

Την Παρασκευή, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό καθώς σφήνα έξαρσης θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον κυρίως αίθριο καιρό με λίγες υψηλές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι τοπικά αυξημένες. Στην ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, ωστόσο, από το βράδυ αναμένεται αύξηση της συγκέντρωσης της σκόνης τόσο υψηλότερα, όσο και στην επιφάνεια.

Διάβασε Επίσης: Οι σειρές και ταινίες που βρίσκονται στην κορυφή του κυπριακού Netflix

3

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

1

Το Σάββατο, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.

Διάβασε Επίσης: Σύντομα πιθανόν να λαμβάνουμε πακέτα και γράμματα στο σπίτι μας με drones

3

Την ίδια ώρα, αναμένεται η κορύφωση των ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών στην περιοχή μας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

1

Tην Κυριακή, οι γενικά καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν ενώ η σκόνη θα αρχίσει να εκτοπίζεται ανατολικότερα από αργά την Κυριακή καθώς πιο ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις πλείστες περιοχές, παραμένοντας όμως σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

3

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Κεντρική φωτογραφία

Loader