Ελεάνα Αλεξάνδρου: “O χορός στη Λεμεσό είναι πιο μοντέρνος απ’ ότι ένας θεατής από τη Ρωσία είναι έτοιμος να δει”

Ελεάνα Αλεξάνδρου: “O χορός στη Λεμεσό είναι πιο μοντέρνος απ’ ότι ένας θεατής από τη Ρωσία είναι έτοιμος να δει”

Όλα όσα είπε στο vodcast της Avant Garde, με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Κυπριανού

“Η χορογραφία στη Ρωσία είναι πιο συντηρητική απ’ ότι στη Λεμεσό, γεγονός που χρήζει κοινωνικής ενσωμάτωσης, αναφορικά με τα κοινά της πόλης”, σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας της Λεμεσού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Με την πλούσια εμπειρία στην performance, τη χορογραφία και τη σκηνογραφία, η Ελεάνα μάς μιλά για την διαδικασία να συντάξουν την πρόταση της υποψηφιότητας της Λεμεσού, με έμφαση στην συλλογική και ανοιχτή προσέγγιση που ακολούθησαν για να μαζέψουν πληροφορίες και ιδέες. Οι δυό τους συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την διαδικασία σύνταξης της πρότασης, το όραμα για το μέλλον της Λεμεσού και την βιωσιμότητα της ζωής των Κυπρίων στην πόλη. 

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, η Ελεάνα σχολιάζει την ανάγκη της κοινωνικής ενσωμάτωσης στον τομέα της τέχνης, αφού υπάρχει ποικιλομορφία κοινωνικών πλαισίων ανάμεσα στους θεατές, φέροντας για παράδειγμα μια σύγκριση του πιο “παραδοσιακού” χορού στη Ρωσία, έναντι του πιο μοντέρνου, στη Λεμεσό. 

Ειδικότερα, αναφέρει ότι ένας μέσος Ρώσος κάτοικος Λεμεσού, δεν είναι έτοιμος να παρακολουθήσει με μιας μια σύγχρονη χορευτική παράσταση που πραγματοποιείται στην πόλη της Λεμεσού. Συμπληρώνει ότι οι καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες της ρωσικής κοινότητας αποπνέουν συνήθως ένα συντηρητισμό, ενώ η επιλογή των παραστάσεων ανήκουν κυρίως στην κλασική κατηγορία. 

Δες όσα είπε στο πιο κάτω απόσπασμα: 

 

Δες ολόκληρο το επεισόδιο εδώ:  

Loader