Ανδρέας Πιτσιλλίδης: Ο τελευταίος αληθινός χριστιανός πέθανε στον σταυρό

Ανδρέας Πιτσιλλίδης: Ο τελευταίος αληθινός χριστιανός πέθανε στον σταυρό

Ο (παραλίγο αφορισμένος) θεολόγος και τηλεοπτικός chaser σε ένα αποκαλυπτικό Lunch Break Challenge που είναι αμαρτία να το χάσεις

Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο θεολόγος, στενός συνεργάτης της Μονής Κύκκου και επανακάμπτουσα τηλεπερσόνα (είναι chaser για δεύτερη χρονιά στο The Chase του Alpha) είναι γνωστός για δύο κυρίως λόγους: για το στόμα-μοτεράκι που δουλεύει ακατάπαυστα με 1000 λέξεις το λεπτό (αρκετές από αυτές δυσεύρετες ή επινοημένες από τον ίδιο) και τις ριζοσπαστικές, προοδευτικές και πολύ προχωρημένες απόψεις του περί θρησκείας που τον φέρνουν σε διαρκή σύγκρουση με την Εκκλησία της Κύπρου με αποκορύφωμα τον “αφορισμό” του το 2015 επειδή τάχθηκε υπέρ των ομοφυλοφίλων και των αμβλώσεων - σε εισαγωγικά γιατί όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο δήθεν αφορισμός υφίσταται μόνο στο μυαλό του Αρχιεπισκόπου αφού δεν επικυρώθηκε ποτέ από την Ιερά Σύνοδο. 

Και ποιες είναι αυτές οι “προχωρημένες” απόψεις του που τον βάζουν συνεχώς στο στόχαστρο της Αρχιεπισκοπής; Μα φυσικά... αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, χρώματος, καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού, ταπεινότητα, αποδοχή, συμπερίληψη, ανεκτικότητα και επιστροφή της Εκκλησίας στις ρίζες της μακριά από πλούτη, πολιτικές φιλοδοξίες, ίντριγκες, σκοτεινές μπίζνες και κηρύγματα μίσους. Τα αυτονόητα δηλαδή, αυτά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο χριστιανισμός αλλά ελάχιστοι ιερείς τηρούν - οι περισσότεροι εννοείται χαμηλόβαθμοι, απλοί παπάδες του χωριού ή της ενορίας. 

Λογικό λοιπόν κάποιος σαν τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη (αλλά και τον Θεόδωρο Κυριακού) να βρίσκεται μόνιμα απέναντι από το εκκλησιαστικό κατεστημένο που τους πολεμάει με ό,τι βρει (από αήθεις χαρακτηρισμούς και ψεύτικες κατηγορίες μέχρι δήθεν αφορισμούς) γιατί απλά χαλάνε την πιάτσα κηρύττοντας το πνεύμα του χριστιανισμού και όχι το αυστηρό, γραμμένο από ανθρώπους και αναχρονιστικό, γράμμα της Εκκλησίας. Γιατί όπως σωστά είπε ο Νίκος Καζαντζάκης -και quotάρει ο Ανδρέας- "ο τελευταίος αληθινός χριστιανός πέθανε στον σταυρό". 


ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ >> Στο Lunch Break Challenge η Ελένη Θεοχάρους παίρνει φωτιά (pun intended)


Στο Lunch Break Challenge με τον Ανδρέα ήταν θαύμα που καταφέραμε να περιορίσουμε τον ανθρώπινο αυτόν χείμαρρο στα 15 λεπτά και ταυτόχρονα αμαρτία που το κάναμε, γιατί love him or hate him, δεν μπορείς να αντισταθείς σ’ αυτή τη θεοσταλμένη λογοδιάρροια που σε κάνει να θέλεις κι άλλο. 

Και ειλικρινά, με κάποιες απαντήσεις δεν θα πιστεύετε στ’ αυτιάς σας. Αλλά μετά το πρώτο σοκ, θα διαπιστώσετε πόσο πιο... χριστιανική θα ήταν η Εκκλησία μας εάν ήταν πιο κοντά στον Ανδρέα Πιτσιλλίδη και όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον Αρχιεπίσκοπο. 

Loader