7 Κύπριοι απαντούν: «Ποια είδηση σε εξόργισε περισσότερο αυτές τις μέρες;»

7 Κύπριοι απαντούν: «Ποια είδηση σε εξόργισε περισσότερο αυτές τις μέρες;»

Μια είναι η είδηση που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους και αφορά στο body shaming.

Ρωτήσαμε επτά ανθρώπους από τον χώρο της Υποκριτικής, της Δημοσιογραφίας, Ραδιοφώνου, της Τέχνης, της Εγκληματολογίας /Κοινωνιολογίας, να μας πούνε την είδηση που άκουσαν αυτές τις ημέρες, η οποία τους εκνεύρισε ή και εξόργισε. Πλειοψηφικά, αυτή που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους -και μαζί την απόρριψη- ήταν μια και θα την ανακαλύψεις στην πορεία, μέσα από τις δικές τους απαντήσεις. 

 

4343455456
Έφη Χαραλάμπους / facebook

Έφη Χαραλάμπους – Ηθοποιός – Δασκάλα Θεάτρου

"Γενικότερα, με εκνευρίζουν καθημερινά πολλές ειδήσεις. Αυτή τη βδομάδα, η είδηση με το body shaming με εκνεύρισε αφάνταστα, γιατί είναι κάτι το οποίο θεωρούσα πως εδώ και χρόνια σταμάτησε να συμβαίνει. Τελικά, όμως, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν. Διψούν για κατάκριση εναντίον του οποιουδήποτε. Περισσότερο, όμως με εκνεύρισε η στάση των ΜΜΕ απέναντι στο θύτη της συγκεκριμένης είδησης, διότι με τον τρόπο τους, έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο που είναι πάντα έτοιμος, πίσω από το απρόσωπο πληκτρολόγιο, να τον κατηγορήσει και να τον καταραστεί. Ζούμε στην εποχή του cancel culture και αυτό είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορεί να συμβαίνει στο τώρα μας. Στο παρόν μας. Το μέλλον δε θέλω και ούτε καν μπορώ να το φανταστώ".

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: 13 Κύπριοι απαντούν: «Έχεις βιώσει coregasm στη γυμναστική;»

4554546567
Ανδρέας Γιόρτσιος / facebook

Ανδρέας Γιόρτσιος – Δημοσιογράφος, Τηλεπαρουσιαστής

"Η είδηση ότι ο Υπουργός Μεταφορών #Καρούσος το "πήρε πάνω του" και αποφάσισε την εφαρμογή των εξωδίκων από τις κάμερες της τροχαίας από την 1η Ιανουαρίου, για να δοθεί χρόνος για "εξοικείωση" των παραβατών οδηγών που περνούν με κόκκινο ή οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα. Ειδικά όταν καταγράφονται εκατοντάδες παραβάσεις την ημέρα από τις ελάχιστες κάμερες που μπήκαν σε λειτουργία και ακόμη πιο ειδικά, όταν η ταχύτητα και η παραβίαση του κόκκινου είναι βασικές αιτίες πρόκλησης δυστυχημάτων. Δεν κατάλαβα προς τι ο χρόνος "εξοικείωσης"; Δεν ξέρουν οι οδηγοί ότι δεν πρέπει να περνούν με κόκκινο ή να τρέχουν εντός κατοικημένης περιοχής με υπερβολική ταχύτητα και θα πρέπει να τους δοθεί χρόνος να εξοικειωθούν με το ότι πλέον θα καταγγέλονται, επειδή παραβιάζουν τον ΚΟΚ; Κατάλαβες πόσο με εκνεύρισε εννεν;".

4345456656
Δήμητρα Τσίτση / facebook

Δήμητρα Τσίτση – Εγκληματολόγος, Κοινωνιολόγος

"Το περιστατικό που με αναστάτωσε αρνητικά τις τελευταίες ημέρες, είναι η υπόθεση με τον Τάσο Ξιάρχο και το bullying που έκανε σε μια γυναίκα χρησιμοποιώντας μάλιστα παράνομα φωτογραφίες της. Είμαι κατηγορηματική: Δεν επιτρέπεται να κρίνουμε κανένα, τόσο για την εξωτερική του εμφάνιση, όσο και για τα πιστεύω του. Ας κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας, την αυτοβελτίωσή μας και ας αφήσουμε τις συμβουλές περί των άλλων. Δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφία άγνωστης κοπέλας σε διαδικτυακό βίντεο, δίνοντας «συμβουλές» για το σώμα της και την ενδυμασία της. Ο κοροϊδευτικός τρόπος που χρησιμοποίησε, είναι κατακριτέος. Θα ήθελα όμως να στείλω και ένα μήνυμα. Όταν χλευάζουμε άτομα αναφορικά με την εσωτερική ή την εξωτερική τους εμφάνιση, χλευάζουμε πρώτα τους εαυτούς μας. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας υποτιμά μέσα από τις λεγόμενες «συμβουλές». Ο καθένας και η καθεμιά είναι ιδανικός/η και στο κάτω – κάτω, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αρέσουμε σε όλους. Λοιπόν, απαιτείται σεβασμός στον συνάνθρωπό μας. Ως κοινωνιολόγος σας προτρέπω να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά που συμβαίνουν γύρω μας και ας αφήσουμε τον κόσμο να ντυθεί όπως θέλει. Και στην τελική… το ριγέ δημιουργήθηκε και στο «small» και στο «large» και στο «xlarge»".

54455678
Κατρίνα Πίτρακκου  / facebook

Κατρίνα Πίτρακκου – Δημοσιογράφος, Fashion & Beauty Editor

"Η άκυρη και παρωχημένη ερώτηση γυναίκας δημοσιογράφου στην Μαριάννα Τουμασάτου, αν νιώθει τύψεις που άφησε τα παιδιά της σπίτι για να παρευρεθεί η ίδια σε κάποια εκδήλωση. Βέβαια η καλύτερη απάντηση ήρθε από την ίδια την ηθοποιό, που πετσόκοψε τον σεξισμό μπροστά σε όλα τα μικρόφωνα των καναλιών, δίνοντας μια απάντηση γροθιά στις έμφυλες διακρίσεις. «Τι θα πει μανούλα; Η μανούλα έβαλε το παιδί της για ύπνο και έφυγε. Έχετε ρωτήσει κάποιον άντρα αν έχει τύψεις που βγαίνει ή μόνο τις μανούλες; Για ξανασκεφτείτε το πριν ρωτήσετε μια μανούλα, να ρωτήσετε και έναν μπαμπάκα. Οι τύψεις δεν είναι ίδιον των γυναικών, ούτε των μητέρων. Τύψεις είναι όταν δεν φέρεσαι καλά. Όταν φέρεσαι καλά στο παιδί σου, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις τίποτα άλλο για να πουν οι άλλοι “Ααα είναι μια καλή μαμά”. Είμαι καλή μαμά έτσι κι αλλιώς». Οι ερωτήσεις αυτές, ιδιαίτερα από γυναίκες δημοσιογράφους, δεν θα πάψουν ποτέ να με εκνευρίζουν, να με απογοητεύουν και να με στεναχωρούν".

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: «Πως έμαθες πρώτη φορά για το σεξ;» 8 Κύπριοι απαντούν

5656656767
Κωνσταντίνος Γαβριήλ / facebook

Κωνσταντίνος Γαβριήλ - Ηθοποιός

"Με εξόργισε φρικτά η είδηση με το βίντεο του Τάσου Ξιάρχο. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές εκφοβισμού και ρατσισμού σε οποιοδήποτε επίπεδο, χωρίς μάλιστα να διώκεται αυτεπάγγελτα!".

54565
Δάφνη Νικήτα / facebook

Δάφνη Νικήτα – Ποιήτρια, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ

"Είναι πολλές δυστυχώς οι αρνητικές ειδήσεις που μας κατακλύζουν καθημερινά και προκαλούν πέρα από τον εκνευρισμό μια βαθύτερη λύπη. Ξεχωρίζω αυτή, που τις τελευταίες ημέρες προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και αφορούσε σε γνωστό άτομο που δημοσίευσέ βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας αρνητικά, νεαρή γυναίκα για το σώμα και την ενδυμασία της. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό εν έτη 2021 να συμβαίνουν τέτοια ατυχή περιστατικά. Η μη αποδοχή της διαφορετικότητας, της ελευθερίας του ατόμου να μπορεί να ζει και να χαίρεται πέρα και πάνω από συγκεκριμένα στερεότυπα που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση, είναι αποκαρδιωτικά και προκαλούν θλίψη. Η διαφορετικότητα είναι ομορφιά, είναι δύναμη και κάνει τον κάθε ένα από εμάς μοναδικό και αναντικατάστατο. Λυπηρό επίσης η έλλειψη αυτοελέγχου καθώς και η δημοσιοποίηση βίντεο για κάποιο άτομο χωρίς την άδεια του".  Tqtqt

Μαρία Ονησιφόρου - Ραδιοφωνική Παραγωγός

Με θύμωσε πολύ η στάση του χορογράφου Τάσου Ξιάρχου και το μπούλινγκ που έκανε στην κοπέλα με την γνωστή - πια - ριγέ φανέλα, χλευάζοντας την για τα (όποια) κιλά της… Ήταν όλο λάθος ξεκάθαρα και κατακριτέο, όπως θα ήταν και οποιαδήποτε άλλη μορφή ρατσισμού. Όμως, σκέφτομαι -  που πρέπει να σταματάει η κριτική; Κάνοντας μπούλινκγ στο άτομο που έκανε μπούλινγκ; Με τον ίδιο τρόπο πρεπει να το πληρώσει για να κατανοήσει το λάθος του;

Loader